One Day With Alice

Igår hade Alice och jag en underbar dag i solskenet, låg i gräset och kollade upp på Göteborg Aero Show. Riktigt kul att kolla på alla planen, helikoptrarna, och fallskärmshopparna. Kände att jag verkligen måste göra om mitt fallskärmshopp, det är något av det bästa jag gjort och vill absolut göra det igen, med Alice! Fick färg i ansiktet både jag och Alice av allt solande, så nu ser vi riktigt somriga ut.



I fredags träffades Linda, Tinde, Louise, Viktoria och jag och lagade middag tillsammans, kyckling wook. Mysigt att träffa alla igen, har saknat er! Och alla som har vägarna förbi drottningtorget på tisdag vid femtiden kan ju spana in Louise som har sitt nollningsuppdrag då; ett aerobicspass... haha.

Tar bilen ut till Näset för några dagar hos mormor och morfar. Ska jobba i trädgården för att få en inkomst även denna veckan... men ska iväg och träffa Alice lite innan dess, såklart.

Today

Har haft en underbar dag med Vickan. Vi gick runt i minst fem timmar i olika butiker, gick och fikade på Espresso House, var nog tredje gången jag var där denna månaden.. och har fortfarande Mocha Latte som favorit! Hu som helst hade vi väldigt trevlig tillsammans, och tro det eller ej men en kvart efter jag kommit hem är det Vickan som ringer upp, ja jag saknar dig med.. haha jag har alltid så kul med dig. Och ja, klart vi ska ses imorgon igen. Vi fick inte nog av varandra idag heller.

Hur som helst ett besök på Prickig Katt idag, underbar inredning föresten, jag hade velat ha rosetter i trappan här hemma med, men kan man inte få flytta in där?!

Köpte ett litet tunnt amband från Raglady, och vad jag älskar det!

Nu sitter jag (som vanligt) framför datorn och surfar runt mellan bloggar och Adobe Photoshop Express - onlineversionen av photoshop. Förutom att det tar år att ladda upp foton så måste man ju testa all funktioner.. så här är några som råkade ut för mitt intresse för fotoredigering (haha för det är ju stort..)







Jag har sovmorgon i morgon så jag kan lägga mig precis när jag vill. Ok att jag har sovmorgon varje dag, men jag njuter av det hela tiden. Fast har haft svårt att somna de senaste. Igår stod jag inte ut så jag gick upp och åt en banana split med varm chokladsås, det har aldrig varit godare än då!

This Is It!

Äntligen! Har nästan matchat med familjen i Minneapolis, MN. Det känns helt underbart och mitt år i USA kommer bli hur underbart som helst. Jag längtar så enormt mycket!

Förtom att tänka på USA varje minut i mitt liv har jag träffat Alice, älska att bo så nära dig, max 100 meter. Har hunnit träffa Astrid också, och dessutom Cecilia. I morgon väntar en heldag med Vickan, som jag saknar fruktansvärt! Är ju van vid 24/7 med dig! Det är faktiskt inte helt fel att vara arbetslös just nu, man kan göra (nästan) vad man vill när man vill och inte ha några krav på sig. Underbart! Har tid att laga massa god mat också, pastasallad med kyckling och pesto igår, våfflor med hemgjord svartvinbärssylt och vispgrädde idag. Vill börja träna ordentligt snart också, men tänkte vänta tills min förkylning har gått över helt. Sen blir det träning minst en gång om dagen!

Seattle, Minneapolis or New York?!

Pratade precis med en familj från Seattle, vi pratade på över en timme om allt mellan himmen och gjord. det känns helt perfekt! Har fortfarande sockerdricka i hela kroppen, mitt år i USA börjar närma sig!! Dessutom väntar jag på att en familj från Minneapolis, Minnesota, som ska ringa vid tio. Plus att jag fortfarande har kontakt med familjen från Manhattan, New York!!! Jag kan bara inte tro att det är sant! Plöttsligt händer allt på en gång och jag har tre familjer på gång samtidigt...

