Baseball In Minneapolis

Igårkväll åkte vi in till Minneapolis Uptown, vi 4, och mötte Rebecca, Andrew, Martha och Ben. Vi spelade baseball tillsammans, mitt lag förlorade stort, de andra laget var sjukt bra! Men jag tog en snygg lyra i alla fall ;)

När vi var trötta efter baseballen spelade vi frisbee i stället, eller ultimate som det heter. Då fick vi minsann springa mycket, var helt slut i benen efter 10 minuter, men vad kul vi hade! Det är sånt som motiverar mig, då kan jag hålla ut längre. Vid halv 10 blev det för mycket knott i luften och det var dags att bege sig hemmåt. Precis när jag släpper av Sarah så kollar Michi och jag på varandra och säger IceCream? samtidigt.. haha, Michi och jag vet precis var vi har varandra! En glass på McDonalds på kvällen, det är våran grej det. Men eftersom jag hade glömt mitt lilla laktos piller som jag måste ta varje gång jag äter glass så fick vi åka hem till mig en snabbis först och hämta det, men som tur är så har jag ju en McDonalds precis runt hörnet. Åh Michi och jag har alltid så kul ihop, älskar min Michi så mycket. Vi 2!

IKVÄLL SKA JAG HÄMTA UPP MIN FAMILJ PÅ FLYGPLATSEN!! LÄNGTAR!!

Picknick & Birthday Party

Måndag:  Mötte Johanna, Ullis och Erika i Minneapolis vid körsbärset, där vi hade en liten picknick tillsammans. Vid 9 åkte Johanna och Ullis vidare och Erika och jag gick över vägen till en annan park och mötte Nina, Emma, Sophia, Sarah, Cilla.. m.f. Vi skulle se en utomhusfilm men efter en kvart när vi fortfarande inte hade fattat vad filmen handlade om så flyttade vi våra filtar lite längre bort och satte oss i gräset och pratde i stället. Dock började det regna. Och när det regnar i USA så är det inte lite regn kan jag berätta. Regnet bara öste ner! Som tur hade en av oss parkerat bilen nära så vi hoppade in allihop där och åkte vidare till Sebastian Joe´s i stället, Twin Cities bästa glassbar! Emma och jag ska ju båda plugga i Lund när vi ska börja plugga sen, och vi kom på att vi måste ju bli rumskompisar! Om det är någon som är en bra rumskompis, då är det Emma! Så nu är det bara lägenheten kvar, men Sarah som bor i Malmö erbjöd oss sovplats om vi inte hittar lägenhet, så har en plan B i alla fall :)

Tisdag: Lisas 21st Birthday Party! Vi var altrå hembjudna till Lisa för att fira att hon fyller 21 på lördag. Vi var ett glatt gäng (Lisa, Nina, Emma, Erika, Sophia, Cilla, Inga och några till), som grillade tillsammans och satt och pratade om allt möjligt. Cilla, som bor i Nya Zealand, och jag bestämde vi att ska ses när jag åker till Australien! Antingen kommer hon till Australien eller så åker ja och hälsar på henne i Nya Zealand! Åh vad kul det kommer bli! Cilla är precis som jag, älskar att resa. Emma är likadan hon med. Vi ska aldrig sluta resa! Resa är det bästa som finns!

Planer för resten av veckan:
Ikväll, onsdag: Se nya harry potter filmen med Michi & Anna. Anna och  jag ska till New York i oktober så vi ska bestämma hur många dagar vi vill vara där och boka flygbiljett och sånt med, förhoppninsvis ska vi börja spåna på våran resa ikväll. Det kommer bli underbart! Vi började våran resa i New York tillsammans Anna & jag, och avslutar våran resa där med! Åh Anna är verkligen härlig och jag är så glad att vi har haft varandra hela detta året.

På torsdag ska jag träffa Michi och Hillary, en amerikan(!) som vi lkärde känna på Beccas birthday party förra veckan, och kanske några till. Om vi blir många ska vi spela baseball annars fika.

Och på fredag kommer min familj! Lääääängtar!

