Happy New Year!!

Igår var jag hemma hos Lisa och Andy och deras knappt tre veckor gamla Emil. Så underbart söt! Vi hade supertrevligt hela kvällen, hoppas att jag kommer fortsätta träffa dem. Jag ska faktiskt åka längdskidor med Andy idag. Det ska bli kul, och hoppas att mina skidor fungerar bra.

Senare ikväll ska jag åka hem till Louise, vi är 8 pers som ska ha middag ihop. De firar inte nyår här som hemma, inga fyrverkerier eller champange vid tolvslaget. Men men, man får göra det bästa av det!

Just det, äntligen har jag ansökt till College här! Det blev grafisk design och marknadsföring, en kurs börjar redan nu på måndag och en börjar den 15 januari. Spännande och nervöst! Men känns riktigt bra att äntligen ansökt. Har köpt böcker till en av kurserna med så nu saknas bara betalningen och böcker till den andra kursen. Nu blir att vända på varenda cent och skrapa ur sparkontot för att ha råd med dethär.

Gott Nytt År till er alla!


Footprints In The Sand



Idag har jag köpt en dagbok, ska börja skriva lite varje kväll så att man minns allt som händer här. Valde denna svarta med bild på fotavtryck i sanden. Historien finns innuti på första bladet:

One night I had a dream.
I was walking along the beach with theLord.
Across the sky flashed scenes from my life.
For each scene there were two sets of footprints in the sand,
One belonged to me and one belonged to the Lord.
When the last scene of my life flashed before us,
I looked back at the footprints in the sand.
I noticed that at the very saddest points of my life
There was only one set of footprints.
I was troubled and I questioned the Lord about it.
"Lord, you said that once I decided to follow you,
you would walk with me all the way.
But I have noticed during the most troublesome times of my life
There is only one set of footprints.
Why, when I needed you the most did you leave me?"
The Lord replied,
"My precious child,
I love you and I would never leave you,
During your times of trial and suffering,
When you saw only one set of footprints,
It was then that I carried you"

Mamma jag kommer ihåg att du har berättat den historien för mig och jag tycker den är jättefin.


Without You

I fredags träffade jag Johanna en sista gång, hon åkte till Boson i lörsdags morse och jag har precis kommit på hur mycket jag saknar henne. Vi brukar ju ses varje dag så nu är det lite tomt!

Denna helgen har Erika och jag lärt oss att allt inte går som man har tänkt sig. Vi försökte oss på att baka en glutenfri pizza men degen jäste ingenting och den blev ungefär som klister, det var hopplöst att få det till en pizzabotten. Efter att vi insett att det faktiskt inte går att rädda degen letar vi upp en färdig pizza från frysen men lägger på våran egen topping, tacospizza belv det. Det blev en bra räddning i nöden. Vi skrattade gott åt det efteråt och ska testa ett annat recept nästa gång... Efter pizzan åkte vi till Louise och spelade bowling tillsammans med hon och hennes pojkvän som kom över förra veckan. Varken jag eller Erika var väl så värst bra på bowling men det var kul i alla fall.

Idag har jag åkt skidor igen, men det var väldigt isigt i spåren så efter en timme åkte jag hem. jag pratade med Viktoria och det var jätteskönt att bara höra av dig! Underbart! Saknar dig massor! Resten av dagen har jag läst min bok; Sushi för nybörjare. Helt underbart tidsfördriv. Ikväll blir det som vanligt kyrkan med Anna, Sara & Michelle.

Tack Michael för julklappen du skickade! Blev jätteglad för allt! Lotion var jättebra! Saknar dig brorsan!

A Merry Christmas!

