Lunch & Dinner With Friends

Middagen igår hos Lisa & Andy blev verkligen lyckad, vi hade jättetrevligt ihop och åt jättegod mat som de hade lagat. Kyckling med pesto och jättegoda potatisa som var bakade i ugn. Till efterrätt blev det.. eh, stekt äpple? Haha, vet inte vad det heter men man steker äpple i smör och sedan strör man på florsocker. Så gott. Som äpple paj utan paj. Det var jättekul att träffa Emil och busa lite med honom med. Vi hade verkligen en toppenkväll ihop och satt och pratade på till runt 11 då det blev dags att dra sig hemåt. Emil fick en gosedjurskanin av mig, och jag fick cappuchinopulvret av Lisa som de har haft liggande hos sig en månad hos sig, vi had alltid glömt av det. Sitter här med en cappuchino latte nu, supergott.

Idag var det som vanligt full fart och lucha med vännerna. Jag åkte över till Michi vid 10, vi plockade upp Anna & Stella och åkte till Mall of America, med en sväng om Beccas starbucks. Det var verkligen längesedan jag såg henne, och hon hade ju aldrig träffat Stella heller. På Mall of America sen mötte vi Nina, Emma, Jessica och Elin (Jessicas kompis), och tillsammans lunchade vi Bubba Gump, räkrestaurangen som Erika & jag åt mycket på när vi var i Kalifornien.

Nu hemma igen sitter jag och väljer ut bilder från Chicago som jag ska sätta in i fotoalbumet. Ikväll ska jag hämta upp Anna på flygplatsen, hon lämnar av Stella där ikväll. Stella är en jättehärlig tjej och det är så kul att ha lärt känna henne. Vi har verkligen funnit varandra snabt och det var så kul att åka till Chicago tillsammans. Men vi ses nog nästa sommar igen förhoppningsvis. Det blev att säga hejdå till Jessica idag med, imorgon vid 5 börjar de sin körning ner mot Atlanta. Det är alltid svårt att säga hejdå till vänner, även om jag inte riktigt förstår att vi inte kommer ses på så länge. Men det är verkligen underbart att lära känna så härliga människor här i USA.

7 dagar kvar tills flyget till New York..


Michi Is Back!!

Efter helgen i Chicago var det verkligen skönt att inte ha några planer för måndagen. Jag sov ut länge (efter att ha skickat iväg Rachel till skolan och sagt hejdå till Jake som åkte på läger med klassen), och tog det lugnt hela dagen. Skypade en timme med Erika och sedan med mamma, åkte och framkallade några foton från Valley Fair och lite annat, åkte och lämnade tillbaka Annas & Stellas tandborstar som de hade glömt i min väska, och fick också tillslut tagit en spruta mot influensa (vilket jag har tänkt göra i 2 veckor men inte blivit av).

Men det bästa av allt, Michelle kom tillbaka till Minneapolis!! Jag åkte över till henne så fort jag slutat jobba på måndagen, det var helt underbart att se henne igen! Men samtidigt känns det så naturligt. Michelle har ju alltid varit här när jag har varit här, och det känns som att vi var tillbaka till där vi slutade då vi sa hejdå i sommras. 2 månader känns som 2 veckor. Men det är väl så det är med bra kompisar, men tar upp där man slutade sist. Anna & Stella var också där, och vi gick ut och åt tillsammans på Red Robin, en av Michelles favoritrestauranger. Vi skämtade och hade kul tillsammans, och hyrde film (Sex And The City), som vi såg hemma hos Michi. Allt var som vanligt igen, Michi var tillbaka.

Idag tisdag, har varit en härlig dag. Jag plockade upp Nina vid 9.45am så åkte vi in till Minneapolis downtown till Aveda Institute där vi hade bokat klipptid. Det var en liten chanstagning, man blir klippt av studenter som utbildar sig till frisörer, så det är superbilligt men man vet ju inte alltid hur det blir. Jag klippte topparna och en liten lugg, och blev nöjd. Men ska tvätta ur alla produkter de har i och se hur håret ser ut när man får styla det som man själv vill. Nina blev bra fast de hade i alldeles för mycket produker i hennes hår.. men det kommer nog se bra ut när hon tvättat ut allt.. :) Efter klippningen blev det lunch på Domico & Sons, en jättebra (god och billig) restaurang på Hennepin & 22 med Jessica & Siri, Nina & jag. Det är alltid så mysigt att luncha ihop med kompisar, jag älskar det. Jessica flyttar till Atlanta om 2 dagar, men förhoppningsvis hinner vi ses på över lunch imorgon med. Ikväll ska jag träffa Lisa & Andy för middag hemma hos dem en sista gång. Sorligt att säga hejdå till alla nu, men känner mig nog ganksa redo att flytta tillbaka till Sverige igen. Och kom på att Jessica har min flagga som alla kompisar signar, så måste åka förbi Lisa & Andy innan jag flyttar så att de hinner skriva på den med.

Dethär är sista veckan i Minneapolis. Om exakt en vecka är det min sista jobbdag. Hur i hela världen ska jag få plats att packa ner hela mitt liv här i 2 resväskor?!?!?


Weekend In Chicago

Ni anar inte vilken resa vi fick till Chicago! Det var helt underbart! Det blev som sagt Anna, Stella, Cilla & jag som åkte. Det fungerade jättebra mellan oss 4 och vi hade kul precis hela tiden vad vi än gjorde. Vi åkte buss från Minneapolis på torsdagskvällen vid 11, och kom fram till Chicago vid halv 7 på morgonen nästa dag. Då släpade vi med oss vårat baggade på tunnelbanan bort till Lincoln Park i norra Chicago där vårat hostel låg, Arlington House International Hostel. Vi fick ett rum med 3 sängar (det "skulle" ha varit 5 sängar i det rummet, men inte en chans att det hade fått plats), men vi fick välja på det eller att dela ett 8-bäddars rum med 4 andra.. så vi valde vårat eget rum och flyttade om sängarna lite så att vi alla fick plats och delade säng. Vi la oss och såv en timme och gick sedan ner och käkade frukost som ingick i hostelet. Det kändes verkligen som att vi sovit en hel natt på hostelet, så vi fick verkligen hela fredagen i Chicago. Vi köpte tunnelbane kort och åkte in till Downtown, och började dagen med Michigan Avenue, Millenium park (med bland annat den stora bönan i silver som reflekterar allt, där vi tog minst 100 kort), gick vidare längs Lake Michigan till Buckingham Fountain, sedan tillbaka på Michigan Avenue där vi hittade ett litet mysigt café/lunch restaurang där vi åt lunch. Corner bakery hette stället, och det var verkligen jättegod mat där. Det stod på menyn att det fanns havregrynsgröt, (eller haferschleim som de kallar det i tyskland.. haha), men det var runt 2 på eftermiddagen och de serverade bara frukost till 12. Men vi hade ju fler dagar kvar i Chicago som tur var. Vi fortsatte vidare bort till Navy Pier där vi åt (mycket) glass på Häagen Dazs glass café (pappa det stället skulle du tyckt om), och sedan gick vi tillbaka till Michigan Avenue och Significant Mile där det blev lite storstadshopping. Efter att ha bränt lite pengar på kläder så åkte vi vidare med buss mot Sears Tower. Men det var en molnig kväll så de var stängt, men vi köpte i alla fall popcorn på vägen, på ett känt ställe som sägs ha de bästa popcornen. Och de hade de minsann. Middag blev det på Hard Rock Café, (där jag beställde min favoritsallad, som jag har ätit i typ 3 olika världsdelar nu.. lika gott överallt), och efterrätt på ett spejsat McDonalds med stora bekväma soffor. Vi var tillbaka sent på kvällen till vårat hostel, och var helt slut efter en heldag i Chicago. Vi älskade Chicago med en gång, det är en jättehärlig stad med härlig atmosvär, och 3 miljoner människor i stan. En äkta storstad, men bättre än New York.

