Coffee & Baseball

Tisdag: Fika med Rebecca på ett café i Minneapolis. Vi har alltid så himla kul ihop och pratade som vanligt om allt mellan himmel och jord. Var så härligt att sitta ute och dricka ice chai latte på kvällen när det fortfarande var ca 25 grader varmt.  

Onsdag: Au Pair möte, vi var på ett ställe där man slår baseball, vilket var enklare sagt än gjort, men riktigt kul! Middag efteråt och sedan hem till Michelle och hängde där en timme bara hon och jag, mysigt :)

Torsdag: Annas & Michelles värdbarn hade baseballmatch (de spelar i samma lag), så jag hängde på dem och kollade på matchen. De såg så små ut men var riktigt bra! Sedan åkte vi till Coldstone och åt glass, satt ute i solen och bara njöt. Tog en sväng till en park och satt och pratade innan det blev för mycket knott så vi drog oss hemåt.

Idag fredag, ÄNTLIGEN HELG! Har jobbat 10 h om dagen med ungarna, har blivit allt från bio, bowling, vattenkrig, fotboll, shopping och golf (på ett sånt ställe där man bara skjuter bollar hela tiden så hårt man kan). Har massa planer för helgen, BBQ ikväll, Apple River i Wisconsin (tubing längs en flod) på lördag, fest på kvällen, campa med Erika, och sedan hem på söndag eftermiddag. Älska helgerna här! Plus att det är 4 veckor kvar tills min familj kommer hit!! Lääängtar! Jag fick ett långt brev av mormor igår, så tog brevet, några bitar mörk choklad och en kopp te och satte mig och läste allt och kollade på alla bilder som hon skickat med. Underbart att få läsa om allt hemma, men fick sådan hemlängtan när jag läste loggboken från Adelina.. segla är det bästa!




Sunday: Day After Midsummer

Vid 11 på söndagen vaknade vi upp efter några timmars sömn efter en härlig kväll tillsammans. Jag hade planer med Michelle så åkte iväg till Mall Of America och mötte henne där. Det blev thaifood till lunch (eller frukost? beror på hur man ser det?), lite shopping (ett linne från American Eagle), och en bio! Vi såg The proposal, som var helt underbar! En äkta amerikansk chick-flick. Var jätteskönt att bara umgås med Michelle och ta det lugnt. Efter bion åkte vi iväg till Rebeccas starbucks och träffa henne lite, och sedan iväg till kyrkan. Vi var för en gångs skull riktigt tidiga, så satt och pratade i sofforna utanför och bara slappade. Mötte upp Anna, Sarah och Rebecca. Åkte hem vid 9 och åt mat och prade lite med min värdfamilj innan jag gick och la mig. Var helt slut i kroppen efter en lång helg, men kunde inte somna innan 3am. Vaknade igen vid 6 och hade feber (Nu tänker både mamma och pappa: "Men Malin, det kom ju som ett brev på posten!"). Jag fick ledigt hela dagen, både Tim och Erica jobbade hemifrån så jag sov ut ordentligt. Skönt! tog det lugnt hela dagen och kvällen, väldigt långtråkigt men jag tror jag var i stort behov av det. Läste en bok och åt massa choklad, inte helt fel trots allt. Satt ute på altanen på kvällen när det blivit lite svalare (med andra ord inte 35 grader varmt i skuggan!) och uimgicks med min värdfamilj. Även om jag blir så trött på att bo och jobba i samma hus ibland så är de ändå så underbara. Kan bara inte tänka att jag ska åka härifrån om bara 3,5 månader! Kan inte fatta att det bara är dethär året som jag bor i samma stad som alla kompisar här, det är detta året och sedan aldrig mer! Älskar livet här. Älskar alla mina kompisar, vet att vi alltid kommer hålla kontakten i alla fall, och nu har jag ju en anledning att åka ut och resa och hälsa på alla! :)

Saturday: Midsummer!

