Great Weekend

Tillbaka efter en underbar helg med Erika. Bara 5 dagar kvar till nästa helg. På onsdag är vi ett gäng som ska gå ut och äta på Biaggis, en italiensk pastarestaurang, som serverar glutenfri pasta. Det kommer bli det vanliga gänget med Anna, Sarah och Michelle, men också Melissa och Rebecca som vi har lärt känna nyligen. Innan dess ska jag hinna jobba, plugga, träna och allt sånt vanligt och längta tills nästa helg!



$300 Shopping!

Helt underbar shoppingdag blev det, spenderade 5 timmar på outletet och vi hittade båda riktigt fina kläder. Shopping som aldrig förr blev det verkligen, har aldrig gjort av med så mycket pengar på shopping bara på en dag. Men älskar verkligen allt jag har köpt med.

Tränings t-shirt och tröja från Adidas
Bikini, keps, och piké t-shirt från Tommy Hillfiger
Tröjor från Ralph Lauren
Örhängen och hårband från liten okänd affär
Finaste av allt: Vårjacka från Guess, LOVE this one!!

Åh jag är så glad bara jag ser alla shoppingpåsar i mitt rum, ska packa upp och prova allt snart igen. Imorgon ska jag avndända min nhya vårjacka igen, som jag bara äääälskar!

Vi åt lunch på Dunn Bros Coffee, blev en taco sallad och en mocca ice cream för min del, och sedan middag åt vi på en äkta amerikansk restaurang, Dennys. Som taget ur en film, Grease typ, med 50-tals musik och bilder på gamla bilar och Road 66. Maten var som räknat ingen höjdare, men den var ju amerikansk så vad kan man förvänta sig. Sedan åkte vi och mötte upp Anna, Sarah och Michelle, för att åka inlines på kvällen. Balansträning har jag nog missat i min uppväxt, varken skridskor eller inlines är jag särkilt bra på men får jag bara någon att hålla i så är det inga problem. Kul bara att det var några knattar som tyckte det var kul att åka under våra händer.. sånt bjuder vi på. Hemma igen efter en helt underbar amerikansk dag med Erika. Som au pair lever man för helgen helt klart. Just nu är verkligen allt på topp och jag har massa fina kläder att packa upp. Plus att jag vet att jag har börjat drömma på engelska! Tror i och för sig att jag har gjort det ett tag men är ju inte alltid man kommer ihåg sina drömmar. Förra natten kom jag ihåg att jag pratade engelska med någon tant på bussen hemma ( Hur nu det gick ihop?), och inatt hörde Erika mig prata i sömnen -på engelska!
Nu ska jag sätta mig och plugga inför ett prov imorgon, men motivationen är på topp så det borde inte vara några större problem, speciellt inte med några bitar marabou mjölkchoklad!





Musical!

På fredagskvällen bestämde Erika & jag oss för att gå på musikalen Rent! Köpte studentbiljetter för 20 dollar och gick sedan och åt middag på Hooters, måste ju passa på att göra allt amerikanskt när man är här. Så nu har vi varit där. Musikalen sedan var jättebra! Blev en toppenkväll helt klart. Erika sov över här sedan, och idag ska vi åka till en outlet för shopping. Och så kankse det blir inlines ikväll! Vilken helg! Plus att jag precis fick reda på mitt resultat på del 1 i min marknadsplanering - full pott! Fick jättebra kritik av min lärare med. Har haft kontakt med mitt försäkringsbolag denna veckan och hittade inte en viktig räkning igår, så letade i hela rummet och sorterade papper och sånt, allt för att hitta den. En timme senare när jag öppnar min dagbok trillar kuvertet med räkningen ut, hur ofta lägger man räkningar i dagboken? Fick mitt rum städat i alla fall. Nu är Erika och jag klara att åka iväg till outletet, idag blir det shopping som aldrig förr! Har inte shoppat något alls (nästan) denna månaden, känns bra att spara men hoppas hitta lite nya vårkläder idag. Och grattis mamma på födelsedagen! Saknar dig.