Juldagen började redan vid 7 på morgonen då vi gick ner för att se våra första julklappar i julstrumporna. Vi såg att tomten hade ätit av kakorna och lämnat ett brev till barnen. Vid 9 kom mormorn och morfarn och då åt vi frukost tillsammans och sedan blev det paketöppning. Det tog flera timmar för det var helt fullt med paket under granen. Vi öppnade ett i taget och när man fått ett paket och öppnat det valde man ett nytt paket och turen gick vidare till nästa person. Det var mysigt och det var kul att se hur vi reagerade över alla presenter, som att både Rachel, Jake och jag höll på att svimma när vi öppnade våra iPods. Jag fick en iPod av min värdfamilj!! Helt otroligt, blev hur glad som helst. Jag fick jättemycket, till exempel en sportbag, hårfön, presentkort, vantar, choklad, scarf, kokbok, tröja samt sportkläder av mamma och pappa. Tröjan är svart med texten Minneapolis på i vitt, jättefin! Familjen blev glada för mina presenter till dem så det kändes också bra. Runt 2 kom kusinfamiljen och då hade vi stor jullunch med revbensspjäll och potatismos. Sedan ringde Isabelle så pratade länge med henne, härligt att höra av dig igen!! På kvällen när alla hade gått hem kollade vi på Prins Caspian som Rachel fått av mig i julklapp. Det var en jättehärlig jul och vi hade trevligt hela tiden. Var mysigt att vara med familjen hela dagen och jag trivs verkligen hos dem :)


The Night Before Christmas

Eftersom de inte firar jul förän den 25:e här så har det bara varit en vanlig dag här. Jag har hunnit med att åkta skidor, träffat Sara, kollat på klipp från youtube från Kalle Ankas julafton, och ska träffa Johanna & Sara ikväll, blir antagligen lite te och sedan iväg till kyrkan. Jag och Rachel gjorde ett pepparkakshus igår som blev jättebra, och de har gjort massa annat julgodis här som jag bara inte kan låta bli att äta. Blir med andra ord nyårslöften om att träna mer, haha. Det känns jättekonstigt att ha julafton utan att fira jul, och saknar verkligen julen hemma. Men jag ser fram emot imorgon. Det kommer bli en lång dag för vid 7 am vaknar barnen och då är det dags att öppna klapparna som man har fått i sin julstrumpa. Så kommer det komma massa folk hit och det kommer bli mycket presentöppning, amerikansk julmat, amerikansk fotboll och sedan har vi tänkt gå på bio hela familjen. Kommer ta många bilder imorgon, men tills dess, god jul allesammans!


Making The Rules As I Go


Limousine turen i St.Paul. Det var inte i stan som vi hade trott utan vi åkte runt bland huset och kollade på alla juldekorationer. Inte lika glammigt som downtown men amerikanarna är ju så överdrivna med sånt här så det var kul ändå.



Haha, Anna och jag hade minsan kul hela vägen!


Innan och efter foton på mitt hår, men känns jättebra att jag klippte mig för det var väldigt slitet. Känns skönt med lugg igen och tycker det ser lite mer vuxet ut. Frisören plattade hela håret men hoppas på att lockarna kommer fram när jag får styla håret som jag själv vill.

Haha, en annan kul sak som har vi har råkat ut för att att bli fast i snön lagom utanför uppfarten från vägen till garaget. Som tur var kom Tim hem just då så han kopplade ihop våra bilar och drog ut oss ur snön. Haha, Johanna och jag stod mest och skrattade. Så typsikt oss. Vi har kommit på att vi är jätteolika men vi har i alla fall samma humor!

Living My Life Day By Day

Ännu en solig dag vilket betyder en härlig dag i skidspåren. Mina nya skidor känns bra :)

Hörde av pappa idag att mitt paket till dem har kommit fram, känns bra att det kom fram i tid. Grattis i efterskott Michael! Hoppas du tycker om dina födelsedagspresenter!

Johanna och jag träffades idag för en fika och film. Mysigt! Imorgon ska vi åka till Mall Of America och sedan på söndag är det au pair möte, en limousine ur genom St. Paul downdown!!

Allt känns ganska bra här nu, och det är inte spännande för man vet aldig vad som händer nästa dag. Lever en dag i taget med andra ord. Fast klart att man ser fram emot limousinen på söndag,  det är en once-in-a-lifetime!