Varför inte fira midsommar hela helgen? Efter att ha sovit några timmar efter fredagens firande hos Louise (som inte slutade förän småtimmarna), så möttes Emma + hennes värdbarn, Erika + två barn som hon passade och jag på svensk-amerikanksa institutet i Minneapolis. Vi köpte lunch och hade en liten picknick i gräset, blev hemgjord svensk potatissallad för min del, underbart! Sedan blev det midsommarkransar, Erika och jag bestämde oss för att göra våra egna, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Efter en timme hade jag lyckats göra en hyfsad åt mig själv, och Erika gjorde två underbara, en åt tjejen som hon passade och en åt sig själv. Efter det åkte Erika hem med barnen och jag åkte hem till Lisa där vi skulle ha midsommarfest på kvällen. Nina och jag satte ihop en hemgjord midsommarstång som vi dansade runt allihop, och måste erkänna att vi var imponerade av tyskarnas engagemang och härliga inställning till att dansa runt våran midsommarstång och sjunga små grodorna. Vi spelade svenska sommarlåtar hela kvällen, åt massor av jordgubbar, vattenmelon (d.v.s det som var kvar efter att jag tappat vattenmelonen i marken och den gick i två bitar), spelade ännu mer musik och pratade massa. Runt 11 åkte vi in ett gäng till Minneapolis Downtown, kom hem några timmar senare och var vakna tills det började ljusna igen -precis som det ska vara på midsommar!


Erika och jag är på svensk-amerikanska institutet och gör våra egna midsommarkransar..



Svenska midsommartjejer :)


Lisa & Nina i köket, fixar midsommarkransar!


Lisa & jag


Nina (från Båstad) och Sophia (från Tyskland)


Svensk midsommar! Eller ja, så svenskt det kan bli här i USA... Michelle, Anna & sarah kom förbi senare med :)

Friday: Midsummer!

Midsommar! På fredagskvällen var vi hemma hos Louise. Vi var tio tjejer som chillade vid stranden och Louise värdföräldrar bjöd på barbeque. Vi hade en supermysig kväll och satt på stranden runt våran lägereld och bara snackade. En härlig midsommarafton!


Emma & jag i beach huset


Chillar på stranden utanför huset


Barbeque!


Michi & Anna


Alla vi! Utom Louise som tar kortet


Lägereld på stranden, supermysigt! Grillade marsmallows med

Time Is Running Away!

Tiden går så fort här! Det händer verkligen saker hela tiden, jag har knappt koll på vilken dag det är längre..! Eller har ju i och för sig koll på hur många dagar det är kvar till helgen, men annars flyter allt ihop. Baseball matchen i onsdags var bra, eller vi (Twins) förlorade ju, men det var kul att umgås hela gänget med Anna, Sarah, Michelle & Rebecca. Vi 5 har alltid kul ihop! På torsdagen åkte Michelle & jag till Mall Of America för att äta middag med Louise & Emma. Vi tänkte först överraska Rebecca och åka hem till henne eftersom hon bor på vägen, men det slutade med att vi ringde innan så någon stor överraskning blev det ju inte. Men vi stannade en halvtimme och pratade innan både hon och vi var tvugna att åka vidare. På Mall Of America mötte vi som sagt Erika & Emma, och efter att ha gått i några affärer blev det thaifood till middag. Innan kvällen var slut han vi också med att ta ett foto på oss 4 i kankse en av världens minsta fotoautomater (det kändes så i alla fall...)



Working...

Det tar på krafterna att jobba hela dagarna! Känner i alla fall att gör ett bra jobb, sätter gränser där det behövs och har massa idéer på aktiviteter med barnen. I måndags kväll var jag hemma med familjen, vi hade sjukt kul middag och satt och pratade om allt möjligt. Igårkväll träffade jag Åsa (barndomskompis som jag bar granne och lekte massa med när jag var 5. Lisa, Åsas syster bor ju här nu så Åsa och hennes pojkvän är över 2 veckor och hälsar på). Vi gick ut och åt på Biaggis, en jättegod italiensk pastarestaurang, som också har glutenfri pasta! Sedan blev det te hemma hos Lisa så fick träffat henne lite med. Det var verkligen jättekul att träffa Åsa, tror att det var ett år sedan jag såg henne sist!