Playing Music

Vaknade vid 2 inatt kallsvettig och kände mig sjuk och svimfärdig. Mådde inte alls bra, hade ont i hela kroppen. Efter att lugnat ner mig lite och druckit lite vatten så somnade jag snabt om igen, och vaknade vid 7 pigg som en lärka, eller kanske inte riktigt så pigg för jag snoozade 10 min. Men inga som hellst tecken på illamåendet från natten, kändes som en dröm. har ingen aning om vad det kan ha varit men skönt att det gick över så snabbt. Åkte iväg till skolan i alla fall, grafisk degin kursen, dötrist. Fick reda på mitt provresultat från förra veckan - 96%. Gör man något så är det väl lika bra att göra det ordentligt helt enkelt. Sedan hem jobba hela dagen, barnen har lov idag och imorgon. Vi gjorde pannkakor med äpplen och kanel, sedan iväg och spela bowling. Eftermiddagen spenderade både Rachel och jag på soffan, helt insnöade i våra böcker, Jake hade en kompis över. Nu  är det bara jag hemma, Rachel och Erica har en tjejkväll, ska äta på restaurang och gå och klippa sig. Jake och Tim bestämde för att gå på restaurang de med, till en sportbar & restaurant och kolla på någon match. Så fort de åkte satte jag på P3 star på högsta volym och njöt av att vara ensam hemma lite. Gjorde rostade ost & skinkmackor till middag och ska iväg och träffa Michelle snart. Anna och Sarah kankse hakar på de med. Just det, var och simmade igårkväll som sagt. Helt underbart! Ca 1600 meter blev det, största delen frisim. Det bästa var dock bastun efteråt. Där slappnar jag av och bara njuter. De är de tio bästa minutrarna på dagen. Mitt guldkorn i vardagen.


Healthy Trends

Ny list på 20 nyttigaste livsmedlen för lång livslängd enligt näringsexperterna:

1. Äpplen
2. Björnbär
3. Svart te
4. Blåbär
5. Broccoli
6. Fullkornsflingor
7. Körsbär
8. Körsbärstomater
9. Kaffe
10. Tranbär
11. Mörk choklad
12. Grönt te
13. Apelsiner
14. Persikor
15. Plommon
16. Hallon
17. Röda vindruvor
18. Rödlök
19. Spenat
20. Jordgubbar

Föruom fullkornsflingor och kaffe så ligger jag nog ganksa bra till, men en kaffe latte unnar jag ju mig ibland, det måste väl räknas? Annars tänkter jag på att äta nyttigt, frukt varje dag och bakar mitt eget bröd med frön och så havregrynsgröten till frukost. Pastasallad,  mackor, eller bakad potatis med broccoli till lunch (potais i micron såklart, ska bli intressant att komma hem och äta kokt potatis igen, kokt på spisen altså) och lagad mat eller restaurang till middag. Marabou mjölkchoklad sparar jag till speciella tillfällen, som nu när jag har skickat in min marknadsplanering. 2 bitar blev 3 som blev 4, men choklad var ju nyttigt som sagt.

Life Goes On

Det blev en kväll med Johanna igår, vi gick på bio och såg filmen I love you Man. Men mest av allt var det kul att träffa Johanna igen, de var aldelles för länge sedan. Idag var jag i skolan, sedan blev det ärende till banken, postkontoret, handlade, samt åkte förbi en bilverkstad. Hemma igen blev det rostade ost & skink mackor, gott. Därefter har jag pratat med mamma på skype, och sedan plugg och så jobb såklart. Men nu är jag klar med min inlämning som jag har imorgon, min marknadplan del 1. Känns sjukt bra och känner mig väldigt kreativ för tillfället. Ska smyga upp och ta några bitar svensk marabou mjölkchoklad, sedan ska jag finslipa lite mer för imorgon innan deadline 11.59 pm. Simning ikväll också, ska bli skönt för jag har nog inte simmat sedan innan nyår.

Nothing At All

Idag har varit en väldigt seg dag, har inte gjort något alls om jag ska vara ärlig. Har mest legat i min säng hela dagen och läst en bok. Det var ju inte riktigt det jag åkte över hit för. Ringde Johanna och pratade lite med henne och hon fick mig som vanligt på mycket bättre humör. Hoppas på att det händer något kul ikväll, ska ringa Sara och Anna och se vad de har för planer :)

Cappuchino

Solen kom fram under lördagen, 16 grader varmt blev det så jag låg och solade på altanen, riktigt underbart, det har man ine kunnat göra på länge. Igår, söndag, hade jag tänkt att plugga men hittade varken motivation eller inspiration så efter att ha pratat på skype med både moster, kusin och familj så åkte Anna, Michelle och jag och åt söndags lunch på restaurang. Sedan plockade vi upp Sara och en ny au pair från Tyskland som vi inte träffat innan, och åkte iväg till Kyrkan allihop. Stannade kvar efteråt och pratade med några andra tjejer som vi sett innan i Kyrkan.