Skiing And More

Idag var jag ute i spåren igen, tredje gången för säsongen. Lika härligt som vanligt. Jag åkte faktiskt och bytte skidorna jag köpte i tisdags för att de var för långa, så har åkt på nya skidor både igår och idag.  Jag fick massa annat fixat idag också, som att åka till doktorn igen och fick ny medicin för att jag fortfarande har ont i öronen. Om detta inte hjälper ska jag få träffa en specialist.

Igår åkte jag också till ett av de collegen jag ska plugga på, och fyllde i en ansökan som internationell student. Fick mail idag från dem och det är mer komplicerat än jag trodde, man behöver ta ett test för att bli antagen.. har inte hunnit kolla mer om det men känns inte toppen. Matte, engelska skriva och läsa, men det borde jag ju klara av.

Johanna och jag träffades igår. Vi bestämde oss helt spontant för att gå på bio, åkte dit och valde en film som hette Nothing Like the Holidays. Mysig kväll :)

Ska ta det lugnt ikäll, men hinner ju alltid med en fika!

The Mamma Mia Movie!

Idag släptes Mamma Mia filmen, köpte den idag och har kollat på den nu ikväll, helt underbar! Överlägsen favorit! Idag har jag också varit och köpt längdskidor! Och till det stavar, pjäxor, bindningar, valla.. och ett par skridskor. Jag hoppas att allt kommer fungera bra men har kommit på att skidorna kankse är lite för långa och oroar mig lite för det. Men hoppas att det går bra att åka på dem. De är ett par smala så de lär så snabbt!

Det har vart fullt upp på senaste, helgen gick jättesnabbt men hann ändå med att göra årets näst sista julshopping, skicka paket och julkort till Sverige, åka skridskor, sov över hos Johanna en natt och hos Erika nästa. Och just det, Erika och jag gick och kollade på en parad i Minneapolis, det var mysigt! Ska ta lite bilder på St. Paul där hon bor, det är verkligen en jättemysig stad!

Konserten igår var helt underbar. Rihanna var så bra! Kul att ha sett henne live, och de andra också; Chris Brown, Lady Gaga och T.I. (som föresten är jättestor här). Det var kaos att köra dit och tillbaka, och kom inte hem förän 2 am. Men vilken kväll vi hade! Underbar!

Har också hunnit prata med mamma på skype, det var längesedan så det var jätteskönt att prata igen. Häromdagen fick jag ett julkort från Viktoria. Tack, det betydde mycket!

Tiden går fort här, kan inte sluta tänka på er därhemma men tar en dag i taget :)

Just Dance

Nu ska Erika, Johanna och jag alldelles strax iväg på en konstert; Jingel Ball 2008 med Rihanna, Chris Brown, Shontelle, Boys like girls, T.I. och Lady GaGa! Åh vad roligt vi ska ha!!

Det har hänt massa under helgen så har inte hunnit skriva här så mycket, men har lite tid över imorogn så då blir det stort inlägg! Imorgon ska jag förhoppningsvis köpa skidor och skridskor med! Och sedan är det ut i skidspåren som gäller!!

Finally Out Skiing!!

Jag kom faktiskt ut i skidspåren igår. Strålande sol och ett par turskidor, jag njöt! Så underbart! Bästa dagen på länge! Jag träffade Johanna på kvällen och vi ska ses på fredag igen. Idag har jag bara slappat, ska jobba ikväll för mina värdföräldrar ska på julfest. Och just det, bokade klipptid idag så ska klippa mig imorgon, spännande!

Har pratat med mitt försäkringsbolag idag och när jag väl fick tag i rätt nummer så var de jättetrevliga. Ska fylla i lite papper och skicka iväg till Danmark och sedan borde det vara klart, skönt!

An American Christmas Thing

Ok, amerikanarna är precis som vi har sett på filmer. Överdriver allt. Ikväll var jag med min värdfamilj och vi åkte till ett hus för att kolla på deras juldekoration. Det var hur mycket som hellst! Plus att de har en egen radiostation som vi lyssnade på när vi var där, och alla lampor blinkar i takt till musiken så det är ett riktigt ljus spel. De hade figurerna från snobben där också... haha.