Jag åkte förbi Johanna en snabb sväng idag och sa hejdå precis innan hon åkte iväg till flygplatsen. Jag kan inte fatta att Johanna åker hem. Johanna betyder verkligen jättemycket för mig och jag kommer sakna henne.. men vi kommer ju ses hemma i Sverige! Eller Norge, om Johanna flyttar dit. Johanna har ju alltid varit här när jag har varit här, så känns konstigt att hon åkte! Så mycket vi har gjort tillsammans Johanna, Du & jag! Men det kommer alltid vara du och jag ändå. Alltid!Jag köpte en USA flagga förra veckan som jag ska ha alla kompisar signa innan jag åker hem. Den ska upp på min och Emmas vägg nere i Lund sen när vi flyttar dit!

Best Weekend In The States!!

Dethär var bästa helgen på detta året! Vi åkte upp till Rebeccas stuga, (Michelle, Anna, Sarah, Rebecca och jag) på fredagskvällen. Där mötte vi Rebeccas brorsa, hans kompis och Rebeccas föräldrar. Vi hade en lägereld och satt uppe halva natten och pratade. Rebeccas brorsa Steven satta på sig sin gorilla kostym och gick runt hela huset för att skrämma oss när han hoppade fram ur skogen bakom oss. Gissa om vi skrek högt!


Satt vid lägerelden halva natten :)


Steven skrämde oss i sin gorilla kostym ;)

Efter lägerelden kollade vi på film, i deras biosalong som de har i huset. Haha, så amerikanskt! Somnade inte förän 3.30. Nästa dag vaknade vi runt 11 och hade en stor frukost tillsammans innan vi åkte iväg. Rebecca berättade förra veckan att vi skulle göra något riktigt amerikanskt, men det var en överraskning så vi fick reda på det på fredagen när vi var påväg upp till stugan. Vi åkte till en skjutbana och sköt med pistoler. Jag tyckte inte alls det lät som en kul idé men när vi väl var där och satte upp våra äpplen och coca-cola burkar som target så hade vi jätteroligt! Och ja, vi var försiktiga och safe. Rebeccas pappa var med oss och visade oss hur vi skulle göra. Och Rebeccca hade rätt, det är verkligen amerikanskt och vi hade inte kunnat göra det hemma! Jag hade inte min kamera med mig men lägger upp lite bilder när jag fått av de andra.

När vi kom tillbaka till stugan bestämde vi oss för att åka ut med båten:

Becca körde :)



Vi åkte jetski! Jag hade aldrig gjort det innan, men det var jättekul! Michelle körde som en galning!

Efter någon timme på sjön och mycket bad var vi frusna och hoppade snabbt in i en varm dusch inne i stugan. Sedan blev det te och middag! Rebeccas mamma grillade jättegod mat åt oss alla, grillad kyckling, grönsaker, och potatissallad. Sarah hade gjort Rebeccas födelsedagstårta, hon fyllde ju 24 i onsdags. Sarah är verkligen en hejare på att baka tårtor, hon slår allt!


Becca skär upp Sarahs oslagbara tårta :)
Efter tårtan blev det en till film i deras lilla biosalong, och vi somnade nästan i de sköna fotöljerna..

Söndag morgon och vi är uppe vid 9! Det är strålande sol så efter en stor frukost alla tillsammans spelar vi baseball igen på framsidan av huset. Baseball är bara så roligt! Älskar att spela baseball, och vi ska spela det på våran USA-reunion när vi alla ses i europa igen.. ;)
 

Becca påväg från huset ner mot sjön


Söndag var en så härlig dag! Äntligen solsken!


Ute på sjön ;)


Sen åkte vi tubing! Åh vad kul det var!


Tills vi höll på att ramla av..


Och gled längs vattenytan.. och skrapade upp hakan för jag slog i tuben.. aj..


Sedan var det Annas och Sarahs tur


Sarah älskade det!


Och Anna med!

Efter tubingen la vi oss på våra handukar i gräset och bara slappade några minuter och njöt av solskenet och livet. Efter sista lunchen med hela gänget packade vi ihop våra saker och hoppade in i Beccas bil och en 2 timmar körning tillbaka till Minneapolis väntade oss. Vi var trötta efter en helg fullspäckad med aktiviteter hela tiden, men vad kul vi hade! Och helgen var inte slut än, för denna eftermiddag var det Michelles dop!