Idag efter min skola åkte jag till en bilverstad och se om de kunde ta en titt på bilen. Bromspedalen är lös och går att trycka ner hela vägen till golvet, minst sagt inte optimalt. De hade inte möjlighet att kolla på det innan i eftermiddag, men de tyckte inte att jag skulle köra bilen mer så en kvinna från receptionen körde mig hem i stället. Service! Trevlig var hon också, och pratade på som vilken annan amerkanare som helst hade gjort - de är som sagt väldigt trevliga här (ibland bara på utsidan). Så nu har jag ingen bil. Tur i oturen att det är en regnig dag idag och jag inte hade några planer mer än plugga, vilket jag måste nu för har en stor inlämning i marknadsföring på torsdag - del 1 av min marketing plan.


Sol och slapp på altanen.. härligt värre


Ny frisyr! Klippte mig i torsdags hos en frisör jag inte varit hos innan. Som vanligt fönade de mitt hår platt, förstår fortfarande inte varför varenda frisör fönar mitt hår platt, jag vill ju ha lockar! Men när jag stylade mitt hår själv blev jag nöjd i alla fall. Lite kort nu, ska spara ut till längre. Dock skönt att bli av med alla torra toppar, bättre fräscht och kortare än långt och torrt.

Girls Night

Fredagskvällen blev riktigt lyckad! Åt först på restaurang med min värdfamilj, kul att gå ut och äta med dem. Sedan åkte vi iväg till Louise, som hade huset för sig själv denna helg. Vi tänkte göra pannkakstårta men det gick inte alls bra med det glutenfria mjölet vi hade, så det blev bara glass, chips, dipp och nötter i stället, inte helt fel det. Hade riktigt kul ihop, spelade spel och flamsade massa. Lyssnade på alla låtar i Hight School Musical, och så spelade vi Wii med. Somnade på soffan när det inte var många timmar kvar tills solen gick upp igen.


Haha, Anna mitt i köket i pannkaksbaket :D


Försöker oss på en svensk pannkakstårta..


Blev en riktig spelkväll tillslut


Frukost med tjejerna på altanen på lördagsmorgonen, glass! Bättre kan man knappast ha det. Slappade och lyssnade på Reggae hela morgonen, mysigt!

Thursday Night Out

Så det blev au pair möte tillslut, plan A var snowtubing men eftersom vi inte har haft snö den senaste veckan så gick vi över till plan B, att spela bowling, men eftersom de hade någon tävling just ikväll och inte var öppet för allmänheten så åkte vi i stället vidare till en restaurang i Maple Grove. Vi åt thaimat till middag och Michelle, Anna och jag satt kvar och pratade med två au pair tjejer från Brasilien resp.Mexico efter att de andra gått, kul! Sedan blev det efterrätt på Coldstone. Michelle, Anna och jag hade supertrevligt hela kvällen och pratade på massor. Ska ses imorgon och på lördag igen.. och säkert söndag med.. Så allting känns lite bättre just nu :) Plus att vi pratar om att vi måste hålla kontakten så att jag kan komma ner tillTyskland och hälsa på dem och de ska komma upp till Göteborg, eller låt oss säga Sverige för man vet ju aldrig riktigt vart jag hamnar. Spännande att se. Hur som hellst, allt känns som sagt väldigt mycket bättre här nu, trivs riktigt bra och har inga som hellst problem med att det är mer än 6 månader kvar. Det ska vi föresten fira på Cheesecake factory, måndag om 2,5 veckor.