På lördagsmorgonen sov vi ut, duschade och käkade frulle på hostelet. Området där vårat hosel låg var jättefint, med massa fina hus. Vi satte oss på trappan upp till ett hus för att ta kort, och ett par som gick förbi erbjöd sig ta kortet. Det visade sig sedan vara deras hus.. haha, men vi berättade att vi gillade området och de blev så glada över att höra hur mycket vi tyckte om huset. Väl inne i Chicago downtown åkte vi en båttur längs floden genom staden. Det var kul att se hela staden från vattnet, med alla högs byggnade och sånt. Det blev en snabb sväng om Michigan Avenues shoppingområde innan det blev lunch/middag på ett supergott Suchi ställe på Michigan Ave. Sedan var det dags för oss att ta tunnelbana och buss ut till förorten Rosemont för att se en konsert med Pink. Vi var taggade till tusen men konserten slog ändå våra höga förväntningar. Konserten var verkligen jättebra och vi var supernöjda.

Så blev det söndag och vi hade fortfarande inte fått tag på våran havregrynsgröt från The Corner Bakery, så hela söndagens äventyr planerades utifrån havregryns gröten. Vi packade ihop våra saker och checkade ut från hostelet vid 10 på morgonen, och en timme senare hade vi släpat med oss vårat bagage in till downtown Chicago, ch hittat ett Corner Baker Café. Jag var inställd på att vi skulle vara där för sent.. vi hittade inte det stället vi hade tänkt gå till men vi hittade ett annat, och tro det eller ej men de hade faktiskt havregrynsgröten! Och så god den var sen, ja det var verkligen värt att ha väntat länge på (och skämtat mycket om, haha). Det fanns olika varianter att välja på, men det blev med manlar, valnötter, russion och socker på för min del, supergott. Vi gick vidare några kvarter till Sears Tower, där vi åkte upp 130 våningar i USA´s högsta byggnad och kikade ut över staden. Det var verkligen bra utsikt, och det häftigaste var att gå ut på glasgolvet där det stupar 130 våningar rakt ner..!

Vid 3 tiden hade vi traskat bort till Union Station där våran buss hem till Minneapolis skulle gå. Vi var trötta och utslitna efter 2,5 dagars storstads-semester, men vad vi har hunnit med! Det bästa av allt var ändå inte alla de tursit grejer vi gjort, utan bara att spendera så mycket tid med Anna, Stella och Cilla. Vi hade verkligen superkul tillsammans och humöret var på topp konstant i de 63 timmar vi spenderade i stäck tillsammans. Vi har tagit över 500 foton och jag köpte till och med ett till Minneskort för att vi skulle få plats med alla bilder, (hade ändå tänkt köpa ett till innan Australien resan, så det var bra tajming). Chicago är en helt underbar stad och jag är så glad att vi tillslut kom iväg i sista sekund (bokstavligt talat näst sista helgen i USA för Anna och mig!), och att det blev vi 4 som åkte. Vi har så många minnen från denhär helgen, så många interna skämt och så många härliga bilder). En helt underbar helg med andra ord, det hade knappast kunnat vara bättre!

Chicago Here We Come!

Om 2 timmar ska Natalie skjutsa oss (Anna, Stella & mig), till nattbussen som vi ska till Chicago med. Åh det ska bli så roligt!! Jag har gjort alla bokningar och planerat massa, vi har en lång lista med sånt vi ska se och göra och har biljetter till P!NK på lördag! Humöret är på topp, väskorna är INTE packade än, har fortfarande tvätt i torktumlaren, ska hinna duscha och fixa det allra sista innan Natalie kommer. Sedan kommer det bli en toppenresa! Jag är så glad att Chicago verkligen blev av, och att det blev vi 4, Anna, Stella, Cilla & jag, som åker ihop. Anna & Stella kom hem från Los Angeles igår, och hade haft en toppensemester. Förutom att fixa det sista med resan idag, så tog jag en riktig långpromenad. 12,5 kilometer blev det! Kollade upp på inernet om det fanns någon bra promenadväg som inte var alltför långt bort, och det fanns det minsann. Det var jätteskönt att vara ute så länge och bara gå och njuta av naturen. Plus att sovmorgonen i morse var välbehövd, det kommer inte bli mycket sömn i helgen!

Denna helgen är jag i Chicago, nästa är min sista helg i Minneapolis, sedan blir det New York & Göteborg.. snacka om att få toppenhelger framöver!

Chicago, here we come!!

Shoppaholic

Nina kom tillbaka hem till mig igårkväll efter att jag slutat jobba. Våran kyl här är nästan helt tom, det finns verkligen ingen mat hemma så Nina och jag åkte iväg till Panera Bread för middag. Hemma igen blev det popcorn (popcorn i USA är antingen med smör/sötningsmedel/kola topping, inte alls salt som vi har i Sverige! Saknar salta popcorn!), och bäddade ner oss i min säng och kollade på Enchanted (Förtrollad). En riktig myskväll med Nina :)

Idag träffades Nina, Emma, Jessica & jag för shopping på Albetsville, ett outlet som inte ligger så långt från mig. Det är rent livsfarligt att åka dit! Inne på Tommy Hilfiger hittade jag massa kläder jag ville ha, och det slutade med 2 t-shirtar (en marinblå och en gul), och en rosa tröja. (Jag vill sätta lite mer färg!). Men påvägen ut från kassan hittade jag såklart en till tröja som jag inte kunde låte bli... så köpte den med. Gick på 90 dollar allt som allt, men då har jag verkligen fyndat! Trodde att det skulle bli mer, men när de slog in allt i kassan så drogs det av mer..! Hittade en jättefin svart klänning i en annan affär, en riktig utgångsklänning, som jag ska ha när vi drar ner till Filippinerna och Australien. Känner mig jättenöjd med mina köp, men ska inte använda dem än, för de krymper så lätt i tvätten här. Så det blir att spara dem och packa upp hemma sedan :)

Efter shoppingen åkte vi hem till Lisa och fikade hos henne, var kul att träffa henne för det var längesedan vi verkligen sågs och satt ner och pratade. Fick massa tips om saker att göra i Chicago, och redan imorgon drar vi dit!

Ikväll ska jag träffa Maria igen, har inte bestämt än vad vi ska göra, men antagligen åka till Southdale för middag, bio, eller shopping. Kankse sista gången jag ser Maria här, på måndag flyttar hon hem till Tyskland igen :(

Nina <3

.. ok, nu har jag köpt nya tågbiljetter till Örebro, åker upp lördag kväll efter högskoleprovet till Erika. Var planerat 3 heldagar tillsammans, nu blir det bara 1.. men men, nu har jag i alla fall ny biljett, bokat och klart.

Igårkväll var jag hemma hos Maria, hjälpte henne med en slideshow med bilder och musik som hon ska ge till sin värdfamilj nä hon åker. Maria hade över 300 bilder från hela året med familjen, hennes värdbarn verkar vara helt underbara! Vi slappade massa, låg i soffan med en påse chipps och pratade, mysigt.

Idag kom Nina hit vid 10, jag hade gjort pannkakor som jag bjöd på, och än en gång blev det pannkakor med jordgubbar och glass på till frukost. Hehe, kankse inte det bästa men jag har faktiskt inget bröd kvar, (men nu har jag bakat nytt! Med linfrön och solrosfrön i, supernyttigt!). Jessica kom hit också, vi hade tänkt att spela tennis allihop men det var regnigt så det blev en film i stället, PS I Love You. Härlig film och Nina somnade efter 10 minuter.. men vaknade upp när vi började göra lunch ;)

Nina är ledig hela dagen så hon kommer tillbaka ikväll så ska vi fortsätta mysa med film och popcorn.