Alla skulle hålla ett litet tal, berätta om sig själv och sin faith story. Michelle höll ett jättebra och vi fick nästan tårar i ögonen. Vi var många som hade samlats, det var vi 5 såklart, och Erika, Louise, Emma, Nina, Cilla, och Michis värdfamilj.

Joshua 1:9 

"Have I not commanded you? Be strong and courageous. Do not be terrified; do not be discouraged, for the LORD your God will be with you wherever you go."



På stranden precis innan dopet


Michelles första sekund som döpt!


Påväg upp.. en blöt Michi!


Vi 5.
Tänk vilken härlig helg vi hade ihop! Älskade det! Vi hade alla velat stanna längre.. en vecka till! Men Anna och jag ska försöka komma upp till stugan i september igen :)

Efter dopet åkte vi iväg till kyrkan, som även denna veckan var utomhus. Sedan gick vi ut och åt middag innan det blev dags att åka hem efter den bästa helgen någonsin här i USA! Jag ville aldrig att helgen skulle ta slut! Vi 5. Vi hade så kul! Älskar dem allihop så mycket, önksar att livet här aldrig skulle ta slut!

Finally Weekend!

Middagen med Monique och resten i förrgår var jättemysig! Hade verkligen supertrevligt ihop och åt god amerikansk mat (revbensspjäll, pommes, BBQ sås och coleslaw sallad), och tog massa foton.

Birthday partyt igår med Rebecca och Andrew var också riktigt lyckat, pratade med massa folk och lärde känna några amerikaner! Ska försöka ses några gånger innan jag åker hem. Älskar verkligen livet här nu och lär känna fler folk hela tiden. Kan inte fatta att jag ska lämna allt här om några månader! Helt sjukt, alla kompisar som jag aldrig mer kommer bo i samma stad som! Men å andra sidan så lever jag livet här nu och njuter av det 100%. Strax ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning att åka iväg till Rebeccas stuga över helgen med Michi, Anna och Sarah.

Älskar livet i staterna, det hade knappats kunnat vara bättre!
Lägger upp bilder efter helgen.


Picknick & Dinner

Picknicken igår var jättemysig, vi var ca 10 pers som möttes i Minneapolis uptown vid Lake Calhoun. Vi var Michelle, Lisa, Inga, Maria, Betty, + de andra som jag inte lärde mig namnen på. Vi hade i alla fall jättemysigt ihop, och Michelle, Maria och jag spelade Hacky-Sack(vet inte hur jag ska förklara det spelet, googla det.) med några vi lärde känna i parken. När det började bli mörkt åkte vi istället till ett Caribou Coffee som låg nära och fortsatte kvällen där. Jag pratade massa med Inga och Betty och de är verkligen jättehärliga. När cafét stängde vid 10 och vi gick ut i sommarvärmen kändes det som att vi var på semester. Det är verkligen tropisk värme här, underbart! Fortsatte prata i 45 min innan vi åkte hem var och en till sig.

Ikväll är det middag med massa svenskar och tyskar (Louise, Erika, Michelle, Anna, Sarah, Monique och jag), som avskedsmiddag för Monique åker hem nästa vecka. Ska till en restaurang precis vid Lake Minnetonka, förhoppningsvis sitta ute och äta. Rebecca fyller 24 idag så Michelle, Sarah, Anna och jag ska också ta ett roligt kort på oss 4 som hon ska få som present. Vi ska fira på torsdag då hon och en kompis har birthday party, och sedan kommer vi ju träffa henne hela helgen. Hennes stora present är att vi 5 ska gå till en fotograf studio och ta ett riktigt snyggt foto på oss, som minne från detta året tillsammans. Eller vi lärde ju inte känna Rebecca förän denna våren, men det känns som att vi har känt henne för alltid.

Jake och jag har haft en riktigt härlig dag tillsammans här hemma bara han och jag. Han är verkligen som en lillebror ibland. Vi har spelat massa olika spel och varit ute och spelat frisbee, gjort världens godast smothie (jag skämtar inte, det är det godaste jag någonsin druckit, det är till och med i klass med mammas hemmagjorda trädgårds saft med sodastream! Och då, då måste det ju vara gott!), och bara chillat.