Ikväll blir det baseball match! :D


AWSOME Day



Åh jag har så mycket att berätta! Michelle, Sarah och jag var på KTIS Joyful Noise Family Fest igår, (en festival från en kristen radiokanal här). Vi satt ute i gräset hela dagen tillsammans med nio tusen (!!) andra och chillade och lyssnade på alla band som spelade. Vi hade verkligen en toppendag tillsammans, från att de plockade upp mig vid 10, var på festivalen från att de öppnade vid 11 till att sista bandet slutade spela vid 10. Tur att jag smetade på lite solskyddsfaktor på mig, för det var 25 grader och sol hela dagen fram tills 8pm. Det var massa bra band som spelade, tenth north avenue tex, och till och med han som van american idol var där. Vi hade verkligen en underbar dag tillsammans :)

I fredags var jag på Johannas AuPair-möte. Vi gick i en parad och gjode reklam för hennes au pair organisation, altså delade ut godis och klistermärken till alla barn. Johanna och jag hade kul hela tiden, även om det bästa på hela paraden var att åka flak på vägen hem :D Vi åkte förbi Johannas hus och plockade upp hennes resväska, hoppade in i min bil och åkte iväg mot flygplatsen, med ett stop på The Cheesecake Factory där vi träffade en gäng andra au pairer som hade ätit middag där tidigare. Vi tog med Louise och Emma så gick vi på bio tillsammans. (Kanske låter som att klockan har blivit en hel del nu, paraden var inte slut förän strax efter nio, så bion gick vi på kvart över 11...) Vi såg filmen Hangover, så sjukt kul, skrattde som aldrig förr. Skjutsade iväg Johanna till flygplatsen, hennes plan till San Diego där hon och Ullis ska ha semester en vecka gick tidigt på morgonkvisten. Kom hem strax efter 2 och somnade som en stock. Tur att jag hade bett Michelle ringa på morgonen och se till att jag gick upp för jag glömde till coh med sätta alarmet! Typiskt mig.

Idag har jag bara slappat på förmiddagen, ska fixa lite lunch snart och sedan träffa Michelle och Sarah igen, vi har planer på att åka till någon sjö och bara slappa idag, det är redan 25 grader varmt och klockan är bara lite efter 12. Älska sommarvärmen! Sedan blir det kyrkan som vanligt ikväll, som om vi inte fick nog av hela dagen igår :)

BBQ Party

Det händer saker hela tiden här så har inte haft tid att blogg om allt.. igår var det party hemma hos Rebecca, två av hennes brorsor hade fått någon del av en hög college degree så det firade vi tillsammans med 50 andra pers. Det var jättemysigt och pratade med massa folk och träffade hela hennes familj som är jättehärlig. Michelle och jag var de sista som gick, vid 12.30 am. Kvällen innan blev det en spontan swedish BBQ på min altan med Johanna & Louise. Vi grillade kyckling (med mycket amerikansk barbecue sås på såklart), och potatis och en sallad till. Satt ute på altanen och åt, hade verkligen mysigt ihop, som alltid! Rachel och jag har hittat på massa saker i veckan, shopping, skjutit med pil och båge, spelat volleyboll, var på zoo igår och ska in till Minneapolis och St. Paul downtown idag. Ikväll ska jag träffa Johanna innan hon åker till San Diego imorgon!


Sweet Corn

Igår åkte Johanna, Emma och jag in till St. Paul för att gå på Grand Avenue Festivalen. Vi blev lite besvikna för det var mest folk och matstånd och inte så mycket mer. Men mycket traskande men köpte i alla fall "sweet corn", altså en hel majskolv med smör, gräddfil och ost på, jättegott! Sedan blev det Mall Of America för Johanna och mig. Johanna hittade två par skor och jag hittade sjalar, solglasögon, linne och en bommulsblus. Skönt med lite sommarshopping, det var ett tag sedan! Sedan på kvällen åkte Anna, Sarah + hennes föräldrar från Tyskland som är här nu, och jag ivät till kyrkan där vi också träffade Rebecca.