Har jag sagt att jag har världens bästa kompisar? Det har jag verkligen ;)

Travel Plans

Nu börjar jag få lite koll på resplanerna för de närmsta månaderna, Chicago och New York har jag bokat allt, och Isabelle (och Alice?) bokade allt om Australien resan. (Tusen tack!!). Åh jag älskar att resa, och det kommer jag göra mycket nu!

24 - 27 Sep: Chicago
27 Sep - 7 Okt: Minneapolis
7 -10 Okt: New York
11 Okt: Hem till GÖTEBORG

24-26 Okt: Örebro
26-29 Okt: Oslo

29 Okt - 6 nov: GÖTEBORG
(Kankse upp till Louise i Hunnebo strand och kankse en sväng om sommarstället i Båstad?)

6 Nov: Göteborg-
7 Nov: -Manila (Filippinera)
8 Nov: Manila - Boracay

1 Dec: Boracay-Manila
2 Dec: Manila-Perth
4 Dec: Perth-Melbourne

Another AWESOME Weekend!!

Åh det går inte att förklara hur underbara helgerna är här i Minneapolis! På helgerna handlar det bara om att hinna träffa så många kompisar som möjligt och ha så kul som möjligt. På söndagskvällarna tänker jag alltid, åh dethär var en av de bästa helgerna i Minneapolis, nu kan det inte bli bättre, men nästa helg öerträffar verkligen förväntningarna och då tänker jag att nej, denna helgen var en av de bästa!

Lever lyxliv? Klart jag gör ;)

Min värdfamilj åkte upp till stugan på fredagseftermiddagen, så jag bjöd in Maria och Jessica att komma och sova över här. Vi skulle ju ändå åka till Valley Fair(som är ett nöjesfält här med massa berg-och-dalbanor) på lördagen så det blev dessutom mycket smidigare med bilarna. Hur som hellst, vi hyrde filmen 17-again (again, haha!), så bra film, den kan man inte se för många gånger.

Vi sov alla 3 i min stora queen säng, och vaknade upp vid 10 på lördagsmorgonen. Då ställde vi oss och stekte pannkakor som vi åt till frukost ute på altanen. Underbart! Det drog ut på tiden och sen hade vi 10 min på oss att göra oss i ordning, vi lyckades på 15! Helt otroligt. Hämtade upp Anna & hennes kompis Stella från Tyskland som är här på besök, och åkte vidare mot Valley Fair med 5 förväntansfulla tjejer i bilen :)

Väl på Valley Fair mötte vi Siri och Sandra, och vi började dagen på ett ställe där vi tog ett old-time-photo, där vi klädde på oss klänningar i western stil och hoppade upp på en bardisk och blev fotade, med pistoler i händerna. Vi hade sjukt kul tillsammans och fotona blev jättebra. Jag valde vårat skojfoto och köpte en kul ram till. Efter fotograferingen åkte vi några berg-och-dalbanor, hade lunch, och åkte hela efteremiddagen. Det var ett riktigt kul nöjesfält med massa bra berg banor, de var som allt annat i USA, större och snabbare! Jag hade inte min kamera med mig, men jag ska få kort från Anna och Jessica. Men det häftigaste av allt var det vi gjorde allra sist, då vi åkte en sling shot! Det är som bungy jump ungefär, ellertyp en jättestor gunga. Man ligger på mage hängades från typ vajrar, hissas upp 60 meter ovanför marken, och sedan när man släpps så susar man ner mot marken i över 100 km i timmen och svingas fram och tillbaka några gånger innan farten tagit slut. Så otroligt roligt!! Vi var supernervösa innan men njöt till 100% när vi susade ner. Det var en sån adrelanin kick att hissas upp så högt, men det var nog tur att vi hade åkt alla höga berg-och-dal banor innan, för det var kul och spännande och jätteläskigt. Vi köpte lite sockervadd innan vi kände oss nöjda med dagen och började dra oss hemåt. Vi hade verkligen en toppendag tillsammans, en av de bästa dagarna på länge! Jag skjutase hem Maria och Jessica, och sedan sov Anna & Stella över här på kvällen, vi grillade kyckling till middag och sedan blev det film och glass, bananasplit med hemmagjord chokladsås.. smaskens. Vi var trötta efter en heldag och somnade ganksa tidigt, men som sagt, det blev verkligen en toppendag.

På söndagsmorgonen vaknade Stella & jag långt innan Anna, så vi satt nere i köket och småpratade bara hon och jag. Stella är verkligen en jättehärlig tjej och det var så kul att lära känna henne. När Anna vaknade gjorde vi frukost som vi åt ute på altanen. Frukost på altanen är nog något av det bästa som finns, en sån där vanlig vardagssak som ändå är supermysig. Vi fick tag på Michelle med, och gissa vad?! Hon kommer tillbaka!! Hon bokade flygbiljetter häromdagen och kommer hit den 28 okotber!! Åh vad jag längtar efter att få träffa henne! Jag hade nästan inte vågat hoppas på att hon verkligen skulle komma tillbaka, åh det ska verkligen bli helt underbart att se henne igen!! Men tillbaka till våran frukost på altanen, vi hade jättemysigt vi 3 tillsammans, satt och pratade och bara njöt av livet. Vi har pratat om att åka till Chicago ett tag nu, och i lördags på nöjesfältet bestämde vi att vi verkligen skulle åka -nästa helg! Cilla bjöd lite halft in sig själv, och hon är verkligen en superhärlig tjej så det kommer bli vi 4 som åker tillsammans. Vi kollade på priser på flyg/buss/hotel/hostel/paketresor, och det var mycket billigare att åka buss, så vi bokade en bussresa till Chicago redan på torsdag! Vi tar ledigt på fredagen och åker till Chicago natten torsdag-fredag, och sedan hem på söndagseftermiddagen. Vi har bokat hostel med, ett som massa kompisar har bott på tidigare och tyckt varit jättebra. Nu är vi alla förväntasfulla och räknar dagarna till Chicago, om 3 dagar åker vi!! Men det är inte tillräckligt spontant för Anna och Stella, som vid 8pm tillslut bokade sin resa till Los Angeles -som gick vid 6am!! Haha, ok att de har planerat det länge, men dethär var verkligen att boka i sista sekund! Och såklart ställde jag upp att skjutsa dem imorse vid 4 till flygplatsen. De stannar till på onsdag, kommer tillbaka till Minneapolis och sen på torsdag drar vi tillsammans Chicago. Men tillbaka till söndagen, vi kollade också upp om vad som händer i Chicago under helgen, Chicago har ju känd för att ha massa musicaler och sånt, och det som vi hittade var en konsert med Pink!! Så det har vi också bokat nu, tills lördagskvällen. Vid 1-tiden skjutsade jag hem Anna & Stella, för Cilla & jag hade bestämt träff i Minneapolis för att paddla bräda. Jag vet, det låter jättekonstigt, men man står upp på en surfingbräda och paddlar! Vi har sett andra som har gjort det tidigare, så nu ville vi testa på själva. Det var väldigt annorluna men inte så svårt som vi trott, och ingen av oss ramlade faktiskt i, (helt över förväntningar!). Maria hade sitt good-bye party på eftermiddagen, så jag åkte för att göra mig i ordning hos Nina och åka tillsammans dit. Det var kul att ses bara Nina och jag, och vi pratade på massa. Nina är också en helt underbar tjej, jag har verkligen hittat härliga kompisar här i Minneapolis! Nina och jag pratade på massa och hade kul tillsammans, och bestämde att hon ska komma hit ikväll (måndag), sova över till tisdag så ska vi ses hela dagen då och med Jessica som också kommer hit. Marias good-bye party var supertrevligt, det var massa folk och jättegod mat. Vi hade köpt 6 olika snappsglas med "Minnesota" på till Maria som hejdå-present, Maria flyttar hemifrån till ett studentkollektiv och hon gillar att festa, så presenten var såklart perfekt ;) Det var kul att träffa alla kompisar från vårat stora kompisgäng, Natalie, Emma, Lisa, Siri, Sarah, Siri, Susanna, Nina, Cilla, Marina.. ja det var nog alla, och Maria & jag.