Livet är underbart i staterna, och jag har verkligen saker planerade hela tiden. Två veckor i rad har jag haft hela veckan planerad redan på måndagen. Då vet man att man är upptagen! Sedan att det aldrig blir som man har tänkt sig är ju en annan femma, men det är ju som sagt alltid något på g!


I Will Miss Johanna..

Johanna och jag sågs igårkväll, åh vad kul vi hade ihop! Vi åkte upp till Albertsville Outlet för lite shopping, vilket slutade med att jag köpte en väska och en bikini från Tommy Hifiger. Sedan åkte vi hem till mig och slappade och tänkte på allt som vi har gjort tillsammans under detta året och sånt som vi aldrig kommer glömma. Johanna lärde jag känna när jag hade varit här i 3 veckor, så för mig har hon alltid varit här. Men nästa vecka åker hon hem, vilket kommer kännas jättekonstigt. Men vi ses i höst i alla fall när jag kommer hem till Sverige några veckor!

Idag har Jake varit hos en kompis hela dagen så jag har varit ledig. Först satte jag in lite fler bilder i mitt fotoalbum, och sedan åkte och fixade med mitt visum eftersom jag ska över till Kanada på semestern med min familj, sedan en snabb lunch hemma och iväg till Lisa. Efter en timme ringde Jake och ville ha över några kompisar hemma så åkte för att hämta upp dem. Men nu skulle de gå på bio i stället och kommer inte hem förän vid 6 då jag slutar, så jag är ledig resten av dagen! Men alla kompisar jobbar så har inte så mycket att göra. Ska väl ta mig ut på en promenad kankse. Ikväll blir det picknick eller pizza med några kompisar i Minneapolis!

Sunday BBQ

Igår var en härlig dag! Jag hade hela dagen fullplanerad, och det började med en fika med Rebecca på hennes Starbucks 11.15am. Åh vad det var kul att ses igen! Vi har alltid så kul ihop, det var underbart att sitta ute och prata om allt möjligt och dricka ices chai till frukost. Vi hade inte tid att ses så länge, för 12.10 pm mötte jag Sarah, en svensk au pair som jag bara har träffat på midsommar tidigare, på Mall Of America. Vi gick runt och jag fick tag på massa snygga kläder. Det blev en hel outfit från Hollister, med jeans shorts, korallfrägad t.shirt och en vit tröja. Hittade en jättefin klänning på Forever 21 med, som jag ska ha på söndag på Michelles dop. Emma mötte upp oss vid halv 2 då vi gick och åt lunch tillsammas. Jag åt som vanligt asiatiskt på mitt favorit ställe. Just det ja, vi har ju inte food court på samma sätt i Sverige! Det är verkligen jättepreaktiskt för det finns många olika restauranger så alla får vad de vill ha att äta. Vid 3 var det dags för mig att åka vidare, sa hejdå till svenskarna och åkte hem till den amerikanksa familjen som vi har lärt känna här genom Sarah. Jag var först på plats men Anna och Sarah var inte långt borta och sedan hade även Michelle letat sig dit. Vi spelade spel hela gänget och sedan blev det en jättegod BBQ med grillad kyckling, hasselbacks potatis och en sallad till. Älska BBQ! Vid 6.30 var det dags att åka vidare till nästa event som var kyrkan. Denna gången var det utomhus, jättemysigt! Mötte Rebecca där, och också mina svenska kompisar Emma & Nina, och deras kompis Cilla från Nya Zealand. Vi stannade som vanligt kvar tills slutet eftersom vi alltid har så mkt att prata om. Jag har verkligen hittat hälriga kompisar här kan jag lova. Jag bara älskar dem! Michelle och jag möttes upp på McDonalds efteråt och åt en sundae med kolasås och jordnötter på. Satt och pratade någon timme innan vi skildes åt efter en underbar helg.

Nu är det måndag igen, Rachel är på camp i två veckor så jag har bara Jake här hemma. Om 11 dagar kommer min familj! Eftersom pappa precis berättade att vi ska till Kanada så måste jag skicka in lite papper för att allt ska stämma med mitt visum och att jag kan komma in i USA igen.. Men ikväll ska jag gå och shoppa med Johanna!