Ikväll kommer Michi hem från Atlanta så ska hämta upp henne på flygplatsen vid halv tolv. Ska försöka hinna träffa både Louise och Rebecca innan dess, och så ska Rachel och jag fixa lite lunch (sallad med kyckling, ceasar dressing och parmesan ost), och baka både bröd och brownies. Har kollat upp massa saker Rachel och jag ska göra i sommar med, så vi har planerat allt från att plocka jordgubbar, paddla kanot, göra hemmagjord saft och spela massa volleyboll. Kankse blir en ganska bra sommar även om jag har hand om barnen mycket.

8 Months In The States

Nu är allt bokat och klart till Kalifornien resan, flyg till LA, hotell i downtown Hollywood där vi bor 2 nätter, sedan nattbuss till San Francisco så bor vi 4 nätter hos några som Erika känner, och sedan flyg tillbaka till Minneapolis för mig och Erika flyger hem till Sverige. Skönt att allt är bokat och betalt! Vi kommer få en toppensemester, tänk att vi ska till Kalifornien!

I torsdags var det barnens sista dag i skolan, så vi firade genom att gå ut och äta middag tillsammans. På hemvägen köpte vi ett badminton / volleyboll nät som vi satte upp i trädgården och spelade på kvällen tillsammans. Vi hade verkligen mysigt ihop, allt kändes perfekt och jag är verkligen glad att jag hamnade i en sånhär toppenfamilj.

Igår, fredag, var som sagt första dagen på sommarlovet, så nu jobbar jag heldagar mån-fre. Jag jobbade kväll igår också eftersom Tim och Erika gick ut och åt och firade att de har varit gifta i 27 år. Vi var hemma hos kusinfamiljen och åt middag och satt och pratade med dem, schyst jobb med andra ord!

Idag hängde jag på Lisa, Andy & Emil till ett SWEA möte för att fira Sveriges Nationaldag. Mycket folk och mat och det var kul att träffa Lisa, Andy & Emil igen. Johanna ska komma över ikväll så ska vi grilla lite här i regnet (!).

Fick ett paket på posten igår från mamma med en loiten bok och en bön, tack så mycket mamma! Tänk att det bara är ca 1,5 månad tills vi ses igen! Och tänk att jag har varit här i 8 månader idag! 4 månader kvar till Sverige, men ska bli skönt att ha hela sommaren här! Tropisk värme hela sommaren, ja tack!


Congrats Viktoria!

Idag tar Viktoria studenten!! Hade så gärna velat vara där idag, älskar studentkänslan. Ringde imorse (eftermiddag i Götet) och pratade med henne, åh vad härligt att höra hur underbar studenten är! Champangefrukost, utspringet, skolgården, flaket, mottagning, studentfest.. härliga minnen! Mamma kom till Viktorias utspringning och lämnade en liten present som jag köpt här. Just nu är klockan kvart över 12 på natten i Sverige.. studentfesten lär vara i full gång på Hard Rock nu :)



Viktoria & jag.. forever you and me!!


Studenten, bästa dagen någonsin!! Tänk att det snart är ett år sedan jag tog studenten!!


Strawberry Lemonade x4

Jag åkte iväg till Lifetime igårkväll och mötte Anna och tränade, 20 min springning och sedan frisim 20 min. Kändes jätteskönt efteråt, satt några min i ångbastun och bara slappnade av. Michelle och jag träffades och hamnade på restaurang. Michi åt middag och jag beställde Strawberry Lemonade, och eftersom det är Usa så är det naturligtvis "bottomless refills", vilket betyder att jag hällde i mig 4 stycken. De var jättegoda! Men minute maid lemonade och jordgubbsaft och jordgubbar.. mmm... mums! Fick sedan reda på att de innehåller 200 kalorier, så tryckte i mig halva mitt dagsbehov i lemonader.. haha. (I Usa handlar allt om kalorier.. ).

