Friday Night



 Johanna & jag, vi gör allt tillsammans. Äntligen var det helg igen och denna fredagskväll åkte vi till Mall Of America och gick på bio tillsammans med Louise & Erika. Det blev "New In Town" som är inspelad här i Minnesota. Vi fyra skrattade nog mest i hela biosalongen, haha. Johanna och jag fortsatta skämta och skratta hela vägen hem, alltid lika kul med Johanna. Och så tog vi kort i en fotoautomat på Mall Of America, haha, så skrattade vi lite till.. =)

My Mom Is My Everyting

Åh vad skönt det var att prata med mamma riktigt länge idag, det behövdes verkligen. Känns inte lika katastrof med kurserna längre. Åh jag saknar dig verkligen mamma, men det är så skönt att kunna dela allt även om jag är tusen mil bort. Angående kurserna så ska jag göra ett försök, även om jag inte ser vad det ska vara bra för just nu. Hoppas att jag kommer lära mig något som jag kommer kunna ha användning av i alla fall.  Gjorde precis i ordning en kanna jasmins te, så nu känns det ännu lite bättre.

Upside-Down

Det har varit en lite konstig dag idag, min kurs i grafisk design är inte alls vad jag hade förväntat mig, det är mestadels om typsnitt och fonter, och inte alls design så som jag tänkte mig. För att göra en lång historia kort så funderar jag på att hoppa av kursen. Den är verkligen bara tidsdödande och jag ser inte alls vad jag kommer ha för nytta av denna kursen. Jag vet, ibland gör man inte det innan men det här är verkligen annorlunda. Så om jag hoppar av får jag bara 50% av pengarna för kursen tillbaka, vilket betyder att jag förlorar  $250, som att kasta pengarna i sjön. Känns så dumt att jag inte kom på detta tidigare och just nu vet jag inte alls vad jag ska göra..  det finns helgkurser som jag kan ta eller signa upp för kurser som startar sent.. Men känns bara så onödigt att när jag väl kämpat för att komma in på rätt kurser så blir det ändå inte bra. Eller marknadsföringskursen är ju helt över förväntningar, riktigt intressant så det känns jättebra i alla fall. Men annars känner jag mig bara vilsen just nu.Och just när man inte tror att det blir värre så kraschar datorn. Jag orkade inte ens bry mig, bara skrattar åt det... =)

Mitt liv här är verkligen ett äventyr, allt kan hända, oftast har man ingen aning om vad man kommer vara med om när man vaknar på morgonen. Och varje dag när  jag somnar är jag tacksam för att oavsett vad som har hänt under dagen så väntar en ny orörd dag imorgon med nya utmaningar och möjligheter.

Hur som helst, kvällen idag spenderades hemma hos den amerikanska familjen som Sara känner, det var som vanligt mycket trevligt. Dianne (mamman) fyllde år så vi åt tårta, kakor, drack te och sånt. Alltid kul att träffa dem. Sedan var det bara att sätta sig i iskuben i form av min Honda och köra hem, dock jag har jag mitt "survival-kit" i form av mössa och vantar som väntade på mig.

Om 5 veckor är pappa här! Gissa om jag längtar! Ska bli helt underbart!

Parts In Everyday Life

Plugg, plugg och mer plugg väntar de närmaste dagarna. På fredag ska vi ha group case och då måste jag ha läst kap 2 &3, sedan på måndag har vi prov på det, och på tisdag deadline för ett arbete om kapitel 6, som jag inte har hunnit titta igenom än. Puh, fyllt upp! Top score på inlämningen igår om min analys om Canon, blev så glad för det resultatet. Har inget plugg godis just nu (åt visst upp det igår, attans!), så har druckit massa te och nu kan jag inte fokusera längre så ska ta mig ut en timme i skidspåren nu. Njuter av vintern varje dag här =)

In The Middle Of Nowhere

Ska alldeles straxans gå och lägga mig, kom precis hem från att ha träffat Anna och Sara, kul att träffa dem igen för det var nog 2 veckor sedan sist! De är jättehärliga i alla fall, och lite kul att träffa dem så att man får öva sig på sin engelska med. Har inte fått reda på mitt resultat på min inlämning för min kurs än.. har kollat flera gånger men kommer väl få reda på det imorgon antar jag. Tänker nog lite för mycket på det, det är ingen big deal egentligen. Börjar få lite planer för helgen nu med, det känns ju som att det är helg hela tiden här, skönt det! På fredag blir det biopremiär för New in Town, en film med Renée Zellwegger, (hon som spelar huvudrollen i Bridget Jones dagbok), som är inspelad "in the middle of nowhere", med andra ord Minnesota. Sedan på lördag ska det bli mer av St.Paul Winter Carnival, och på söndag är det "The big game". En jättestor fotbollsmatch. Jag har inte ens koll på vilka som spelar men det är hur stort som helst här. De har flyttat tiden för kyrkan på grund av matchen, så om det är någon match man ska se så är det nog denna. Nu måste jag verkligen sova, ha det bra alla där hemma!



