Just Some Days

Ok, nu är det mindre än en vecka tills jag åker... börjar bli nervös, men det ska bli så sjukt spännande! Fick mail från organisationen, vi är 7 tjejer som åker från Göteborg, och några från Stockholm och Köpenhamn också, och sedan i New York är det massa andra blivande au pairer från hela världen.. ah längtar! New York liksom!!

Förra veckan var precis som de andra veckorna har varit sedan Turkiet, umgåtts med folk, druckit stora mänder te, och flera koppar latte, en chai latte senast igår, min favorit! Har hunnit bli sjuk också, vilket innebar att alla planer för helgen med middagar, fester och utgångar blev inställda, och åkte i stället ner till vårat sommarhus vid Båstad med familjen. Skönt att bara ta det lugnt, men hade verkligen sett fram emot den helgen. Hur som helst, har börjat packa nu, och har precis insett att jag har sjukt mycket saker, och att jag kommer få lämna så mycket mer hemma än vad jag först tänkt mig. Haha, jag skulle behöva ett privatplan och bara flytta över allt i...

Listen To The Music On Youtube


The Remedy - Jason Mraz


You And I Both - Jason Mraz

Friendships

Har varit en riktigt bra dag idag, det började med att jag träffade Alexandra i stan, vi gick runt massa på ställen vi aldrig varit på förut och hamnade tillslut på en salladsbar i Vasa. Det var riktigt kallt ute så vi åkte vidare till Nordstan för lite shopping, Alexandra köpte söta vantar och jag köpte en fin tröja. Sedan bar det av mot simhallen och veckans första träningspass. Resten av dagen har spenderats med Alice, vi lagade värsta gormet middagen, gott kött med smält himmelblå ost på, underbart gott. Marängsviss till efterrätt, och några marshmallows som vi grillade i vår öppna spis. Drack även vårt nyköpta rooibos te tillsammans, en riktigt mysig kväll med andra ord!


A Piece Of Cake

Recept på en av världens godaste kladdkaka som jag bakade igår! (och lite extra cred till Alice som jag har fått receptet av…)

100 g margarin
2 dl socker
1 ½ dl mjöl
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Smält smöret i en kastrull, blanda i resten av ingredienserna och häll i smörad form, 175 grader i 15–20 min.

Vitchokladkaka: Byt ut kakaon mot 100 g vit blockchoklad, ta bara 1 dl socker och häll cocos i formen innan smeten hälls i.

When I Was Young

Kollade igenom massa gamla bilder på datorn - och hittade bilder från när jag var liten. Så många minnen.


Jag 4 år


Pappa och jag på stranden vid Skummeslöv, vid Båstad


Jag och min lillebror


Jag och min lillasyster


Jag :)

När vi var uppe på Instön, vid Marstrand på mina kusiners sommarställe och hade krabb-race med alla krabbor vi fångat. Snacka om underbara sommarminnen därifrån.


I Love It The Way It Is

Har bosatt mig i solskenet på altanen igen, underbart! Har dessutom hört massa från Isabelle som är på Korsika och jobbar nu, det verkar vara hur kul som helst, men saknar dig!

Har varit en ganska bra vecka, som började i Stockholm och sedan massa jobb här i Göteborg, gått upp 06:00 varje dag för att jobba... men har hunnit träffa massa folk också, och har tränat alldeles för lite. Har träffat Viktoria alldeles för lite också för den delen, men ska ses snart igen i alla fall. Har druckit oändliga mängder te, och varm choklad med vispgrädde med Alice, så gott! Middag på restaurang igår, och värsta lång promenaden, filmkväll in på småtimmarna. Inget speciellt, bara vardag, men trivs riktigt bra med det just nu :)

Och massa musik såklart, slappat till Coldplays Viva La Vida, underbar!


Counting Down

19 dagar kvar till Usa, snart 18. Såg på mitt aupairrroom att min flygbiljett till New York var bokad, och information om alla de au pairer som bor i mitt område, över 20 stycken :)

Är helt slut efter att ha jobbat en hel dag på pappas företag, men har hunnit träffa Alice lite idag med, och i morgon så ska jag träffa Lars, och vi har ju inte alls hörts varje dag sedan fredags.. inte alls..

A Few Days In Stockholm

Kom precis hem till Linneas och Viktors lägenhet och deras soffa som jag har sovit på de senaste nätterna. Mötet på Amerikanska Ambassaden för att få mitt visum till Usa gick bra, men var nervös innan att det skulle strula med alla papper. Hur som hellst så tog det bara en timme och de var trevliga och inga problem alls.