Lisa, Michelle, Sarah, jag, Mali, Ellie och Dianne

Reggae Festival!

I helgen åkte vi på en Reggae Festival i Duluth! Vi (Michelle, Anna, Erika, Louise och jag) åkte upp till min värdfamiljs stuga på fredagen, med en sväng om Duluth där vi hämtade upp Sarah eftersom hon hade varit där under dagen med sin värdfamilj. Vi mötte Erika och Louise vid stugan vid 11, då blev det bastu och sedan midnattsdopp i sjön! Det var kolsvart och strjärnklart, jättemysigt!

På lördagsmorgonen var jag först upp och gick ut och satte mig på bryggan och bara njöt. Var jätteskönt att få lite tid för bara mig själv, och det var verkligen avslappnande. Tog mig ett morgondopp i sjön och sprang upp till stugan där en varm dusch väntade. Strax efter 10 lämnade vi stugorna och åkte mot Duluth där Reggae Festivalen var. Det blev en heldag utomhus med oss 6 tjejer. Vi hade stora picknickfiltar och kuddar och bara låg i solen och slappade hela dagen och lyssnade på livemusik.



Anna, våran DJ under resan!


Sarah & jag i baksätet påväg mot stugan. Ska berätta att det var riktigt mörkt när vi körde i skogen de sista kilometrarna, och vi skrämde såklart upp varandera, men hittade stugan uten problem i alla fall.


Sjön precis utanför stugorna


Här gick jag ut och satte mig 8 på morgonen, härligt va?


Den stora stugan där mina värdbarns mormor och morfar bor på sommaren.
På vintern bor de i deras hus i Florida.


En till bild på den klara sjön..


Michelle, bilarna, och den lilla stugan där vi sov


Vi tjejer :) Michelle missade helt att Sarah höll på att ta kort ;)


Anna lärde mig göra inbakade flätor, så övade mig lite på Erika..


... och Louise. Är riktigt nöjd, har aldrig kunnat göra inbakade förut!


Anna


Reggae Festivalen höll på hela dagen. Vi var där vid 10 på morgonen och stannade till 8. Kändes i ansiktet att man hade fått 10 timmars sol! Underbart var det, och ja, vi hade solkräm som tur var!


My Sweet Michi :)

Plans For The Weeekend

I helgen har vi planerat att åka på en reggae festival i Duluth. Eftersom campinplatserna redan var fullbokade så ska vi i stället sova uppe i min värdfamiljs stuga! Eller för att vara helt ärlig så är det mormorns och morfarns, men de är så trevliga och har erbjudit mig innan att ta upp kompisar dit över helgen. Ska bli jättekul att komma upp dit igen, även om det bara blir över en natt. Då ska vi basta och springa ner och hoppa i sjön. På lördagen ska vi åka till Duluth, vilket blir en 45 minuters körning, spendera hela dagen på festivalen och sedan tillbaka på kvällen. Åh vad jag längtar! Vi kommer bli 5 st som åker upp, Sarah, Anna, Michelle, Erika och jag. Ser fram emot en toppenhelg!

Ikväll är det filkväll hos Erika. Hennes värdfamilj är uppe i deras stuga (och ja, alla har stugor, och allas är i Wisconsin), så Erika är ledig och har huset själv en vecka. Älskar livet här, det är ALLTID något på g ;)

För att berätta lite om mitt jobb, så jobbar jag hela dagarna och har nästan alltid en aktivitet för mig och ungarna. Bowling, biljard, frisbee, hallonplockning och kladdkaka har det blivit denna veckan hittills, och ska försöka komm iväg på bågskytte och slå lite baseboll, och kankse åka iväg till en pool. Även om dagarna är långa så har jag ju alltid något kul att se fram emot på kvällarna och helgerna, och ungarna och jag har kommit varandra mycket närmare under sommaren och har riktigt kul ihop ibland. Jake är en äkte teaterapa och får alla att vika sig av skratt när han bjuder på sig själv. Dock har det bara gått 4 veckor av sommarlovet, så det är 9 veckor kvar! Tur att jag har två veckors semester snart i alla fall! Om 15 dagar kommer min familj! LÄNGTAR! 