More Skiing

Idag blev det en härlig timme ute i skidspåren, var helt slut när jag var klar, riktigt skönt med en lång dusch efteråt med andra ord. Sedan har det blivit lite mer stickning. Håller ju på med en halsduk men vet inte riktigt vad det är jag vill ha egentligen. Men det är ju vinter ända till mars här så det hinner nog bli flera stickprojekt här. Just det, Rachel och jag gjorde havreflarn igår, haha de blev inte alls som de brukar bli hemma men de blev väldigt goda i alla fall =)


11.59 pm

Det har varit en lång dag idag, började som vanligt med en timmes jobb för att skicka iväg barnen till skolan och sedan en snabb dusch innan jag var tvungen att åka till mitt College. Sedan blev det skidåkning, det var kallt idag och jag frös så efter knappt 40 min kände jag mig ganska lagom. På kvällen åkte jag och plockade upp Johanna så åkte vi och köpte garn och stickor, rosa stickor, så resten av kvällen spenderades stickandes på våra halsdukar framför en film på laptopen. Strax innan 11 började jag fundera på hemvägen och körde min iskalla bil de 10 min hem. Sedan var det bara att sätta sig framför datorn igen och avsluta allt pluggande som jag har ägnat största delen av dagen åt. Jag har tillslut lyckat göra en analys på företaget Canon, jag har lagt alldeles för många timmar på det men nu känns det lite bättre än ok i alla fall. Kommer somna som en stock här om några minuter, och imorgon är det tisdag vilket är min "day-off". Ingen skola, bara slapp, då blir det sova ut ordentligt!

A Weekend In St Paul

Vilken helg det har varit! Jag har varit i St. Paul fredag - söndag, Erika och jag har varit på St. Pauls Winter Carnival, kollat på Ice-Sculpturing, Snow Sculpturing, åkt skridksor, druckit varm choklad och fotat som bara den. Vi har verkligen haft jättekul ihop och det var riktigt kul att kolla in alla skulpturer. På söndagen åkte jag direkt från St. Paul upp till Johanna så åkte vi Snow Tubing tillsammans! Det var helt underbart! 20 grader kallt så efter en fartfylld timme och mycket skrattande så åkte vi in till centrum och åt på taco bell och shoppade lite. En helt underbar helg med andra ord. Kolla in Johannas blogg för bilder från i söndags! johannafors.blogg.se

Just nu håller jag på med skolarbeten.. har kört fast men har 24 h på mig innan deadline i alla fall. Vi hade vårat första Quiz idag, och jag fortsatte med toppresultat! 10 av 10, det ni!



Chino Latino In Uptown

Viken kväll vi fick igår! Louise, Erika, Johanna & jag träffades i Minneapolis uptown på en restaurng som hette Chino Latino. De hade mat inspirerad från hela världen. Vi beställde in massa smårätter och delade på, bland annat, kyckling, svärdfisk och tacos. Vi beställde in annansdrinkar med, som kom iriktiga annanaser, lyx! En lyckad kväll som för min del avslutades hemma hos Erika. Nu väntar en helg i St. Paul!




5 pm

Just nu är det många bollar i luften, idag hade jag skola i 3 timmar och sedan uppkörning för körkort här, som jag klarade, så nu har jag amerikansk körkort! Inför helgen har vi planer på bio, ut på restaurang med mina svenskarna, St Paul har en Winter Carneval denna och nästa helg med bland annat isskulptur och sånt, och så Snow Tubing (man åker i stora ringar ner för backen) på söndag kankse. Hoppas på en härlig helg!

Pics


Lunchade på IKEA med Erika, samt Louise & Johanna.


Nya bilder på mig vägg - från paradisresan till Malaysia och bilden från Helgegren


Min presentation på våran google site som vi har i kursen Marknadsförng på mitt College. Fick 5 av 5 poäng! Har pluggat jättemycket de senaste dagarna och satsar verkligen på dessa kurser nu.


Pratade med Viktoria på skype idag, skönt att höra av dig igen! Så spånade vi på våran resa vi ska göra när jag kommer hem. Till paradis ön Hainan i Kina kankse? Kinas Hawaii, det kan man nu inte bara säga nej till!