Out Running

Har precis kommit hem efter en springrunda. Var jätteskönt att komma ut men lite kallt i början innan jag fått upp tempot. Annars har jag mest suttit inne idag och pluggat, men inte kommit hälften så långt som jag räknat med, så har fortfarande jättemycket att göra tills nästa vecka. Tog i alla fall en riktig långpromenad runt lunch, bor ju verkligen på landet här, har åkrar och ängar precis runt hörnet. Ska ta med kameran nästa gång. Dagens guldkorn var helt klart att prata med Viktoria igen. Saknar henne riktigt mycket nu men snart är det bara en nedförsbacke kvar innan vi ses igen, om 2,5 vecka har jag varit här 6 månader. Det ska firas! Igår träffade jag föresten Michelle på förmiddagen, vi tog en promenad, åkte och tvättade bilen samt bokade klipptid tills på fredag. På kvällen åkte Johanna, jag och Johannas kompis Ullis till Soutdale Mall för lite shopping. Köpte inget men kul att träffa Ullis! Imorgon blir det mer plugg, mer promenad och sedan på kvällen au pair möte eller så ska jag träffa Louise... tvek på au pair mötet eftersom det är bowling på schemat, mycket roligare att träffa Louise!

Sunshine

Idag blev det en härlig promenad i vårsolen runt kvarteret, och legat ute på altanen i bara tshirt och jeans och läst min bok, skönt. Bakade brownies med Rachel och på kvällen åkte jag och plockade upp Johanna så gick vi ut och sprang några miles i skymningen. Härligt att träffas igen och skönt att springa. Härliga vårdagar med andra ord, men inget slår ju att sitta med en glass på en parkbänk hemma i Götet. Föresten, grattis på födelsedagen Kerstin!


Spring

Härliga vårdagar vi har fått här! En skinjacka och ett par converse har jag levt i denna helgen nu, äkta vårkänsla. Jag har hunnit luncha med Louise & Erika, och träffat Sara, Anna och Michelle. Igår var vi hemma hos Anna och lagade middag alla tillsammans, trevlig kväll. Blev massa prat som vanligt. Sedan idag träffade jag Louise igen, vi fikade och gick i lite affärer. Alltid lika kul att träffa Louise och hoppas vi kan ses oftare, vi bor faktiskt inte så långt ifrån varandra (bara 30 min). Ska iväg och träffa Michelle nu igen och sedan sluta upp med Anna och Sara. Riktigt härlig helg med andra ord, träffat folk hela tiden.

Thank God It´s Friday

Så äntligen var det redan fredag igen, hela veckan har gått så fort. Tiden går i och för sig alltid fort här, det var faktiskt mer än 5 månader sedan jag lämnade Sverige, det har hunnit hända så otroligt mycket på dessa månader. Hur som helst, min fredag har varit riktigt bra. Först skolan såklart, som var helt ok, och sedan hem till Johanna. Så skönt att ses igen, det var ett tag sedan och det var verkligen skönt att känna att allt var precis som vanligt. På kvällen så åkte vi till en restaurang med Jakes hockeylag för att fira att de fick så bra placering i cupen. Dock kände jag att jag inte alls passade in där, alla hockey föräldrar pratade bara hockey med varandra så jag stod och tittade på mest, beställde mat, åt och åkte sedan snabbt därifrån. Trodde vi skulle äta middag familjen tillsammans så blev det inte alls. Rachel och jag åt samtidigt i alla fall, så kände mig inte helt utesluten. Jag tog en sväng hem om och hämtade väskan med träningskläder för att sedan åka till Lifetime och möta Sara, Anna och Michelle. Första timmen gick jag rask promenad och läste en bok samtigit, och andra timmen satt Michelle och jag på cyklarna och pratade. Brände massa kalorier men blev inte alls någon bra träning egentligen, men hade precis ätit middag så för mig var det mest socialt att gå dit med de andra. Vi pratade verkligen på länge ikväll och det fungerade jättebra mellan oss, så härligt gäng jag har hittat. Till och med Michelle fungerade bra med ikväll, vilket inte alltid är en självklarhet. Jag och Michelle har ju dessutom blivit helt sålda på boken Twiligt. Vi båda älskar den, den är verkligen jättebra skriven. Hade inga förväntningar alls innan jag började läsa, men efter några sidor är det omöjligt att lägga ifrån sig boken. Så nu ska jag ta en kopp te och fortsätta läsa min bok... och sova snart för imorgon funderar ja på att gå upp och åka skidor på förmiddagen, måste ta vara på möjligheten!


Never-Ever Try The Hot Sauce At Chipotle.. And Never-Ever Trust Tim..!