Nu idag, måndag, gick jag som sagt upp vid 4am, tog en snabb dusch och skjutase sedan iväg Anna & Stella till flygplatsen. De var så förväntansfulla för sin LA resa, och jag berättade om allt kul som Erika & jag gjorde när vi var där för inte så länge sedan. När Rachel & Jake gått till skolan la jag mig och sov några timmar till, och sedan har jag pluggat mer inför högskoleprovet (jag får högre resultat varje gång jag gör det!), ätit pannakakor med jordgubbar och glass till frukost, gått en timmes promenad, kollat på alla bilder från helgen, haft lite kontakt med Louise & Erika, och kollat upp priser för ny tågbiljett till Örebro, eftersom jag inte kunde göra högskoleprovet i Örebro.

Så nu när jag bara har 2 veckor kvar i Minneapolis är det många känslor i luften, det känns jättekul att vi verkligen kommer komma iväg till Chicago, och att Valley Fair blev av. Check. Det kommer bli jättesvårt att lämna allt här, men känns ändå ganksa bra att avsluta på topp. Jag har massa planer med att träffa kompisar denna veckan, Chicago på torsdag, och sedan på måndag kommer min älskade Michi tillbaka, och sedan veckan efter det drar Anna & jag till New York City.

Isabelle (och Alice?) bokade precis våra flygbiljetter till Filippinerna! Den 6 november åker vi!

Lyxliv? Javisst!


Yippie!

Tjoho...! Loggade in på Studera.nu och hittade att det visst går att byta stad där man gör Högskoleprovet! Har mailat Örebros Universitet, och även nu när jag får betala anmälningsavgiften på 350 kr igen så känns det ändå så värt att få en till dag med Erika!

Slutar jobba om några minuter, fredag och äntligen helg!!


All This In One Day?!

Vilken dag det har varit! Efter att ha skickat iväg barnen till skolan idag svarade jag mormors brev som jag fick igår. Åh jag älskar att få brev! Gick tillbaka och tänkte sova en timme till.. men då slog det mig att helgen jag har köpte tågbiljetter för att åka upp till Erika i Örebro är samma helg som jag ska göra högskoleprovet i Göteborg!! Nej, sånt får inte hända! Loggade in på datorn och dubbelkollade, och 23 går tåget till Örebro och 24 är högskoleprovet. Typiskt. Var tvungen att dela det med någotn så pratade lite med pappa och om hur jag skulle göra, men det går ett tåg klockan 18 från Göteborg till Örebro den 24 oktober, så tänkte boka det tåget. Det blir bara en heldag med Erika då, men det är det billigaste alternativet för att lösa situationen nu.
 
Men men, det är sånt här man lär sig av, och jag har redan berättat allt för mina kompisar, och då berättade Cilla att första gången hon bokade flygbiljetter själv så bokade hon av misstag första klass.. så det blev mycket dyrare än det hade kunnat bli.. och hörde av Emma att en av hennes kompsiar råkade boka två tågbiljetter hem i stället för en hem och en tillbaka.. så jag är väl inte den enda som har bokat fel.. till och med vårat hostel i New York råkade jag boka fel, jag tog en dag för mycket, men ringde när jag kom på det och ändrade bokningen...
 
Nu är jag nästan vuxen tror jag.

I alla fall.. kunde inte riktigt somna om, men låg kvar en timme i sängen. Klockan ringde vid 9 igen och då gick jag upp för att åka iväg och köpa present till min värdmamma som fyller år imorgon. Cilla smsade och frågade om vi kunde ses, men svarade att jag inte hade tid för att jag måste fixa present. Men ringde tillbaka 10 min senare, tänkte att jag skulle göra denhär dagen bättre än vad den började! Så jag gjorde i ordning mig och åkte iväg till Cilla och köpte en bok (My Sisters Keeper, en av de bästa böcker jag läst) och choklad till min värdmamma, det var min plan B från början om jag inte skulle hitta något annat, men det kändes ändå som en riktigt bra present. Mötte Cilla hemma hos henne, var såklart jättekul att se henne och precis det jag behövde. Gick några kvarter till ett Café för att möta Siri där, och påvägen dit hittade vi ett glutenfritt bageri! Köpte med mig bröd och en kaka (en jättegod en). Blev en jättemysig fika med Cilla och Siri. Är verkligen glad att jag har lärt känna så härliga människor här =) Siri och jag börjar alltid prata på engelska men kommer alltid på efter ett tag att vi kan prata svenska / norska.. haha, skrattar lika mycket varje gång när vi kommer på det..

Efter en mysig fika med underbara kompisar åkte jag vidare för att träffa Jessica. Vi pratade massa igårkväll om när vi hade tid att ses och vad vi kunde hitta på tillsammans, och men tillslut blev det tennis! Jessica är verkligen en jättehärlig tjej, vi klickade direkt och det känns som att vi har kännt varandra jättelänge även om vi bara har sets sådr 5 gånger(!). Hon har också en blogg (www.jessicaiusa.blogg.se), så gick in och kollade, blev så glad att hon skrev att vi ska hålla kontakten när vi båda flyttat härifrån, för det ska vi verkligen!

Nu är jag hemma igen, har duschat och slagit in presenten, och har pratat med Maria om att ses ikväll hemma hos henne och mysa med film och chips. Och kankse en liten shoppingsväng med ;)

Känns verkligen att det har hänt sjukt mycket idag, pratat med pappa (som spontant åkte ner till Singapore några dagar), köpt både present till min värdmamma och glutenfritt och jättegott bröd till mig, sedan fika med Cilla & Siri, 45 min tennis utomhus med Jessica, nu några timmar hemma med barnen, och sedan Maria ikväll. Plus pratat med Vickan på msn massa. Henne saknar jag så sjukt mycket. Men annars älskar jag mitt liv här så mycket. Ska inte klara på småsaker som att köpa tågbiljetter för 600 kr på fel datum.. haha. Så typiskt mig på något sätt. Börjar kännas lite bättre med att åka hem nu, älskar livet här men har ju ett liv hemma med massa vänner och familj med. Mitt liv: Det bästa av två världar, USA & Sweden!

Och just det! Kankse kankse kankse blir en spontanresa till Chicago nästa helg!! Inte alls något som är säkert än, men Anna och jag har pratat om det, så kanske kankse kanske!!

Another Day In Minneapolis

Imorse när jag vaknade var jag bara trött och kände mig febrig, och hade fortfarande ont i fötterna från igår. Så ställde in shoppingturen på Mall Of America med Anna och hennes kompis Stella (som är på besök från Tyskland). Hade så gärna umgåtts med dem idag men inte en chans att jag hade utsatt mina fötter för det. Så gick tillbaka och sov några timmar igen och var bara hemma och slappade på dagen. På kvällen efter jobbet åkte jag lite spontant iväg och träffade Jessica, trodde inte hon bodde så långt men när jag väl kollade upp vägbeskrivningen var det 40 min till henne.. men men, vi ville ju ses i alla fall och jag var i stort behov av att umgås med henne eftersom jag inte gjort så mycket annat idag. Och som vanligt hade vi jättetrevligt och pratade på konstant till halv 11 då det blev dags att dra sig hemmåt. Vi hade en jättemysig kväll tillsammans, drack te och fick se bilder på huset de flyttar till i Atlanta om några veckor.