To Chicago

Moster K är väl lite av en idol för mig, och jag tycker det är jättekul att du har koll på hur långt du cyklar och "cyklar" till olika städer som du sedan åker till på riktigt. Jag har bestämt mig för att göra detsamma! Från Minneapolis till Chicago är det 68,8 mil, och dit ska jag!. Ska försöka ta mig så långt som möjligt med skidorna och när snön smälter ska jag springa resten. Till sommaren planerar vi en resa dit, Erika, Louise Johanna & jag. Så målet är att ta ta skidorna dit innan vi åker dit i sommar. Vilken resa jag har framför mig!

Obama As Our New President

Det var en stor dag i tisdags, när Barack Obama tog över som president. Hela USA pratar om det, och antar att resten av världen följer det med. Lite coolt att ha vairt här när de för första gången fick en mörkhyad president. Hela ceremonin kolla jag på internet, och så ska vi kolla på allt igen ikväll med familjen. Embedded video from <a href="http://www.cnn.com/video">CNN Video</a>

Rainforest Cafe

Idag har det varit en underbar dag! Eller rättare sagt slutet gjorde allt. Barnen har varit lediga från skolan idag så jag har haft hand om Rachel hela dagen. Vi har bakat, åkt till biblioteket och kollat på film. Jake har varit hos en kompis hela dagen och sedan på eftermiddagen hade han hockey som vi åkte till. Men som sagt, kvällen idag; Johanna & jag åkte till Mall of America och gick på Rainforest Cafe! Det var en upplevelse måste jag säga, hela resturangen var inredd som en djungel och de hade massa växter, akvarium och sånt överallt. Plus att det regnade, åskade och blixtrade ibland. Vi hade en underbar kväll tillsammans! Johanna har bara ett halvår kvar här nu, så det var kul att göra något lite extra då. Det var verkligen en kväll att minnas och vi hade kul precis hela tiden. En riktig toppenkväll. Jag köpte en tshirt att ha som minne, och när min familj kommer hit i sommar så måste vi gå dit igen. Johanna & jag har bestämt att vi ska se till att göra lite mer speciella saker varje vecka och verkligen leva livet här. Så de närmsta veckorna har vi planer på att gå på en Hockey match, åka snowtubing samt besöka Cheesecake Factory.

Än en gång grattis Karin på 17års dagen, har tänkt hela dagen på dig syrran!



Missing Sweden.. And Happy Birthday Karin!!

Du vet inte om dethär än mamma men jag kommer ringa hem vid 7 på morgonen och önska grattis till Karin på 17års dagen! Saknar syrran, och hade velat vara där med henne idag, men tänker massa på dig Karin.

Jag har inte varit på topp idag, så har pratat massa med Johanna. Då kändes det mycket bättre. Johanna förstår precis allt. Vi bestämde att göra något extra imorgon så vi planerar att gå till Rainforest Cafe! Det käns bra, nu har vi något att se fram emot.


Weekend

Fredag: Tillbaka till kursen i marknadsföring, vi blev indelade i grupper som vi ska jobba i resten av terminen. Min verkar bra, de var trevliga. Sedan åkte jag som vanlig en sväng om Johanna innan jag åkte hem och sov en timme innan barnen kom hem, det tar på krafterna att gå upp 6 am varje morgon. Vi åt på restaurang med familjen, det var trevligt som vanligt och efter det blev det bio för min del med Johanna, Anna, Sara och Michelle. Mys! Johanna sov över här sedan och vi låg vakna länge och pratade.

Lördag: Vi vaknade runt 11 och åkte till Mall Of America och mötte Erika där. Efter lite shopping (eller fönstershopping för min del) tog vi bilen över till IKEA. Där lunchade vi tillsammans med Louise. Sedan gick vi runt och kollade lite till och jag köpte planscher som jag ska sätta upp på väggarna här. Köpte lite svensk mat med, som kalles kaviar, blåbärssylt, fläderblomssaft och Ahlgrens bilar. Riktigt gott med bilarna kan jag tala om. På kvällen sedan gick Tim & Erica ut och åt så jag stannade hemma med barnen. Rachel och jag gjorde ett spel där spelplanen var New York City och Las Vegas, där man gick runt på olika rutor och fick godis, frågor, flytta fram eller stå över kast. Vi spelade alla 5 tillsammans när föräldrarna kom hem. Det var mycket uppskattat.

Söndag: Inga planer alls hittills! Eller jo, Johanna kan man ju alltid lita på så vi kommer ses idag igen. Har en hel del plugg att göra till på tisdag och onsdag, så ska väl börja ta tag i det med, och så ska planscherna upp på väggarna här. och påsen med Ahlgrens bilar är inte slut än men det tar nog inte så lång tid..