Idag hade Jake sin sista Hockeymatch för säsongen, de spelade semifinal förra veckan så idag var det spel om 3:dje /4:e platsen. Det var en riktigt bra match, det andra laget var egentligen lite bättre, de var snabbare men Jakes lag var riktigt bra på att försvara så de vann med 4-2. Det blev en riktigt bra avslutning på säsongen, och imorgon ska hela laget ut och fira på med middag på restaurang. Vi hade hämtmat idag, Tim och jag bestämde oss för Chipotle, en mexikansk restaurang, och jag tog en med alla grönsaker och såser som man kunde. Viktig detalj: Tim frågade om jag var säker på mitt val. Ingenting mer sa han. När vi kom hem berättade han att jag hade fått en stark sås på allt. Ops, inte vad jag hade räknat med. Vi skämtade jättemycket om det och det slutade med att jag var tvungen att äta upp allt bara för att bevisa att jag inte "tyckte det var starkt". Vilket alla visste att jag gjorde, men åt upp allt för sakens skull. Proppmätt och med brinnande hals fortsätter vi skämta och Tim tyckte han hade varnat mig för att såsen skulle vara stark.. det slutade med att vi åkte och köpte glass. Skönt med något kallt, jag svettades nästan efter maten. Än en gång lärde mig att inte lite på Tim, haha.


Snowstorm... Again...

Idag har vi haft ännu en snöstorm här, nu ligger det ca 1 dm snö på marken och det är 12 grader kallt. Pappa berättade att de har varmt väder i Kentucky där han är, lite smått avundsjuk blir man väl, längtar ju till vår och sommar här. Jag har hållit mig inne hela dagen idag, har suttit framför brasan (ingen riktig, utan en gas-spis, som man tänder med en fjärrkontroll..) inviradi filt och med hett te och läst ut en bok, Brödhuset. Intressant bok och kunde inte lägga den ifrån mig när jag väl börjat, så läste ut hela idag. Åkte och tränade nu på kvällen, det var ju trots allt en vecka sedan sist. Skönt att vara tillbaka med träning, det blev 40 min cykling och 20 min rask promenad, och en lång och sval dusch efteråt kan jag lova. Marabou Mjölkchoklad som mormor hade skickat med genom pappa har redan kommit till använding, men tar bara några bitar när jag pluggar, som morot. Brevet från mormor kom fram för några dagar sedan, tack! Det spar jag. Nu ska jag stretcha lite innan jag går och lägger mig, och imorgon ska jag äntligen träffa Johanna igen!


Disney On Ice

Efter att jag sagt hejdå till pappa på flygplatsen åkte jag hem och hämtade upp Rachel. Vi åkte till Disney on Ice i Minneapolis. Jag bara visste att hon skulle älska den och det gjorde hon verkligen. Vi fick en toppenkväll tillsammans. Efteråt åkte vi till Jakes Hockey match där vi fick reda på att de inte hade gått vidare efter semifinalen. På torsdag ska de spela om 3:e och 4:e platsen i cupen, så då får vi se hur det går.


Pictures From Our Adventures

Söndag: Pappa support, lunch på Ruby Tuesday, sedan iväg mot flygplatsen. Vi parkerade och  jag följde med in så satt vi och pratade lite innan det blev dags för pappa att gå igenom säkerhetskontrollen. Stod kvar och vinkade hejdå, men om 5 månader ses vi igen pappa!

Det har varit jättekul att han kom och hälsade på  och vi har verkligen tagit vara på dagarna och hittat på kul saker från morgon till kväll. Jag har upptäckt Minneapolis och det är faktiskt en riktigt trevlig stad. Har också kommit på att man kan ta sig fram över hela innerstaden genom skywalken, Minneapolis blev just dubbelt så stort när jag kom på det. Plus att man slipper gå utomhus när det är kallt, det gillas!



Middag på Gameworks på torsdagskvällen


Hard Rock Café sista kvällen tillsammans.


Mycket körande blev det dessa dagar, men så har vi utforskat Twincities med!


Naturlivet i parken utanför Minneapolis.. pappa hade med sig kameran överallt..


Promenad över Mississippi River


Mississippi River, där vi tog en promenad första dagen


Vi var bara tvunga att åka runt denna skylt och ta lite kort. Vi vek oss av skratt i bilen.


Turistande så måste man ju ta kort!