Imorgon kommer Lisa hit, vi hade planerat en promenad runt sjön nära mig, men orkar inte det med mina fötter just nu, så vi ska ses och luncha/fika här i stället. Måste komma på något att fixa till lunch till oss imorgon, och har tänkt baka brownies till oss till fika :)

Och så på kvällen imorgon är vi ett gäng som ska och kolla på en amerikansk fotbolls match! Det ser jag verkligen fram emot, en sån grej som man måste ha gjort när man har bott i USA i ett helt år.

Home BBQ

Det blev en lyckad kväll hemma med värdfamiljen, vi har precis ätit jättegod middag grillad kyckling som var färdig marinerad; Lemon & Pepper, Tomato & Basilika, Garlic & Butter. Så gott! Och så bakad potatis på det, åt hur mycket som hellst, men har bara ätit mackor till frukost och lunch idag. Nu ska vi kolla på film, "The pursuit of Happyness", en jättebra film. Så här hemma är humöret på topp, jag hittade verkligen världens bästa värdfamilj :)


You Know That Feeling...

... när man går ut på altanen halv 7 på kvällen, solen står lågt på himlen och det är en 28 grader tropisk värme? I början av sommaren hade jag känslan av att vara utomlands, Spanien eller något. Riktig semesterkänsla. Nu när jag gick ner till vårat grönsaksland och plockade några jordgubbar, som vi planerade i våras, hade jag känslan av att vara hemma. Hemma i Minneapolis.  Och 28 grader en septemerkväll, det slår allt Göteborgs 13 som de hade där hemma i Sverige. Så man kankse kan ha 2 hemma? Hemma i Göteborg och hemma i Minneapolis. Men det är verkligen så, för det känns ibland som att man har två liv. Ett i Sverige, och sedan när jag flyttade till USA så startade jag om på nytt, inte en kotte kände jag när jag flyttade hit. Tänk vad modig jag var, men så visste jag, att klarar jag dethär, ja då klarar jag allt!

Wanna Stay Forever

Jag älskar livet i Minneapolis! Det är helt underbart! Träffar kompisar hela dagarna och gör massa kul, hela helgen var det fullt ös som vanigt, och jag har inte haft tid över att hinna sitta ner och blogga om allt. Jag lever verkligen i nuet och njuter av livet i Minneapolis. Känner mig så hemma här nu och är inte alls redo att lämna allt! Här vill jag stanna för alltid!

Så helgen, på fredagen träffades Nina, Carro, Emma, nya svensken Jessica och jag och lunchade tillsammans in Minneapolis. Jessica var jättetrevlig men flyttar ner till Atlanta med sin värdfamilj om några veckor, och jag åker ju hem snart, så kommer inte hinna umgås så mycket innan vi båda flyttar härifrån. Vi hade jättetrevlig ihop vi 5 i alla fall, åt på en jättegod restaurang i uptown (Domica & Son´s, blev en jättegod kycklingsallad med äpplen för min del), och sedan hängde vi hos Nina och spelade "pratmakarna", sjukt roligt spel där man ska förklara ord utan att säga själva ordet. Och jättebra träning inför högskoleprovet eftersom det kommer upp massa ord som inte jag kan. Nina och Carro skulle åka till Wisconsin över helgen så det var sista gången jag träffade Carro, men hon ska till Australien samtidigt som mig så vi ska ses där igen! Jag och mina kompisar bilar söderut längs östkusten ner mot Sydney, och Carro och hennes kompisar bilar norrut från Sydney så vi möts påvägen någon stans!

På fredagskvällen hade jag inga planer alls (!), så var bara hemma och åt middag med värdfamiljen, åkte till gymmet en sväng och sedan kollade på film hemma igen med familjen. Var faktiskt skönt att bara vara hemma och ta det lugnt, för sen på lördagen så var det såklart full fart igen. Vi var ett gäng som skulle ses vid 2 vid Lake Calhoun för att paddla paddel-båtar, så jag tänkte ta mig ut och gå en långpromenad på förmiddagen. Men precis när jag skulle åka iväg ringde Cilla och undrade om jag ville gå promenad med henne, vilken tajming! Så åkte iväg till henne och vi gick runt en av sjöarna i uptown, Lake Harriet. Det är verkligen jättefint i Minneapolis och speciellt vid sjöarna, och det var varmt (25 grader), även om det är september! efter en timmes promenad runt sjön blev det lunch hemma hos Cilla; toast med avokado och tomat, supergott! Sedan åkte vi iväg till Lake Calhoun och träffade de andra, och vi blev ett gäng på totalt 9 pers som paddlade tillsammans, Cilla och jag, Sarah+hennes kille, Siri, och 4 till. När vi kom tillbaka till där vi började efter 1,5 timmars paddling var vi varma och svettiga, och alla åkte hem till sig (jag till Cilla), för en dusch innan vi möttes igen i Uptown för att gå ut och käka tillsammans. Vi gick till ett av mina nya favoritställen, Chiang Mai Thai, ett thai ställe i uptown där vi var förra fredagen och käkade, och även denna gången var det jättegott. Vi fick en lyckad kväll tillsammans, men än var inte min lördag slut. Jag åkte hem till Lisa där vi kollade på film med Emma och Natalie, och Emma hängde med hit hem och hon sov över här till söndag. Emma du kanske ska köpa en tandborte och ställa här snart?! ;)
Emma & jag hade som vanligt kul ihop, och kollade på massa klipp på stå upp kompiker på youtube, och somnade bredvid varande på varsin halva i min queen säng.

På söndagsmorgonen hade Emma och jag planerat att paddla kajat i sjön i parken nära mig (Bakers park, ligger 10 min bort med bil). Så vi gjorde i ordning mackor och frukt som vi tog med att ha som picknick mat, men när vi väl kom till parken och båtuthyrningen så hade de stängt för säsongen. Men vi hade aldrig varit nere vi denna sjön innan, och det var verkligen jättefint där. Så vi satte oss på en parkbänk och hade våran picknick där, njöt av solen och värmen, 30 grader varmt i september(!). På eftermiddagen hade vi båda au pair möten, så Emma åkte iväg vid 1 och jag fick tag på Anna och vi åkte iväg till vårat möte. Vårat var i en park i St. Paul, med alla au pairer från våran organisation i hela twin cities. Vi träffade jättemånga vi kände, och fick gratis glass vilket vi såklart åt förmycket av (inget smart drag som laktos känslig..). Tog ett tag att dra sig ifrån mötet sen när det var slut, vi fastnade kvar och pratade med alla som var där, det är helt otroligt hur många au pairer vi har lärt känna här. Vi är ett så stort gäng och på något vis känner alla varandra. Vi drog oss i alla fall därifrån vid 4 och åkte mot kyrkan, men stannade till på Southdale och shoppade lite. Kyrkan var som vanligt bra, och mötte Rebecca där. Efteråt åkte vi till en restaurang i närheten och åt middag tillsamans. Vi hamnade på en jättegod restaurang där man kunde mixa sin egen sallad och betala per pound. För mig blev det en kycklingsallad med paprika, rödlök, oliver och blue cheese dressing, supergott! Och som alltid hade vi kul ihop Rebecca, Anna och jag. Men det är klart att det inte är samma sak när inte Sarah & Michelle är kvar här.. men är så glad att Anna och Rebecca är kvar här just nu =)

Kom hem vid 10 efter en härlig helg, och nu är det bara 3 helger kvar i Twin Cities innan jag flyttar hem till Sverige. Helgerna är verkligen det bästa här, älskar livet då, bara massa kul saker på g hela tiden och umgås med kompisar 24-7. Det är verkligen jättekul att Cilla och jag har hunnits umgås lite bara hon och jag, och det är alltid lika kul när Emma sover över här på helgerna.