Idag har det snöat ännu mer, så föroppningsvis ska jag ut i skidspåren imorgon! Längtar!

I söndags var jag med Johanna hela dagen, vi slappade, kollade på film, åkte till kyrkan och sedan hem till Ellie efteråt med de andra au pairerna och åt chips och spelade spel. Mysig helg :)

Just det, var hos doktorn idag för att mina öron fortfarande gör ont. Fick medicin och nu har jag ett samtal med mitt försökringsbolag som jag måste ringa imorgon... de typ av viktiga samtal som man inte riktigt vill ta tag i.

Cross Country Skiing!!

Idag har det snöat ännu mer, och jag är riktigt sugen på att komma ut i skidspåren. Kollade upp på internet och det ser ut som att det finns ganska många ställen att åka på, hittade bland annat ett som bara ligger 15 min bort. Om det är ok med snö på tisdag dag så blir det skidor! Hoppas hoppas hoppas.

Igår var jag som sagt med Johanna hela dagen, och på kvällen badade vi i hennes utomhus jacuzzi!! Lyx! Det måste göras om!

Spending Time With People I Love

Idag har vi äntligen fått lite mer snö!! Vilket betyder att jag börjar tänka skidor och snowboard men får nog vänta lite till tills snön lägger sig ordentligt. Just nu är dt bara halt på vägarna och riktit riktigt kallt. Kallare än -15 just nu! Jag och Johanna trotsar kylan och har gått i några affärer och köpt klart nästan alla julklappar nu. Har också köpt julklappspapper i så nu blir det presentinslagning. Vi ska kolla på film och äta mat och sånt också, en skön helg med andra ord!

Igår var vi hemma ho Elli och de och åt en av värdens godaste hemmagjorda pizza, och kakor och te till efterrätt. Blev masa prat och en film tillslut. Vi hade verkligen jättetrevligt, längtar tills nästa gång vi ses allihop igen.







Living My Life

Här i Minneapolis är allt på topp just nu!

Idag har jag mailat med ALice & isabelle i  Alperna! Saknar er tjejer!

Johannas  kompis Anna har åkt hem nu, skjutsade henne till flygplatsen igår. Vi hade i alla fall middag på restaurang i måndags. Har varit jättekul att lära känna dig Anna!

Jakes första Hockey match var i måndags kväll. Det var riktigt kul att se honom spela och han älskar ju  hockey. De förlorade men han har nya matcher till helgen så de få rnya chanser.

Jag har också hunnit med en fika med Antonia och spenderat massa tid med Johanna. Vi ses nästan varje dag. Haha vi har så himla kul ihop. Älskar det! Allting känns jättemycket bättre här nu när jag har Johanna :) Nu är det full fart med allt. Träning, skridskor, julshopping, ska posta paket till Sverige på fredag och håller på att söka till kurser på College här. Grafisk Design och Marknadsföring blir det i Januari. Ser faktiskt fram emot att plugga och lära känna lite nya människor här.

Till Mamma: Äntligen har jag lärt mig vart solen går upp och ner! I tisdags när vi var påväg från flygplatsen körde vi åt fel håll.. eller vi viste inte om vi körde fel eller inte. Men så kom jag på att vid 12 står solen mot söder och eftersom vi skulle västerut var vi påväg åt fel håll. Vi vände och körde rätt resten av vägen hem. Johanna var så paff att hon inte visste vad hon skulle säga. Ibland kan jag minsann!



Första hockey matchen för säsongen för Jake!


Christmas Times.. I Just Love It

Julshopping med Johanna och Anna, julklappar, en ny tröja till mig från American Eagle, en kaffe på Starbucks, och pyntat julgranen här hemma. Så mysig dagen har varit! När vi pyntade granen lyssnade vi på julmusik och de berättade massa minnen och Tim läst en julsaga som de alltid läser på kvällarna vid jul. Mysigt!

Imorgon ska jag köpa stearinljus och göra min egen adventsljusstake. Det är ju faktiskt första advent idag!



RSS 2.0