Inne i State Capitol


Här i State Capitol beslutar de om nya lagar och sånt, och det är bara att gå rakt in för besökare. Vi träffade på en liten trevlig farbror som hade jobbat här förut. Han berättade lite om historien bakom allt och det var intressant.


I centrala delen av State Capitol


Movin´ Out

Fredags kvällen blev det hockey match, barnens kusin spelade. Pappa och jag hakade på, Hockey är ju jättestort här så nu har jag verkligen visat pappa Minnesota.


Lördag: Vi åt en äkta helgfrukost bestående av ångkokt ägg, nybakat bröd (med banan i), stekt bacon samt apelsinjuice. Gott! Sedan gav vi oss iväg på våran utflykt. Först hade vi tänkt åka till en liten stuga men det var inte öppet, så vi åkte i stället vidare till Microcenter – en databutik. Pappas typ av rubrik med andra ord. Jag hittade ett plastfodral till min iPod som jag köpte så att den inte ska repas. Sedan åkte vi vidare till Minneapolis Dinkytown, unversitetsområdet, för att äta chinamat till lunch. På eftermiddag han vi med både ett modelljärnvägmuseum, Walker Art Musem samt Minneapolis Sculpture Garden. Walker Art Muesum hade sett lovande ut när jag kollat upp det på internet, men när vi sedan förstod att det var ett vanligt konstmuseum så tog det inte så lång tid att gå igenom alla visningar. Vi skrattade gott åt att vi hade gått på konstmuseum, det är kanske inte riktigt våran grej. Kvällen däremot blev toppen. Vi åkte in till Downtown och åt på Hard Rock Café, det var ju trots allt sista kvällen tillsammans. Sedan gick vi och köpte biljetter till en musikal, Movin Out. Innan den började hann vi med en efterrätt på Coldstone, glass för er som inte vet vad det är. Musikalen sedan var jättebra! Det var verkligen kul att ha sett den.


Dad And I Exploring The TwinCities

Vilka dagar pappa och jag har! Gårdagen började med ett studebesök för min del, på ett företag som designar förpackningar, menyer, påsar och annat. Riktigt intressant faktiskt, men det är en helt annan historia hur jag hittade dit. Jag blandade ihop 3rd Ave N och 3rd Ave S, men frågade efter hjälp inne på ett hotel där de gav mig en karta och hjälpte mig hitta rätt. Pappa hade jag lämnat av på ett Café med internetanslutning, som pappadagis ungefär. Efter mitt studeibesök åkte vi vidare till Swedish American Institute, ett museum om när svenskarna bosatte sig här i slutet av .1800 talet. Kulturellt och intressant. Därefer åkte vi till Mall Of America där vi började med att äta lunch på Rainforest Café. Sedan spenderade vi en timme shopping på köpcentret. Därefter åkte vi en sväng hem om och sedan iväg till ett annat mall för att spendera kvällen med Ben & Jerry glass, bio och The Cheesecake Factory. Det var minsann en restaurang vill jag lova! Jättegod mat och fantastiska cheesekaces. De hade en med choklad som var glutenfri, (dock var det någon spray på som skulle göra att den såg glansig ut som innehöll mjöl.. men kakan var så stor så jag böhövde inte äta upp kanten ändå). Vi var proppmätta när vi gick därifrån men det är definitivt en av de godaste efterrätterna jag har ätit. Vi var fortfarande mätta idag på morgonen så frukost var inte ens att tänka på. Vi åkte iväg mot mitt College och jag släpte av pappa på ett café igen och plockade upp honom efter min kurs. Då bar vägarna oss till State Capitol i St. Paul. Var inne och kollade i regeringshuset och det var väldigt coolt måste jag säga, som ett musem men att de jobbade är inne samtidigt. Vi träffade på en liten trevlig farbror som hade jobbat i senaten innan men nu var han kvar i huset när han inte hade annat för sig och pratade med turster vad jag förstod. Trevkig prick i alla fall, och han berättade massa om hur det fungerar när man röstar fram nya lagar och sånt. Så nu har vi stenkoll på State Capital! Efter denna kulturella del av våran utflykt åkte vi vidare till Minneapolis Downtown och Gameworks. Det är en restaurang / spelhus. Kul ställe, men vi var nästan ensamma på restaurangen så kan tänka mig att det är mer drag en kväll. Det var väldigt gott i alla fall. Nu sitter vi hemma igen och jag har haft hand om barnen nu på eftermiddagen. Vi har bakat bröd, handlat och skjutsat Jake till en kompis. Vi spånar lite planer för ikväll och imorgon, just nu ser det ut att bli middag här hemma med familjen ikväll, det ser jag fram emot!