Soho, Manhattan, New York, med egen lägenhet
Seattle, Washington, en underbar familj full av energi och jag menar Seattle, vilket läge!
Minneapolis, Minnesota, som jag inte vet så mycket om förän om några timmar.. Ah det här är spännande ju!


Dessutom kan jag lägga ner allt jobbsökande som jag började på idag. Kände mig jätteduktig för att jag äntligen tog tag i det, men känns ännu bättre att jag inte behöver fortsätta söka jobb här i Sverige, eller ja, förhoppningsvis då.

In The Sunshine

Fick ett par skor av Astrid som hon hade köpt i för liten storlek. Tack! Fräscha ballerina i svart och guld, från Forever 21. Inte helt fel med tanke på att jag fick ett par skor av mormor för drygt en vecka sedan. En tjej kan inte ha för många par skor, helt klart! Eller klänningar, det kan man också ha hur många som helst!

För övrigt har jag bosatt mig på altanen idag, i skuggan under vår parasoll och med hemgjord saft. Spanade in tomaterna som mamma har börjat odla på altanen med. Sallad i alla möjliga sorter, rödbetor, lökar, spenat och nu tomater. Snacka om att vara ekologisk!

Take Me Back!


För 2 dagar sedan var vi där, så nära men endå så långt borta.


Solnedgång på Clepatra Beach, där vi spenderade mer tid än vad vi sov.


Båtutflykt och bada i underbart hav. Hittade en grotta där vi smörjde in oss med lera för att det skulle vara relaxande. Kul var det i alla fall, blev helt orange på hela kroppen!


Längtar tillbaka, och saknar att vara med dig hela dagarna Vickan. Men vi ses ju när vi har blivit friska igen, vi har ju inte riktigt fått nog av varandra än. (Vi stackare ligger hemma med feber båda två... inte så konstigt i och för sig med en fullspäckad vecka i Alanya.) Appropå ingenting så rinde en familj från USA när jag var i Turkiet. Pratade på en halvtimme och allt möjligt, och det kändes mycket bättre än de tidigare familjerna jag pratat med. De bor i Soho, Manhattan, New York. Får en egen lägenhet där, källarvåningen! Snacka om att det lockar mig! Fick mail idag av en annan familj, från Medina, Minnesota. De verkar vara (helt ärligt) en underbar familj, så hoppas verkligen att de ringer. Oavsett om det blir New York eller Minnesota så är jag säker på att det kommer bli ett fantastiskt år. Ja, jag längtar till USA som bara den!

A Strawberry Margarita In Alanya

Turkietresan har varit helt underbar! Vad vi än har gjort så har jag haft så himla kul med dig Viktoria. Har bott på ett fint hotel med grym utsikt, ätit god mat och prutat för hur mycket som hellst. Har gjort en båtutflykt och badat Turkisk Hamam, de skrubbar ën riktigt ordentlig, riktigt skönt. Har glassat i 40 grader på stranden och badat i 30 gradigt turkost hav. Har varit ute och partat 5 av 6 nätter, och dansat i klänning på bardisken...! Haha det var sjukt kul, det saknar jag... Utelivet är helt underbar i Alanya!

Saknar att sitta på fin restaurang med Viktoria och skratta åt allt, att få gratis efterrätt av restaurangpersonalen och att shoppa klockan 3 på natten. Saknar att ragga på skandinavier och att inte kunna slita blicken från norskar. Saknar happy hour all night long och våran sista drink, Strawberry Margarita. Det mesta har varit helt underbart, och jag längtar verkligen tillbaka. Är jätteglad att få ha gjort detta tillsammans med dig Vickan, och ja, denna resa är något av det bästa jag har gjort.



Tomorrow comes to take me away
I wish that I, that I could stay
but boy you know I've got to go,
and Lord I wish it wasn't so

Save tonight
And fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone

I´m Leaving Town

Om tre timmar sitter jag på planet till Turkiet!! Åh det kommer bli underbart!

