its kili!

Updates!
 
det har hant mycket senaste veckan. igar bjod Cam in mig till middag med nagra han kanner som driver ett foretag som erbjuder safariturer, samt turer uppfor Kilimanjaro. varan plan var forst att klattra uppfor mt Meru som bara tar tre dagar och inte kostar lika mycket, men nu nar vi anda ar har och har mojligheten sa kor vi pa kili anda, det ar anda afrikas hogsta berg! den 4e -  11e juli blir turen. 
 
har ar fullt hus nu med ett gang volontarer fran australien som stannar drygt en vecka.
 
och massa att gora i skolan eftersom de inte har tillrackligt med larare men det gar framat for mig!

ok, nu ar det filmtajm!



Good Hope

Halla igen!

Allt ar bra har, valdigt varmt och mulet.. sa forvanta er ingen solbranna. Alla har ar verkligen supertrevliga men det ar saklart en helt annan varld. jag har varit med i skolan tva dagar denna veckan och nasta vecka kommer jag fa jattemycket att gora i skolan, vilket kommer bli utmanande eftersom ungarna dar verkligen testar ens granser..

men vi har massa kul saker inplanerat! det blir nog ingen klattring uppfor kilimanjaro, men det blir mount Meru i stallet! mycket billigare och liknande grej, till och med lite brantare och haftigare stigar en turistvagen uppfor kilimanjaro. det blir forsta eller andra veckan i juli. innan dess ar en safaritur inplanerat sista helgen i juni! det ser jag verkligen fram emot.

annars forsoker jag lara mig nagra nya ord pa swahili varje dag, och har varit inne i staden varje dag med olika vanner och vandrat pa de tranga marknaderna med mycket folk. och sa har vi spelat fotboll och sant med barnen, och nu ska vi precis gora pizza!

sa jag har det ratt sa bra har, ar lite nervos for skolan pa mondag bara, sa hall tummarna for mig!

PS: goodhopeorphanage.org ar stallet jag ar pa om ni vill spana in mer!


Mambo

kom fram till tanzania igar, och haller pa att stabilisera mig efter den forsta kulturchocken. klart jag visste att det skulle vara valdigt annorlunda har, men det ar en helt annan grej nar man ar har pa riktigt.
allt har varit valdigt valkomnnande hittils, de jag volonterar med ar trevliga och jag gor staplande forsok med min swahili, vilket inte gar sa bra an men det lar val losa sig sa smaningom.
har ar en helt annan varld och de kommenade veckorna kommer bli valdigt utmanande, larorika och valdigt valdigt spannande. jag var och hjalpte till i skolan idag och det ar ratt sa stor chock att se hur det inte finns bocker och tillrackligt med pennor och andra material, men ska jobba dar 8-3 varje vardag nu sa jag lar val vanja mig ratt fort. universitetsstudierna i lund kanns ratt avlagset fran dethar. det kanns ocksa valdigt avlagset med platta asfalterade vagar med mer an ett korfalt, totalt sett.
vi kollar upp priser pa olika safariturer och jag langtar verkligen att fa se lite av savannerna har.
ha det bra i sverige!

This Time for Africa!

Om 16 timmar lyfter jag från Kastrup mot Qatar och vidare till Tanzania! Hela sommarn blir det volontärarbete på ett barnhem/skola i en liten by utanför Arusha i norra Tanzania. Mitt i all packning nu och har inte fattat än att det är i morgon jag flyger.

Kommer förhoppningsvis lägga upp lite updates på min gamla blogg här, när jag får tillgång till internet vill säga.

16 timmar kvar tills planet går.. nu kör vi!

RSS 2.0