Way Below Zero

Igårkväll blev jag bjuden på middag hemma hos Lisa & Andy, trevligt som vanligt att träffa dem. Vi satt och snackade och några av Andys kompisar tittade förbi och när de gick ut för att ta en öl satt Lisa och jag kvar och pratade och lyssnade på P3 fram tills att de började med morgonprogramen.

Första dagen på kursen om Grafisk Design idag. Min klass verkar härlig och läraren lika så, det var inte alls lika tyst som i min andra klass. Vi är bara 12 stycken och jag pratade med tre av dem i alla fall. Det visade sig att en av tjejerna hade pluggat i Norge ett år, världen är liten. Efter att kursen var slut och jag överlevt de 50 metrarna från skolan till bilen i minus 35 grader kallt och gjort en snygg sladd i kurvan ut från parkeringen så åkte jag en sväng om Johanna på vägen hem. Har blivit så varje dag eftersom hon bor på vägen hem. Praktiskt, och det är ju alltid lika kul att ses. Det kommer kännas jättekonstigt när hon åker hem... vi måste fortsätta träffas Johanna!

Back To School

På kursen idag fick vi göra ett test för att se vart vi är. Det var femtio frågor och jag chansade väl på 49 av dem ungefär. Jag kan ingenting om marknadsföring, speciellt inte på engelska, så jag kommer ju lära mig jättemycket på denhär kursen! =)

Sedan åkte jag och Johanna och gjorde teoriprovet för körkort här, klarade det med marginal, och uppkörningen är bokad till nästa vecka. Är hemma just nu och väntar på att barnen ska komma hem, och sedan ikväll ska jag åka till Lisa & Andy. Det är fortfarande 25 grader kallt ute så fortfarande kör vi bil i vantar och mössor men längdskidor har det inte blivit på ett tag. Imorgon blir det ny kurs i Grafisk Design, det ser jag fram emot.

College Start!

Så går man på College här nu då! Kursen i marknadsföring började igår, och den verkar vara intressant! Det kommer bli mycket plugg men jag kommer ju lära mig mycket med. Hoppas lära känna lite folk med. Det är fortfarande lite nervöst men det ska faktiskt bli kul och jag ska försöka satsa nu. Allt känns jättebra just nu. På torsdag börjar kursen i grafisk design så från och med nu blir det bara sovmorgon på tisdagar. Det ska nog gå det med. Känns stort att gå på college.

Tog lite bilder från helgen med skidåkningen med Erika, vi fick verkligen en underbar dag ute i spåren tillsammans. Skönt att man får en härlig vinter. Idag hade jag planerat att åka skidor igen men det är -30 ute så jag stannar inne idag och dricker te och läser bok. Ikväll ska jag träna tillsammans med Johanna. Vi ses varje dag nu, plus ett antal samtal på skype varje dag. Vad vore livet utan en Johanna Fors?



Erika & jag njuter av en härlig dag ute i spåren =)


Everything

Imorgon börjar jag college.. nervös.. men spännande!

Hela helgen har jag varit med Erika, hon sov över här och idag var vi och åkte skridskor. Sedan hade jag mitt au pair möte och jag gjorde en gosedjurs kanin i rosa hiphop keps som jag ska ge till ett barn på ett barnsjukhus.

Middag med familjen ikväll och slappat framför datorn. Jag har också letat överallt i mitt rum efter min mobil som jag tappade bort igår. Det är en lång historia och jag mår inte så bra över det men det är inte så mycket att göra åt det nu i efterhand.

Nu har jag varit här i mer än tre månader, känns som att det var jättelängesedan jag var "hemma". Det händer mycket hela tiden och man möter ständigt nya utmaningar och svåringheter men man lär sig hantera det också. Och när allt går fel så är det bara att börjar om från scratch. Men men, sånt är livet. Mitt liv har verkligen förändrats de senaste 3 månaderna och det har inte varit en dans på rosor men allting har löst sig och jag är säker på att vad som än händer så finns det en lösning på det med. Kan  ju skratt åt allt som har hänt det senaste, som att jag har kört rakt in i snödrivor, kommit en vecka för tidigt till college. Haha.. lilla hoppsansa från Kerstin kanske ;)

Skiing Every Single Day

Tisdag var en härlig dag, Erika och  jag möttes på Caribou och pratade på i över två timmar. Vi har alltid kul när vi ses :)
På onsdagen träffades jag och Anna hemms hos henne och åkte ivåg och åkte skridskor tillsammans, blir bättre och bättre varje gång vi åker och vi har alltid kul tillsammans såklart :)

Ikväll har jag träffat Johanna hela kvällen, vi har scrapbookat tillsammans. Jag har satt in nya foton i mitt fotoalbum och det är blir riktigt bra måste jag erkänna. Kul att ha som minne sedan också. Har massa bilder kvar men får ta det en regnig dag. Eller just det, det regnar ju aldrig här.. men får ta det när det blir 30 minus eller så.