Men jag kommer sakna Isabelle, som precis kom hem från semester i USA och nu åker ner till Korsika och jobba. Vet inte när vi ses nästa gång men lycka till med allt!

The Night Before

Äntligen, i morgon åker vi till Alanya, Turkiet! Håller på att packa för fullt, (mest klänningar och bikini, men det räcker väl..?!). Åh det kommer blir helt underbart, har verkligen längtat efter att få göra detta med dig Vickan! Och ni här hemma som börjar Chalmers får ju ha så kul utan oss :P


Har haft några dagar ute på Näset hos mormor och morfar, jobbat massa i deras trädgård, träffat kusinerna, badat i havet och käkat räkor.

Imorgon ska jag träffa Alice och Isabelle i stan (har saknat er!), ta en fika, växla pengar och lämna in mitt CV på lite olika caféer. Eftersom jag inte vet när jag kommer iväg till USA så kändes det lika så bra att försöka skaffa ett jobb här hemma så länge. Fick hjälp av pappa att skriva ett CV, så det är väl bara att hoppas att det leder till något.


The Final Pictures Of Singapore



Efter en underbar vecka i Malaysia åkte vi tillbaka till Singapore och vårat hotel Peninsula Excisior. Och Ja, Singapore var lika vackert som vi mindes det. Träffade våra norska vänner (som vi lärt känna på Malaysia) och åt på Hard Rock Café tillsammans med dem (och köpte tshits såklart).

Besökte även Singapore Zoo en dag, det var faktiskt kul, och på kvällen gick vi på deras (och världens enda) Night Safari. Det var kul och man fick se massa stora djur riktigt nära.







   

Wonderful Memories

Längtar tillbaka... har varit hemma i två veckor nu, och det känns fortfarande som om det var igår jag var på ön.


Om du någonsin får chansen att åka till Malaysia, åk till Minang Cove ResortTioman Island. Om en bild säger mer än tusen ord så spana in bilderna nedan...



En bit på stranden och början på bryggan


De underbara solnedgångarna


Ännu en solnedgång i Malaysia...


Hela resortet, vill tillbaka...


Och ännu fler palmer och bergen i bakgrunden


Stranden.. igen..


Frukost, middag och lunch varje dag precis vid havet.
Så skulle man ha det jämt!


Utsikten in mot land från bryggan


Och Nej, jag kan inte sluta ta kort på alla fina blommor...

More About Singapore, Tcc



Älska att gå på Café! Från tcc, the coffee connoisseur. Finns inte i Sverige vad jag vet, riktigt synd för det är hur mysigt som hellst. Inredningen är lite sdär trevlig gammeldax och maten smakar himmelskt. Längtar tillbaka!





Square One

Har gått och tänkt på AuPair familjen från South Carolina hela dagen och det började kännas bättre och bättre tills jag fick ett mail från dem att de redan har matchat men en annan aupair som de hade på g. Kändes inte alls bra men det löser ju sig när jag väl kommit iväg, men innan dess.. vet ju inte alls när det verkligen blir av och jag är inte alls på humör för att börja söka jobb här hemma. Hur som hellst så mailade jag två andra aupair familjer som jag fick mail från igår, en av dem bor i New Jersey och verkar intressant. Bara hoppas på att de hör av sig.

Hur som hellst så börjar resan till Turkiet närma sig, om exakt en vecka sitter vi på planet! Innan dess ska jag träffa Alexandra som jag inte har sett på år då hon har bott i London (förutom när hon nyligen var här på min student då). Och träffa Anna, och säkert Alice med, och så några dagar hos mormor. Även om jag inte har ett jobb så är det skönt att bara ta det lugnt, har man pluggat i tolv år så har man. Sydde klart klänningen idag föresten, fick sprätta upp och sy om flera gånger, men tillslut blev det ganksa bra ändå.
Ska dricka ännu mer te nu, och kolla mailen en sista gång. Och kanske en till kopp te?