Cant Believe It!!

Pappa kom hit idag! Åh vilken härlig dag vi har haft tillsammans! Jag plockade upp honom på flygplatsen strax efter 12, hade varit hos Erika tidigare på förmiddagen och grattat henne på 20årsdagen. Hur som helst, pappa och jag åkte vi iväg till en fin lunch restaurang i St. Paul, och dessert på en glassbar där de gör hemmagjord glass. Sedan åkte vi till St. Pauls katedral och spanade in den, magnifik byggnad. Därefter drog färden vidare rakt genom Minneapolis Downtown till St. Antony & Main, där vi tog en promenad längs Mississippi River. Väl hemma igen träffade vi min värdfamilj och sedan fick jag massa paket från familj och släkt hemma, tack för allt! Samt lite svenska bilar, marabou mjölkchoklad och djungelvrål. Sedan blev det middag med familjen, vi pratade på om olika kulturer och sånt och hade väldigt trevligt tillsammans. Både pappa och jag är trötta (pappa som har varit vaken sedan idag morse i Sverige - 24 h sedan..) så nu ska vi strax gå och lägga oss. Det är så kul att träffa honom igen och på något sätt känns det konstigt att han är här.. mitt liv hemma och mitt liv här har varit helt olika fram tills nu. Jag har verkligen saknat pappa.

Countdown Until Dad Arrives!!

Nu är det mindre än  två dygn innan pappa kommer hit. Åh var jag har längtat! Jag har en lista med olika turistattraktioner och bra matställen som vi ska till, bland annat The Cheesecake Factory!

Det har varit en helt vanlig måndag här idag, college kurs och sedan iväg och träna med Johanna. Hade mina nya träningsshorts på mig och de kändes riktigt bra. Var motiverat och körde på max första halvtimmen. Sedan var vi helt slut och körde lite cykling innan vi avslutade med situps. Det är en hall precis nedanför där man gör situps som några killar spelade basket i. Med den utsikten blev det några situps till. Sedan en skön dusch och hem och ta det lugnt för min del. Skype med Viktoria och mamma och sedan en liten nap innan barnen kom hem. Rachel och jag gjorde kokostoppar med chokladtopping, de blev jättegoda. Vi pratade på jättemycket om allt möjligt och det känns verkligen så bra mellan oss nu. Det är precis dethär jag har jobbat för så länge. Nu är allt på topp här! Tim åkte iväg till Californien idag i en affärsresa, och kommer hem samtidigt som pappa kommer hit.

Imorgon blir det sista skiddagen för min del, hoppas på en kanondag. Ska skjutsa Lisa & Andy & Emil till flygplatsen, och sedan på kvällen kommer Sara över så ska vi kolla på film. Måste nog hinna städa rummet lite innan pappa kommer, men det borde inte ta så lång tid, brukar ha ganksa bra ordning på sakerna här.

Basketball Game!