Idag ställde jag klockan på 9.30 för att inte sova bort hela dagen. Det är för varmt på natten här så det är svårt att vakna i tid. Johanna ringde så åkte jag över till henne och solade och åt lunch. Älskar att det är sommar här nu! Underbart!


Sweden

I lördags hos Rebecca, hon har en bok om hela världen och såhär står det om Sverige: (Haha, älskar de svenska "Surprises"....)




The Time Of My Life

Här i staterna är det soligt och skönt, och det händer saker verkligen hela tiden. I lördagskväll efter att jag jobbat så kom Johanna hem till mig och vi hade myskväll med iste och pratade på som vanligt. Underbart att ses igen! Vi ringde varandra på söndagsmorgonen igen och bestämde oss helt spontant för att ha en heldag i Minneapolis tillsammans. Vi möttes vid en park i Minneapolis, Minnehaha falls. Vi hittade en promenadväg vid vattnet och traskade runt och skrattade och skämtade om allt möjligt. Johannas flipp-flopp gick sönder, så de dumpades i nästa papperskorg... typiskt att det skulle hända oss (Johanna, men det har hänt mig med, haha). När vi kom tillbaka till bilarna (och johanna fick låna mina flipp-flopp och jag bytte till ett par ballerina), åkte vi närmare mot centrum och satte oss på en uteservering för att käka lunch. Vi var superhungriga båda två och tryckte snabbt i oss soppa, sallad och en is-chai med cocosmjölk. Skönt att sitta ute i skuggan och äta! Uteserveringar älskar vi, speciellt när det är nästan 30 grader varmt och det är tropisk värme, så som det aldrig går att få det i Sverige. Efter lunch åkte vi till några kvarter för att slippa gå så långt, och så kom vi till det berömda körsbäret i Minneapolis Sculpure Garden. Vi gick runt i parken och kände oss extremt kulturella där vi gick runt och kollade på all konst. Kände oss väldigt turistiga med, kameran i högsta hugg om man säger så. Sedan traskade vi tillbaka till bilen och åkte till en Lake Calhoun. Där la vi oss i gräset och bara slappade. Det var riktigt skönt och vi kände i benen att vi hade gått långt. Slappade en timme men sedan var vi trötta och hade nästan bränt oss på armarna, så vi började fundera på hemresa. Jag åkte och mötte upp Michi o Co på Beccas starbucks, vi tog en snabb sväng om Chipotle för att få i oss lite middag innan vi skyndade iväg till kyrkan. Kom hem igen vid halv tio efter en toppenhelg, det hade inte kunnat vara bättre!


Mitt rum har förvändlats till en bastu nu när sommarvärmen har kommit hit, så sov inte många timmar innan det var dags att gå upp igen. Efter att ha skickat iväg barnen till skolan så gick jag och la mig och sov två timmar till, skönt! En sval dusch efter det och gick runt i shorts och mjukiströja innan jag ringde Johanna om dagens planer. Det blev lunch hemma hos henne, kycklingsallad på altanen. Underbart. Låg och solade lite innan det blev dags att åka hem och jobba. Det är sista veckan i skolan för barnen, så Rachel har stora slutprov som hon pluggar för fullt för. Jag grillade lite grönsaker, morötter, broccoli, tomat, lök, paprika och potatis. Nyttigt värre, men gott!


Viktoria tar studenten imorgon! Såg några bilder från deras studentbal i lördags, åh vad kul studenttiden var! Astrid tar studenten på onsdag och Niklas nästa vecka. Hoppas alla kort kommer fram i tid! Saknar att inte vara hemma nu, men sånt är livet. Och skypade med mamma idag med, älskar dig så mycket mamma.


Minnehaha falls


På våran promenad längs ån


Johanna och jag :)


Ungefär här gick Johannas flipp-flopp sönder.. haha..


Blommor såklart


Iced Chai


Sculpture garden och körsbäret


Lake Calhoun mitt i Minneapolis uptown


RSS 2.0