A Cup Of Tea

Träffat underbara Viktoria idag, igen. Fixade riktigt god lunch och sedan haft hemma spa, och druckit te såklart.
Träffade Alice, igen (tredje kvällen i rad.. träffas säkert imorgon igen.. älska att ha vänner som bor nära). Drack te och pratade om allt möjligt.

En familj från USA ringde mig igår (!), hade höga förväntningar på dem efter att jag läst deras brev, och de verkar trevliga men jag tvekar... vet inte om de är de perfekta jag letar efter, eller om det ens finns några perfekta.
De vill att jag ska åka i redan i september, och det lockar verkligen... Måste fixa intervju med amerikanska ambassaden först och få mitt körkort internationellt. Men om drygt en månad kan jag vara iväg!! De bor i en liten stad utanför Greenville i South Carolina, kanske är det dit jag vill. Pradade med dem ikväll igen och det känns faktiskt riktigt bra. Ska maila lite med deras nuvarande AuPair och sedan bestämma mig. Känns riktigt riktigt spännande, det kommer verklig bli av...

Köpte tyg igår och började sy en klänning (haha, det är så inte jag, men visst måste man testa något nytt ibland..?), mycket svårare än jag förväntat mig men den blir nog bra när det är klar.. hoppas jag.

Känns inte alls längesedan jag var i Singapore, och snart ska jag till USA. De första tre dagarna ska jag tillbringa i New York, för introduktion. 12 timmars tidsskildnad mellan Singapore och New York, och vad säger man, klart jag älskar att resa!!


Alice & jag

Friendship





Modeller: Alice & jag
Fotografer: Alice & jag
Kommentar: Alice hade köpt en ny macbook, som vi såklart var tvugna att inviga.

It Was A True Paradise




More Pictures Of Malaysia #6


More Pictures Of Malaysia #5


More Pictures Of Malaysia #4


More Pictures Of Malaysia #3


More Pictures Of Malaysia #2


More Pictures Of Malaysia #1


The Story Of Malaysia '08







Mingang Cove Resort, där vi bodde knappt en vecka. Ett äkta paradis!
Stället var jättelitet, plats för 18 rum och en restaurang. Ingen kommunikation med omvärlden, ingen fast telefon, ingen mobiltäckning, inget internet, ingen tv. Man kopplade bort allt annat och levde i nuet tillsammans med alla andra europeer som var där (ja, alla gäster var lushyade europeer..). Vi träffade två riktigt trevliga norrmän (Hur troligt är det..?!). På kvällarna efter att vi matat hajarna, (Och hur troligt är det..?! Efter middagen kastade restaurangpersonalen ut resterna av maten till fiskarna och hajarna. En kväll såg vi åtta hajar samtidigt!!). Hur som hellst så satt vi en kväll efter solnedgången längst ut på bryggan med norrmännen och några av malayserna som jobbade där, och spelade gitarr tillsammans. Det var en riktigt härlig känsla, olika kulturer möts.. Malayserna berättade att deras föräldrar hade dött när de var små och förutom detta jobbet de hade här hade de ingenting... Snacka om att vi lever i olika världar...


Utsikten från vårat hotellrum...


Mamma och jag tog en vandringstur österut till denna vackra strand.


Lillebror.


Många olika djur som levde precis utanför dörren, apor som klättrade i palmerna till exempel.


Bad i ett vattenfall efter en varm och svettig vandring i den Asiatiska djungeln.


Varaner fanns det.. gissa om jag skrek högt när jag såg en i djungeln på stigen bara några meter framför mig?!


På våran vanring gick vi igenom en fattig by, känner igen att vi verkligen lever i olika världar.


Det var som att simma i ett akvarium av färglada fiskar. En underbar känsla!


Michael, Pappa och jag provade att dyka med tuber. En fantastisk, och annorlunda känsla, riktigt kul var det. Matade fiskarna med bananer och plöttsligt var det fiskar överallt.


Och Nej, jag hade inte koll på mig själv och min balans, var verkligen annorlunda än vad jag hade förväntat mig.


RSS 2.0