På måndagen träffades Jessica och jag, hon är ny här men flyttar ner till Atlanta om några veckor med sin värdfamilj. Vi sågs på Namaste Café i Minneapolis, där de har bästa chai latte i hela twin cities. Vi satt ute i solskenet med våra ice chai och pratade om allt möjligt. Vi går verkligen bra ihop Jessica och jag, synd bara att vi båda flyttar härifrån snart. Vi hade jättetrevlig ihop och pratade på (så som bara tjejer kan, så att man nästan pratar i mun på varandra), tills vi båda var tvugna att åka därifrån för att jobba. Men det blev en omedveten springnota, vi båda glömde av att betala! Men kom inte på det förän i bilen hem när jag nästan var hemma.. haha. Så nu har vi tagit springnota på restaurang med, check.

På måndagskvällen träffades jag och Maria, jag hämtade upp henne och så åkte vi till Lake Calhoun och satte oss ute på bryggan. Så mysigt det var att bara sitta där och slappna av och prata med Maria, men snart flyttar vi båda från Minneapolis, och vi vill så gärna stanna. Vi älskar verkligen livet i Minneapolis! Vill ha detta för alltid! Men det är väl dags att åka hem snart ändå, har varit borta länge. Men vill inte lämna allt här, det är här jag känner mig hemma. Minneapolis är hemma. Eller? Vi hade i alla fall trevlig ihop, alltid kul att ha lite kvalitetstid tillsammans bara Maria & jag.

Idag, tisdag, hade jag inte så mycket planer för dagen, utan tänkte mer ta det som det kommer. Av en slump var Michelle och Sarah online på skype samtidigt, så vi ringde upp varandra och pratade alla 3. Åh vad härligt det var att höra av dem igen! Sarah hade jag inte pratat med sedan hon åkte, och Michelle var det flera veckor sedan jag ringde. Vi pratade på i 2 timmar (!), och om våra planer inför hösten. Michelle väntar på några intervjuer och antagningsbesked från några universitet i Tyskland, och Sarah flyttar snart till sin nya lägenhet och börjar plugga den 1 oktober på universitet. Men Michelle kankse kommer över hit innan jag åker, eller så ska vi försöka ses i Göteborg! Och Sarah skulle kolla på tågbiljetter om hon kunde komma upp över en helg till Göteborg! Sarah skulle maila mig imorgon om hon hittade några bra biljetter, så håller tummarna för det! (Mamma; Sarah är en jättego tjej så jag bjöd in henne att bo hos oss en helg ;). Och just det, igår bokade jag tågbiljetter på min lilla roadtrip jag kommer ha i oktober. Den 23 åker jag upp till Erika i Örebro, stannar där till på måndag den 26 då jag drar vidare till Johanna & Anna i Oslo, och sedan den 29 hem till Göteborg igen. Jag kollade upp alla priser och sånt för några dagar sen och bokade så fort jag fick tag på Johanna & Erika att datumen fungerade. Och Lousie kommer nog också komma ner till Göteborg när jag är hemma, eller så kör jag upp till henne i Hunnebostrand om jag får långa bil av någon, (Mamma? får jag? haha). Åh det ska bli så kul att träffa tjejerna som jag lärt känna här! Åh nu längtar jag nästan hem för att få träffa alla hemma igen. Jag kommer verkligen ha några toppenveckor hemma i Sverige i höst.

Hur som hellst, efter att ha skypat med Michelle & Sarah imorse fick jag ätligen tag i Emma, och vi bestämde att ses på MOA, (Mall Of America). Siri fyllde 19 idag så jag ringde och grattade henne, och eftersom hon inte hade några planer för dagen så bjöd jag med henne till våran shoppingtur. Men det tog ett tag att komma iväg och  när jag väl hade kört in till Minneapolis för att hämta Siri insåg vi att vi inte skulle ha så lång tid på mallet om vi åkte vidare dit. Så vi bestämde oss för att gå runt sjöarna i uptown i stället, Lake Calhoun & Lake of the Isles. Efter halva vägen började mina fötter göra ont och mina skor kankse inte var de bästa att gå så långt i.. tog av mig skorna men mina fötter gjorde jätteont när vi tillslut kom tillbaka till bilen efter 2 timmars promenad. Insåg senare att jag fått blåsor unte fötterna.. aj! Det gör jätteont och jag kan inte gå.. plus att när vi kom tillbaka till bilen hade jag fått en lapp på rutan, p-böter!! Men fattade inte varför jag fick det, för jag står alltid på samma parkering och det är gratis och man får stå där 6am-10pm.. men hade ju fått min p-böter ändå, men fattade inte vad som stog på lappen, var sjut, irriterad men tänkte prata med mina värdförälrar när jag kom hem. Det visade sig då att det var för att de inte hade satt på en ny försäkringslapp på bilen, så det var inte mitt fel att jag fick lappen, skönt! Och just det, jag hade köpt ett litet grattis kort till Siri som hon fick idag med innan vi sa hejdå. Siri och jag hade verkligen en härlig dag idag, vi njuter båda av att vara ute och gå, men det är alltid lika kul att ses för vi pratar engelska till en början innan vi kommer på oss själva med att vi faktiskt kan prata svenksa / norska med varandra!

Ikväll ska jag bara vara hemma och slappa. Ska grilla med min värdfamilj, kyckling och bakad potatis. Jag har verkligen fullt upp hela tiden med kompisar, men känner att det blir lite för mycket ibland, så har sagt nej till allt ikväll och ska bara vara hemma och ta det lugnt, och njuta av mina sista dagar i mitt älskade Minneapolis. Och oroa er inte där hemma, flygbiljetterna hem är redan bokade och betalade, så vi ses hemma den 11 oktober!


A Night In Minneapolis

Kom hem från våran picknick i Minneapolis redan vid 9.30, det var för mycket mygg ute och våran myggspray hjälpte inte riktigt, de gillade oss ändå. Men det var kul att träffa kompisarna i alla fall, hade ju bara varit hemma underdagen med Jake som inte har mått så bra. Men picknicken i alla fall, Cilla lärde oss spela en variant av rugby som de brukar spela i Nya Zealand. Tog ett tag innan vi alla fattade reglerna och hur vi skulle tänka, men tillslut fick vi igång spelet. Det var sjukt jobbigt och vi sprang fram och tillbaka hela tiden, superbra träning! Det är så skönt att ha kommit igång med mer träning nu efter sommaren, älskar det! Måste förbi gymmet någon dag bara, men imorgon blir det ju tennis i alla fall! Tog en sval dusch när jag kom hem och bäddade ner mig i sängen och tittade på idol från Sverige. Imorgon är det fredag, äntligen helg!!


Tennis-Picknick-Tennis-Picknick

3 veckor och 6 dagar kvar av mitt liv i Minneapolis, tänk vilken resa det blev! Och än är det inte slut! Njuter av sista veckorna, men längtar till Sverige. Kan inte sluta tänka på Sverige och alla där hemma, men nu är det ju så kort tid kvar!