Vilken dag det har varit! För att ta det från början så är Erika med i en kör, som skulle sjunga på en basketmatch idag. Vi hade fått tag på billiga biljetter genom detta. Allting började faktiskt redan vid 10, då kören skulle ha brunch hemma hos en av körmedlemarna, eller tant om man heller vill säga så. Vi har lite svårt att hitta dit men när både Erika och jag har kommit fram så knackar vi på och blir välkommnade in, mot all våran förmodan var vi de första som kom. Det visade sig senare att vi inte skulle bli så många fler för den delen. Vi fick världens frukost, te/kaffe, frukt, blåbär, jordgubbar, klementin, flera olika typer av bagels och creme cheese, samt rökt lax med lök och tomat (som var jättegott att äta även utan bagel). Samt chokladtryfflar till efterrätt. Gillar själva iden med choklad, speciellt som efterrätt till brunch. Mitt i allt detta dyker det upp en till körmedlem, kommer inte ihåg hennes namn så låt oss kalla henne tant nr 2. Det var inga fler som kom, så det slutade med att vi 4 hade en jättetrevlig brunch tillsammans och satt och pratade jättemycket. Trevliga tanter de har i den där kören måste jag säga. Tänk om ens söndag kunde börja lika bra varje vecka, det hade allt varit något. Vi kom iväg till matchen till slut och där vi möttes av ett tjogotal till körmedlemar. Skönt att de slapp sjunga själva. Matchen började runt 1 och då var det cheerleaders, en orkester samt kören som sjöng nationalsången. Sedan var matchen i full gång, Minnesota Golden Gophers spelade mot Illinois, och trots enormt stöd av publiken förlorade de. Det var riktigt kul att ha varit där och sett både matchen och Erika sjunga nationalsången. Efteråt var vi regält hungriga och våra vägar bar oss nu åt Dinkytown, ett universitetsområde med diverse affärer och goda matställen. Vi hamnade på en chinarestaurang. Maten var toppen, vilket passade våra hungriga magar. Sedan sa vi hejdå och vi åkte hemåt. Hemma hos mig hade det snart blivit dags för söndagsmiddag. Porksteak, åh vad gott. Var redan proppmätt när jag kom hem men det slank ner lite till. Resen av kvällen har jag relaxat, och börjat skriva ner allt som pappa och jag ska hinna med att göra här. På onsdag kommer han! Då är det nästan 5 månader sedan jag sa hejdå till familjen på flygplatsen. Tänk vad jag har hunnit vara med om på den tiden!


Jag & Erika


Basket matchen


I Dinkytown, letar efter en god restaurang.


Påvägen tillbaka mot Minneapolis

The Pefect Day For Skiing

Åh vilken toppendag jag har haft! Jag tog en sväng skidor idag på eftermiddagen och det var det bästa på länge. Vädret var perfekt, kallt, solen sken, snön var perfekt, hade jättebra glid i skidorna och det var riktigt skönt att komma ut i den friska luften. Det känns nästan som vår i luften just nu, förutom att det ligger en decimenter snö på marken. Jag var utvilad och tog i järnet idag när jag åkte milen. Äpple var färdkost. Kände mig jättenöjd när jag kom tillbaka, var helt slut när jag satt mig i bilen och körde hem.

Wed - Fri

Onsdag kväll: Johanna, snackade massa, skönt att ses. Kom på att vi inte har setts på helgen på jättelänge, vi har varit fullbokade med annat. Så vi bestämde att vi ska ta en Johanna - Malin helg och hitta på massa skoj, som hockey, spa, gå och klippa oss och gå ut och äta gott.

På kvällen gjorde jag i ordning en kopp cappuchino och satte mig och skrev allt som har hänt det senaste i min dagbok. Skönt att bara ta det lugnt men ändå göra något kul, och cappuchinon var jättegod. Man måste få ta lite tid för sig själv ibland.

Torsdag: Snöstorm, vilket betydde att det varken blev lunch med Lisa och Andy el. Snowwtubing. Det bara vräkte ner snö och vägarna blev jättehala. Blev att plugga i stället, helt ok för jag hader mycket att göra. På kvällen ringde Sara, hon kom över 1 timme senare, då jag hade hunnit städa och fixa middag. Vi drack te och pratade massa. Mys.

Fredag: Johanna och jag åkte ut med bilen och gjorde lite ärenden. Jag hade glömt tanka och detta kom vi på precis när vi kört ut på motorvägen åt fel håll och ser då också att det är 5 miles till nästa avfart. Det var inga roliga 5 miles att köra, men det kändes väldigt skönt att inte vara ensam i bilen just då. Vi kom fram till avfarten och hittade en bensinmack, vi klarade oss. Var fortfarande lite nervös så tog fel bensin, den extra dyra, typiskt. Vi hittade en taco bell där med och bestämde oss för attl uncha där. På hemvägen tog vi en sväng om banken och sedan en sportaffär och  jag köpte nya träningsshorts. När ungarna kom hem från skolan så tog Rachel och jag och åkte till Lifetime och simmade. Bubbelpool efteråt, helt underbart. Vi pratade på massa och det känns att jag verkligen har kommit henne närmare. Det känns verkligen jättebra mellan oss nu. Hemma igen blev det thaimat till middag och sedan iväg för bio och fika med Michelle. Vi hade riktigt trevligt, det har inte alltid fungerat jättera mellan oss men allt var på topp. Vi såg den omtalade filmen Twilight, som såklart var jättebra! Den rekomenderar jag!

RSS 2.0