Blev så inspirerad av Michelles fotoalbum så bestämde mig för att fortsätta på mitt eget. Jag började med albumet precis efter studenten, och har satt in bilder på allt som hänt sedan dess. Senast jag satte in bilder var i februari, så det var inte mindre än 85 bilder som jag åkte och framkallade häromdagen. Köpte pennor i lite olika färger och när man väl har börjat kan man inte sluta! Älskar fotoalbum.

Sarah´s BBQ!

Sarah fyllde 21 i onsdags!! Det firade vi hemma hos henne med en BBQ. Rachel och jag hade varit och plockat hallon i tisdags, så bestämde mig för att göra hallonsaft till Sarah som en del av hennes present. Har ju aldrig gjort hallonsaft själv så mailade mamma med hur man gör. (Skönt att man har en mamma som alltid är där för en, även om det bara handlar som saftrecept.) Det var faktiskt inte så svårt, koka bär & vatten och sedan sila och koka upp igen med socker och hälla i en varm glasflaska. Lätt som en plätt! Skrev ut en snygg etikett med och blev jättenöjd med min present. Sarah blev såklart jätteglad, både för saften och den lilla asken med änglar på som jag också köpt. BBQ var jättebra, mycket god mat och satt ute och åt. Sarah hade bakat jordgubbstårta och gjort en speciell till mig, jag fick all topping (vanligkräm, jordgubbar och grädde). Som att äta en tårta uppifrån, gör gott! Det var som vanligt kul att ses hela gänget, det är inte många veckor kvar tills Sarah åker hem, så det kommer aldrig bli det samma igen. Michelle åker också snart, men hon kommer ju tillbaka! :D


Michelle, Monique, Rebecca, Sarah, Anna

Sånt här kommer jag sakna hemma! Tänk att vi aldrig mer kommer bo i samma stad! Är så glad att jag har 3 månder kvar här, hade inte velat lämna allt nu. Kommer åka runt och hälsa på alla och hålla kontakten med alla kompisar. Vi har till och med pratat om att göra en roadtrip tillsammans och åka och hälsa på alla, en USA reunion! :D


Picknick In Minneapolis

Det var evigheter sedan jag tränade, så i måndags kände jag att jag var tvungen att komma ut och springa lite. Efter 20 min var jag helt slut.. är inte alls i samma form som i vintras då jag åkte skidor nästan varje dag! Åkte förbi Sarah och sa hej och sedan vidare till Michelle efter min springtur, och köpte födelsedagspresent till Sarah. Michelle gjorde ett stort fotoalbum med bilder från hela året, så höll henne sällskap några timmar innan jag begav mig hemåt vid 11.

På tisdagskvällen hade Michelle och jag planerat att ses, och vi blev inbjudna till en picknick i Minneapolis med Erika, Emma och Louise. Självklart hängde vi på, köpte mat påvägen och möttes vid Lake Calhoun, en vacker sjö i Minneapolis Uptown. Hade jättemysigt tillsammans hela kvällen, och Michelle och jag åkte förbi Sebastian Joe´s på hemvägen och köpte glass. Satt ute på stenmuren utanför och njöt av en blåbärsglass i kvällsvärmen.



Picknick i Minneapolis Uptown!
Jag, Louise, Erika & Emma


Michelle, Louise, Erika & Emma


Michelle & Erika :)


Kvällspicknick är supermysigt.. och fullt med knott


Minneapolis på natten! Det är jättevackert, men går inte att få något bra foto på..

4th Of July Weekend

Jag älskar mitt liv. Jag är sjukt upptagen och måste planera för att få plats med allt som händer. Och det är bara roliga saker med kompisar hela tiden, älskar det! Här är allt som har hänt sedan i torsdags:

Torsdag: BBQ hos Rebecca för att fira 4th of July! Haha, det var ju bara den 2 juli, men eftersom alla skulle iväg under helgen så fick det bli på torsdagen i stället. Vi grillade korv, åt chips (med limesmak! Något av det konstigaste jag smakat..), vattenmelon, och drack  iste blandat med lemonad. Till efterrätt blev det äppelpaj och vaniljglass. Allt väldigt amerikanskt såklart, och gott! Rebecca hade köpt några små fyrverkerier och kinapuffar och sånt (riktiga fyrverkerier är inte lagliga i denna delstat..) som vi smällde och sköt. Hade verkligen en toppenkväll tillsammans! Vi var Rebecca, hennes bror + hans flickvän, Michelle, Sarah och jag.