Hur som hellst, denna veckan har varit lika fullproppad med aktiviteter som vanligt, även om barnen har börjat skolan och tempot har varit lugnare så har jag sett till att få massa gjort. Som att öva på högskoleprovet (vilket tog mig en dag att skriva ut prov och öva på), men så förbättrade jag mitt resultat till 1,2. Håller tummarna att det går lika bra den 24 oktober då det gäller på riktigt. Och så har jag skypat och mailat mycket med både mamma, pappa och några av kompisarna hemma. Mamma berättade att hon ska ta någon dag ledigt så ska vi umgås bara hon och jag. Åh nu längtar jag hem ännu mer! Och jag har kollat tågtider till Örebro, och ska bara få klart från Erika att tiderna passar henne så kommer jag upp till hennes nya lägenhet i Örebro en långhelg fredag-måndag i slutet av oktober. Och så har jag fixat det sista med våran New York resa, nu är flyg, hostel, och shuttle till och från flygplatsen. Känner mig så vuxen som tar tag i så mycket nu, har kryssat av en hel del på min att-göra-lista denna veckan. Och så har jag hunnit ha massa kul saker på g såklart;

I måndags gick Rachel & jag på Zoo, och sedan tog jag en långpromenad i en park här i närheten (10 min med bil bort ..). Det är samma park som jag åkte skidor i vintras, men hade inte varit där på sommaren än. Det var helt underbart att gå där och parken var så fin! Kan inte fatta att den har varit där hela tiden utan att jag tänkte på det. Njöt av livet och gick i en halvtimme innan jag mötte ett rådjur och det tajmade ganksa bra med att jag behövde vända om och gå tillbaka för att hinna duscha innan middagen med min värdfamilj. Men jag njöt verkligen av varje sekund i parken, det är verkligen mitt nya lilla guldkorn.  Och så tänkte jag på Kerstin(!) och mamma just för att jag vet att de är bra på att hitta såna små guldkorn i vardagen. Det var verkligen så skönt att komma ut i naturen och bara slappna av och njuta av solskenet och värmen här nu på sensommaren. Hit ska jag gå varje dag har jag tänkt, det var verkligen underbart. Efter en snabb dusch hemma blev det som sagt middag med min värdfamilj, och till mitt önskemål blev det grillad lax, och vi åt ute på altanen. Hade verkligen trevligt med min värdfamilj, och även om det är jobbigt på dagarna när ungarna inte är sams så är de verkligen så härliga som familj. Jag hade verkligen tur som hamnade här. Efter middagen åkte vi och körde gocart tillsammans, så kul vi hade!

På tisdagen var det första dagen i skolan för barnen, och efter ett 3 månaders lång sommarlov fick jag äntligen tillbaka mitt lyxliv när jag bara jobbar 1,5 timmar på morgonen och 3 timmar på eftermiddagen. Det var strålande solsken den dagen så jag drog på mig jogging skorna igen och åkte iväg till parken och gick runt hela sjön, en sträcka på 12 miles som tog mig 1 timme och 45 minuter att komma runt. Svetten rann och jag hade fortfarande lite träningsvärk kvar från helgens träning, så verkligen helt slut när jag kom tillbaka till bilen. Men glad som en lärka efter en så lång promenad ute i naturen längs åkrarna och ängarna. Har inte kommit på hur jag ska föra över bilderna från mobilen till datorn, annars hade jag laggt upp några här. Senare på kvällen blev det middag på restaurang med värdfamiljen, blev revbensspjäll, min absoluta favorit rätt i USA, och sedan bio med Maria, Natalie och Emma. Vi gick där med våra X-large Popcorn och läsk, och pjamasbyxor (vadå, gör man inte det i Sverige..?), och såg filmen All About Steve.

I onsdags blev det tennis hos Nina med Nina, Carro & Emma. Så tillslut fick jag användning av mitt tennisracket som jag tog med hit. Vi hade sjukt kul tillsammans även om inte sjävla matchen gick så bra, Ohlsson/Eriksson från Båstad vann mot Andersson/Persson från Göteborg. (Haha, ja där har vi hela sveriges efternamn, bara Larsson som saknas). Vi hade sjukt kul och när det var så varmt att vi inte hade energi kvar att fortsätta gick vi hem till Nina och chillade lite där. Vid halv 2 mötte vi upp Cilla på ett café i Minneapolis, där det blev en glutenfri brownie för min del, supergott.

Nu är det redan torsdag, fattar inte hur veckan har gått så fort, och ikväll är det picknick vid Lake Calhoun som gäller. Det har vi nog haft hundra gånger denna sommaren, men tröttnar inte på det för det, jag bara älskar USA! Det är den 10 september och det är 27 grader ute! Ja jag bara älskar sommaren här. Ska nog ta oss ett dopp i sjön ikväll med =)

Imorgon fredag, äntligen helg! Och då ska jag spela tennis igen med Ohlsson/Eriksson/Persson och så har Anna och hennes syster kommit tillbaka från Vegas! 

Kerstin: Ja jag såg ditt meddelande. Haha, så Australien är inte helt ok? Vi är ju 4 svenskar som drar dit samtidigt i början av November, och det kommer bli en lång backpackninsresa med början i Melbourne och sedan flyg upp till östkusten någonstans och bila ner till Sydney. Jag skickar vykort så får du se vart vi är ;)
Låter jättehärligt med paddlingen, lycka till och njut! Planerar du in en paddling för oss nästa sommar?
Snart ses vi moster!

Picknick, BBQ, Workout, Shopping

Helgen var fantastisk! Tränade med Emma på fredagsmorgonen på Lifetime tillsammans, vi var verkligen ett bra team Emma & jag, peppade varandra till max. Sen hämtade vi upp Maria och åkte till Lake Calhoun och hade picknick med pannakakor, jordgubbar och grädde. Så gott! Lite melon hade med oss också. Var så mysigt att slappa i solen och chilla. Vi tog oss ett dopp i sjön med, har man bott ett år i Minneapolis så får man väl ha badat en gång i alla fall. Var varmt i vattnet och sedan gick vi upp och la oss på våra handukar och solade. Skönt. Lisa, Natalie & Tanja skulle åka till Chicago på kvällen, så jag åkte och plockade upp dem och mötte Emma & Maria på en kina restaurang i Uptown igen. Efter en mysig middag tillsammans med jättegod mat släpte jag av tjejerna vid bussen och Emma, Maria & jag åkte hem till mig. Eftersom min värdfamilj inte var hemma hade vi huset för oss sjäva, så vi kollade på film och åt banansplit innan vi somnade allihop i min queen säng.

På lördagmorgonen blev det frukost på altanen tillsammans, supermysigt! Vi åkte iväg till lifetime där vi spenderade 2,5 timmar med att träna, (vikter), och sedan simma i poolen. hade superkul ihop, hoppade och dök massa och satte oss i bubbelpoolen några minuter innan vi hopapde i bassängen igen. Älskar bubbelpoolen, och älsar känslan när man hoppar i en kall bassäng sen, känns så skönt i kroppen när man går upp sen. Åkte ett varv i vattenrutshkanan sen, haha.. såg ut att vara en liten bana för barn, men vi blev överraskade av att den gick riktigt fort.. haha.. Vi satte oss i ångbastun några minuter, trötta i kroppen efter träningen och sedan avslutade vi med en kall dusch. Kändes som att vi var på spa nästan, det är så energigivande att gå mellan varmt och kallt, bubbelpool-poolen-ång bastu-kall dusch. Kändes oss så fräscha efteråt. Lunch käkade vi i solen på parkeringsplatsen, rester från igår och lite frukt som vi köpt. Emma åkte hemåt eftersom hon jobbade kväll, och Maria & jag åkte upp till Arbour Lakes i Maple Grove för lite shopping. Maria shoppade loss för över hundra dollar på hollister, och jag köpte min present till Anna. Det blev ett martiniglas med skor på från lolita. Älskar de glasen, de är helt perfekta för presenter, och ska köpa med mig någon till mig själv hem med :) Blev en perfekt present för Anna eftersom hon fyller 21 och älskar skor! (Hon har över 70 par hemma..!).