Jag har slappat massa denna veckan och druckit te och läst böcker, det har väl blivit en sväng på stan eller två med Johanna med. Och tror det eller ej men har börjat plugga på körkortsterin med. Ska ta amerikansk körkort nämnligen, och ska göra skrivprovet på måndag så då får ni hålla tummarna. På måndag börjar jag också min kurs i marknadsföring, nevöst och spännande. Som första dagen i skolan igen.

Imorgon kommer Erika hit och vi ska åka skidor tillsammans. Det kommer bli lite shopping med såklart, som det alltid blir på helgerna här efter att man fått lön från fredagen. Senare på söndag ska jag ha mitt fjärde au pair möte, vi ska åka till en affär som heter Build-A-Bear, och precis som det låter göra våra egna nallebjörnar. Innan det har jag planerat ännu mer skridskor med Anna och Sara denna gången.

Längsdskidor har det blivit varje dag denna veckan, riktigt skönt att vara ute så mycket! Det går bättre att åka nu men är trött i kroppen för att det har blivit så mycket. Men det är det värt. Njuter av att ha en härlig vinter här med mycket snö :)

Brownies

Om det är något jag har lärt mig här i USA så är det att hantera nya situationer, och speciellt situationer som inte går som man har tänkt sig. Som att jag till slut har fixat ansökningarna till College och åkte dit idag för första lektionen. Otur bara att kursen startar nästa måndag och inte denna måndag. Men vad gör man? Jag köpte böcker till kursen och åkte och betalade den andra kursen, så nu är allt klart! Jag fixade det! Skönt. Sedan blev det en sväng hemom och sedan iväg till Lifetime och träna en timme med Johanna. Helt slut när jag kom hem, och har slappat lite framför datorn, chattat, köpt skype credits så att jag kan ringa från skype, och bokat tid hos dokton imorgon (vilket innefattat ett antal telefonsamtal till och från mitt försäkringsbolag). Rachel och jag ska baka brownies idag och sedan ikväll blir det bio med Johanna.

Igår var det full fart hela dagen, en sväng om Lisa, Andy & Emil, skidor med Andy, skridskor med ett gäng tjejer, middag på restaurang California Pizza och kyrkan såklart. Imorgon blir det skridskor igen denna gången med Erika. Det känns verkligen som att jag har lyckats ta tag i saker här, tycker det är jätteskönt att det är fullt upp hela tiden, älskar det, det är precis så som jag vill ha det. Och just det, skidorna fungerar mycket bättre nu när jag köpt glidvalla, och ska gå på vallningskväll nästa vecka för att lära mig mer om hur man vallar och sånt. Och så har jag fortfarande körkortet som jag har väntat med lite just för att det var så mycket med ansökningarna till College. Det ska jag ta upp igen. Och om jag inte får nog med saker att göra då så ska jag sticka en halsduk. Men får se hur mycket tid det blir till det, men har hört att det är vinter här ända till mars april så det borde ju finnas tid innan dess ;)

The First Days Of The New Year

Tolvslaget vid nyår hade vi champange som vi skålade i och kollade på grannarnas raketer. Vi blev bara 5 stycken som var hemma hos Louise och åt middag på nyårsafton. Vi hade trevligt och satt uppe och pratade in på småtimmarna. Det är ju inte samma som att fira nyår hemma men kvällen blev helt ok ändå. Mamma ringde precis vid 12 och önskade got nytt år också, alltid härligt att prata med dig mamma!
Dagen efter hade min värdfamilj lite finare middag så jag bjöd in Anna och vi hade jättetrevligt ihop! En riktigt härlig kväll. Jag och Anna träffades igen på fredagen och drack te och kollade på film. Vi är äkta te drickare Anna och jag, vi hade kunat dricka hur mycket som helst.

Idag har jag lunchat med Erika och sedan hämtat upp Johanna från flygplatsen, hon kom hem från en vecka i Boston, saknat dig!! Det var kaos påvägen hem för det snöade jättemycket och det var vägarbeten och vi tappade bort oss så det tog det dubbla att komma hem jämfört med vad det tog sist. Men ikväll ska vi mysa med film och snacka massa. Skönt att ha dig hemma igen Jojo!

RSS 2.0