Fredag: Min värdfamilj åkte upp till stugan redan på torsdagskvällen, men jag tog egen bil upp dit. Jag körde en sväng om Minneapolis först och mötte Erika på ett café i Minneapolis. Vi delade på en smoothie. Var jättehärligt att sitta ute i skuggan och småprata i 2 timmar. Sedan åkte jag upp till familjens stuga (som egentligen är mormorns och morfarns) som ligger 2,5 timmar bort i Wisconsin. Kartan hade jag glömt hemma men det var enkelt att hitta, och fina vägar att köra på. Det hade lika gärnat kunna vara Sverige. Kom fram runt 3 och efter att ha småpratat lite med alla så blev det dags att bada bastu. Efter några minuter i bastun sprang vi ner och slängde oss i sjön. Så skönt! Gjorde om allt 6 ggr, var lika skönt att hoppa i vattnet varje gång. Sedan blev det middag med alla 17 personer som var där, grillat kött och potatissallad. Efter middagen åkte Tim, Brad (barnens kusin som är 21), hans flickvän och jag ut med deras båt och fiskade! Har ju aldrig fiskat förut så detta blev första gången för mig, och jag fångade 4 fiskar! Fast vi slängde i dem igen, de var inte så stora. Det var någon som sköt fyrverkerier senare på kvällen, så vi satt kvar i båten och kollade på dem innan vi åkte hemåt. Jag fick en madrass att sova på i ett rum som bara har en riktig vägg, de 3 andra var bara myggnät. Kändes som att sova i tält nästan, fast utan tält. På lördagen efter frukost hjälpte jag till att bygga på altanen som de håller på att bygga. Var faktiskt riktigt kul och det var skönt att vara utomhus så mycket. Efter lunch så tog vi bilen in till Duluth, en timmes körning ungefär. Eftersom detta är USA så kollade vi såklart på film i bilen, de har en sån skärm som fälls ner från taket som annars finns på flygplan... Amerikanare altså... Väl i Duluth så gick vi i lite affärer och satt vid sjön (Lake Supperior som är en av USA´s största sjöar). Det blev en picknick med, satt i gräset med våra medhavda mackor och väntade på att fyrverkerierna skulle börja vid 10. Kändes nästan som nyår hemma.. (fast det var sommar, 4th of July i USA med min värdfamilj, men annars). På vägen hem kollade vi klart på filmen, och somnade som en stock när vi väl kom tillbaka till stugan.

På söndagsmorgonen vaknade jag vid 8 och åt frukost med de andra. Sedan gick jag upp på kullen för att få täckning på mobilen och ringa kompisarna hemmai Twin Cities. Nina bjöd med mig på en baseball match! Jag packade snabt ihop mina saker och åkte tillbaka till Twin Cities för att hinna till matchen. (Väldigt praktiskt att jag var tvungen att åka för att hinna till matchen, även om alla kusinern och de andra är trevliga och så är det alltid svårt att komma in i gänget, så kändes skönt att ha tagit min bil upp så att jag kunde åka när jag ville på söndagen.) Mötte Nina vid Minneapolis Metrodome vid 1 och fick min biljett. Väl inne så fick vi platsen i våran egen louge! (Ninas värdbarn som hon gick med har några olika funktionshiner och ibland är det svårt med stora folkmassor.) Matchen var jättebra! Vi, Minnesota Twins vann mot Detroit Tigers med 6-2. Vi fick en homerun. Efter matchen åkte Nina & jag och plockade upp Kina mat och åkte till Lake Calhoun i Minneapolis. Vi hade med oss en liten picknick filt med. Supermysigt att sitta i parken vid sjön och käka. Erika kom dit också, och så mötte vi några andra som vi kände. Nina följde med till kyrkan på kvällen, och efteråt satt vi utomhus med Anna, Sarah & Michelle, fick glass och några spelade gitarr. Supermysigt. Kom hem vid 10 efter en toppendag med Nina och de andra. Har verkligen haft en härlig 3-dagars helg!