Maria & jag åkte hem till mig och började förbereda för BBQ vi skulle ha på kvällen, köpte lite mat och gjorde oss i ordning. Vid 5.30 kom de första, Siri, Nina och Carro (Ninas kompis från Sverige som var och hälsade på), och sen kom Sarah, hennes kille, och Susanna. Nina grillade kött, Carro hjälpte mig baka en överraskningstårta till Anna, och de andra hjälpte till med alla grönsaker och dukade upp allt på altanen. Satte oss och åt och Nina hade verkligen grillat allt jättegott, tack Nina! Rebecca kom hon också, och vi hade supermysigt ute på altanen tillsammans. När det blev för mycket mygg utomhus drov vi oss inåt och gjorde klart tårtan till Anna och satt och pratade och lyssnade på musik i soffan. Anna kom med hennes syster, Alma, och Yasmine, och när alla hade skrivit på kortet överraskade vi Anna med tårtan. (Tårtan är en lång historia. Försökte göra en glutenfri rulltårta, men den bara klibbade fast i pappret så Carro och jag gjorde allt vad vi kunde för att sätta ihop den snyggt, men men ett laget av banan och jordgubb mellan lagrerna, och sedan grädde ovanpå och kiwi på sidorna, jordgubbar på toppen, och srivit i rosa "Anna 21", så blev den ganksa snygg!). Vi åt allihop och sedan började alla dra sig hemåt. Anna & co stannade till tolvslaget, då det blev Annas födelsedag på riktigt, och hon öppnade alla paket. Hon blev jätteglad för allt hon fick, och på måndag (idag) åker hon och hennes syster till Las Vegas! Vilken resa de kommer på! Perfekt sätt att fira att hon fyller 21!

På söndagen när det kändes som att det hade varit helg länge, och jag fortfarande hade en dag kvar av helgen (älskar den känslan), skjutsade jag hem Maria vid 11 och åkte sedan och mötte upp Emma. Vi åkte till en sjö nära henne och hade picknick. Både Emma & jag älskar picknickar, så mysigt att sitta ute i solen och käka. Vi hade med oss filt så vi låg i solen och bara njöt av livet. Vi tog en sväng om Emma så att jag fick se hennes hus och hälsade på hennes värdföräldrar, innan vi åkte vidare till Mall Of America & IKEA. jag köpte ett par solglasögon på H&M, (4:de paret av exakt samma par eftersom jag tappat bort de tididare eller så har de gått sönder..), och sedan blev det lunch på IKEA. Vi delade på en mandeltårta till efterrätt, så gott! Älskar IKEA, känns lite som Sverige igen. Vi gick runt på IKEA och provade alla sängar och flamsade massa, vi har verkligen kul ihop Emma & jag. "Emma älskling, jag vet inte hur jag ska säga dethär till dig... men det står 4 kineser i vårat badrum".. Haha.. Emma & jag skrattar alltid så mycket tillsammans, vi har verkligen samma humor :)
IKEA har också en liten svensk shop där man kan köpa svensk mat, som köttbullar, knäckebröd, kalles kavias, sill, bilar, marabou, singoalla, mandeltårtor, och delicatobollar. Vi fastnade för delicatobollarna och köpte med oss ett sex pack för 2 dollar. Vi åkte vidare till kyrkan och kom för en gångs skull i tid, och mötte Anna, hennes syster, och Rebecca. Vi bjöd dem på delicatobollarna efteråt, och de var mycket uppskattade. Emma & jag gillade dem bäst såklart, de smakade precis likadant som de gör i Sverige.

Så efter en 3 dagars helg med picknickar, work outs, BBQ och shopping kändes det som en av de bästa helgerna här. Maria och jag sågs 48 timmar i sträck, och Emma och jag vet jag inte ens hur många timmar vi har sets i helgen. Det är bara 1 år vi har här i USA så det gäller att göra det bästa av det, speciellt nu när det bara är 4 veckor kvar. Livet i staterna är verkligen helt underbart, är så glad att jag är här!




Fujifilm Photobook

Jag kollade igenom mitt fotoalbum igår, det är så kul att ha så många bilder från mitt år i USA! Även om det tar lång tid att sitta och klista så  är det så kul när allt är klart. Jag har bara några sidor kvar och vet inte om jag får plats med allt, speciellt Annas och min New York resa, där lär det bli några hundra bilder till. Men hittade en fotobok från fujifilm där man fixar allt på nätet med bilder och text och sedan får man den som bok, praktiskt va? Och det bästa av allt, om man skriver om den på sin blogg så får man en gratis ;) Så nu har jag bästa lösningen på vart New York bilderna hamnar :)

Mer info finns på:

http://www.fujifilm-fotobok.se/

LOVE The Life Here

Ikväll träffade jag Emma på Archievers på Mall of America, en scrapbook affär som har allt (och då menar jag ALLT) om scrapbooking. Efter en timme där mötte vi upp med Maria och Susanna och spenderade en timme med dem för lite shopping, och sedan åkte Emma & jag iväg till närmsta McDonalds och åt glass, en McFlurry med peanut-butter-cups. Så gott! Och amerikanskt! Haha. Vid 11 när de stängde drog vi oss hemåt, men har stora planer för imorgon då vi är lediga båda två. Min värdfamilj åker upp till stugan så jag får en 3 eller 4 dagars ledig helg, underbart!! Så imorgon ska Emma & jag först träna tillsammans på förmiddagen, och sedan ha en picknick i Minneapolis Uptown vid Lake Calhoun med Maria. Då ska vi ha pannkakor, jordgubbar och grädde! Hoppas på en toppenpicknick imorgon! Emma sover nog över här till helgen med, och har massa saker som händer i helgen, min BBQ på lördag kväll, Anna fyller 21 på lördag och ska hinna köpa present innan dess. Älskar livet i staterna när det är helg och jag är ledig :)


5 Weeks Left

I måndags åkte Rachel, Jake och hans kompis Anders och jag iväg och körde gokart, riktigt kul! På kvällen blev det bio med några kompisar, jag plockade upp Maria och så åkte vi till Soutdale, där jag köpte en t-shirt och sedan mötte vi Nina, Siri och Sofia(?). 500 days of Summer såg vi, ingen höjdare dock. Maria och jag gick över till Starbucks sen och tog en fika bara hon & jag, så vi fick tillslut våran dejt som vi har pratat om länge.

På tisdagskvällen träffade jag Emma, vi möttes i scrapbook affären på Mall Of America, och sedan åkte vi till en McDonalds, det enda som var öppet vid 10 på kvällen. Vi hade sjukt kul och pratade om allt och slutade med att vi vek oss av skratt, som alltid.

Nu börjar det kännas att jag inte har så långt kvar här i USA. Om 5 veckor går flyget till New York, och sedan hem till Sverige! Kan inte fatta att det som jag drömt om så länge är bara några veckor bort. Börjar nästan ha lite res feber för Australien med, som vi åker till om 2 månader. Vi är mitt uppe i all planering och det kommer verkligen bli en backpack resa så det står härliga till. 4 tjejer är vi som åker ner samtidigt, och en till som sluter upp lite senare. Har nog alldeles för höga förväntningar, men känner att med det här året i USA är jag så mycket säkrare i mig själv och vet att jag fixar det mesta. Har jag klarat ett år i USA som au pair klarar jag allt! Sommaren här har ju varit helt underbar, men vintern var lång och seg, även om det blev mycket skidor var det mycket hemlängtan och det kändes som en evighet till oktober när jag visste att jag skulle åka tillbaka hem till Göteborg igen. Australien om 2 månader, a once in a life time opportunity. Bara 2 månader bort!!

Idag har jag fått massa viktiga saker gjort, sånt som jag har tänkt på men inte tagit tag i innan:

Beställt kurskatalog från Lunds Tekniska Högskola, Chalmers, KTH och Linköpings Universitet, och kurskatalog från Göteborgs universitet. Hoppas verkligen att jag kommer in i Lund nästa höst och att Emma & jag blir roommates då, men får se till att få bra på högskoleprovet först..

Bokat hostel för Anna & mig i New York, vi drog ut på tiden men nu tillslut har vi bokat, och har bokat en shuttle från flygplatsen till hostelet. Bara shuttle till flygplatsen igen som vi ska boka och sen kan vi börja planera vår tid i New York! Kan inte fatta att vi är där om 5 veckor.

Och så har jag skypat med brorsan idag, och mailat lite med mamma. Så skönt att veta att de alltid finns där för en och väntar där hemma, saknar dem nu.






RSS 2.0