Idag fick jag ett mail av min brorsa, "Mamma har hämtat ut din mobil"..!! Tack mamma! Och pappa har bokat flygbiljetten hit, så de kommer på kvällen den 24 juli. Bara 18 dagar kvar!! Och om 3 månader åker jag hem härifrån, och om 4 kankse jag är i Australien! Innan dess ska det bli semester, skönt! Och denna veckan kommer bli lika bra som förra, Sarah fyller 21 på onsdag så ska fira det, och är säker på att massa annat kul kommer komma upp också.

Livet i staterna är underbart!

Friends & Ice Cream & Out On A Lake!

Denna veckan har verkligen börjat i full fart och kommer fortsätta likadant :)

I måndags kom  Emma hit, vi började kolla på Björn Gustafsson DVD:n. Sedan ringde Nina, så det slutade med att vi åkte in till Minneapolis där hon bor och käkade glass på Sebastian Joe´s, en av världens godaste glassbarer. Sedan gick vi hem till henne och kollade på mer klipp från dvd:n och käkade massa svenskt godis. Hade riktigt kul tillsammans!!

Igårkväll, (tisdag), åkte Anna, Michelle, Sarah & jag hem till den amerikanksa familjen som vi känner, som vi inte har träffat sedan våras(!). Vi åkte ut med deras båt på en sjö (Minnetonka, som är riktigt stor!). Det var underbart! Vi åkte till ett annat ställe och la till på en brygga och gick och åt Ben & Jerry glass. Så gott! Satt ute i solen och njöt och hade supertrevligt. Sedan åkte vi ut på sjön igen, och så fick alla köra båten lite :) Sedan bestämde Michelle & jag oss för att bada! Tror det eller ej men det var första doppet för i år (!). Vi hoppade i flera gånger men det blev snabbt kallt så vi hoppade upp i båten igen och åkte hemåt. Vi hade verkligen en härlig kväll tillsammans allihop, var jättekul att vara ute med båten. Michelle körde mig hem och vi satt kvar i bilen över en timme och pratade om allt möjligt, hon är bara så härlig Michelle :)

Jag skypade med Alice i två timmar i söndags med, och med mamma igår. Idag fick jag mitt mail om när jag vill ha en flygbiljett hem!! (Detta vet alla au pairer precis vad det är, och det är som en målstolpe på aupair året). Nu är det bara 3 månader + 1 vecka innan jag står på Landvetter igen!!

Tubing @ Apple River!

På lördagsmorgonen ösregnade det.. Erika & jag var inte alls på att dra iväg till Apple River, där vi hade tänkt åka ner för en flod i tuber (som stora badringar typ) tillsammans med 8 andra kompisar (som redan var där för de åkte upp på fredagskvällen). Men efter en timme klarnade det upp så vi bestämde oss att åka iväg i alla fall. Efter en timmes (två för mig) bilkörning kom vi fram till campingen där vi mötte de andra 8, Nina, Lisa & Emma bland annat. Vi hängde på och spelade volleyboll med ett stort gäng (tjejerna hade såklart redan lärt känna halva campingen), och efter lunch bestämde vi oss för att det var dags att åka iväg till tubingen. Det slutade med att vi (ett stort gäng på 22 pers som hängde ihop hela dagen), hyrde tuber vid campingen tillsammas och fyllde hela bussen dit där vi skulle hoppa i floden. Sedan band vi ihop alla tuberna med varandra, och gled ner längs älven. Det var härligt! Bara att slappna av och njuta i solen! Efter drygt 5 timmar kom vi tillbaka till campingen, då var det bara att ta sin tub och gå upp till uthyrningen och lämna tillbaka den. Det var verkligen jättekul och vi hade en härlilg tid tillsammans :) Efter en dusch (två minuter för en dollar, det gäller att vara snabb!) grillade vi tillsammans, och sedan blev detg fest på kvällen.

BBQ!


Michelle & Anna grillar :)


Jag, Anna & Michelle


Mina älskade tyskar! Sarah, Anna & Michelle


Så gott allt blev! Kycling, potatis, paprika, tomat, svamp, zucchini.. allt på grillen!

RSS 2.0