Umgicks med Linnea hela dagen igår, vi gick runt i stan, åt lunch på Sturekatten, (räksallad, riktigt god, testa den!), köpte vantar, lagade tacos till middag, kollade på idolavsnitten vi missat, och gick på bio tillsammans med några av hennes kompisar, och har druckit en hel del te såklart . Altså en riktigt trevlig dag i Stockholm! Var jättekul att ses för det var så länge sedan sist, kommer inte ens ihåg när, två år sedan kanske? Hur som hellst, vi måste ses oftare!

Nu väntar tåget hem till Göteborg, men innan dess ska jag slappa och kolla på film i deras lägenhet här i Stockholm.

Dear Diary

Onsdags: Shopping och lunch med min moster, riktigt trevligt, gick runt i stan och pratade om allt mellan himmel och jord. Köpte ett linne och en typ klänning, från Noa Noa, och en blommig sjal från Twist & Tango. Ett nagellack blev det också, (sånt man inte kan få för mycket av..). Tränade hann jag även med, simmade på valhalla. Väl hemma igen träffade jag Astrid öven en kopp te, mysigt!

Torsdags: Cyklade till Delsjön och åt andra frukost med mamma. Så mysigt, vill göra det fler gånger innan jag flyttar. Fick brev från STS med alla papper till USA, äntligen nu närmar det sig! Har till och med fixat inbjudningskort till min flyttfest, så ja det känns som att det närmar sig, 23 dagar kvar idag!

Fredags: Jobbade hos pappa och fixade massa inför amerikanska ambassaden som jag bokade på måndag. Ringde Linnea som jag fick bo hos några nätter, och fixade tågbiljettter. Fixade bankgrejer och foto och började läsa igenom alla papper. Efter jobbet hos pappa åkte vi in till stan och gick ut och åt tillsammans med brorsan, och sedan bio.

Idag: Kalas hos Alexandra, som fyllde 20 i torsdags, Grattis! Tåg till Stockholm ikväll. Ska hinna maila min familj i USA och fylla i alla papper, så jag har att göra idag om man säger så.

Dont Turn Off The Music

Alice och jag plockade fram hennes akustiska gitarr och drog några låtar. Måste erkänna att jag ser upp lite till Alice som köpte en gitarr och lärde sig spela. Efter Alice körde jag till tennisen och sedan tillbringades kvällen hemma hos Astrid, och hennes nagellack. Mycket kreativt målande i en mängd olika kombitationer och mönster följdes av aceton i mängder tills allt gick bort, och slutligen ett lager ljust lack.

Alice och jag har kommenterat musikvideor hela dagen med, Closer och Just Dance kommer högt på listan...




Ne-Yo - Closer



Lady Gaga - Just Dance

Sweet As Sugar



Alice, jag och våra laptops, våra skratt och våra framtidsdrömmar. Trivs riktigt bra med det, men räknar ner till usa, idag är det exakt fyra veckor tills planet till New York, och sedan vidare till Minneapolis, Minnesota.

Memories From Alanya ´08

Viktoria och jag, njuter av livet i Alanya

Den underbara stranden Kleopatra

Största delen av tiden glassade vi i solen på stranden, tills jag brände mig och köpte solkräm med faktor 50 och badade med rosa tshirt för att inte få mer färg på ryggen. Spenderade mycket tid i havet, så skönt som det var.

Du och jag Vickan, och Kleopatra beach i Alanya, kan det bli bättre?!

Åh vad jag längtar tillbaka. Så underbart. Inga bekymmer, bara steka i solen och umgås med Vickan hela dagarna, det var tider det.


Utsikten över Alanya City & Kleopatra Beach. Backen upp till hotellet var ett riktigt träningspass.



Båtutflykt såklart, i det kristallklara medelhavet

Hittade en riktigt bra restaurang placerad vid hamnen, satt på balkongen och åt Alanyas godaste mat. Gick dit sista kvällen och det glömmer jag aldrig. Vi hade kul vad vi än gjorde, blev ännu roligare när vi fick gratis efterrätt av serveringspersonalen.

Inget slåt nattlivet i Alanya! Fest hela natten och fullt drag fram till morgonen. Lambada / Casablanka och The Doors, vilka minnen! Dansade på bardiskarna, i klänning, haha. Så himla kul utgång. de ställena längtar man tillbaka till. Inte konstigt att det blev utgång 5 av 6 kvällar. Men det var det värt! Slappar ju endå  på stranden dagen efter så då spelar det ingen roll. Happy Hour fixade vi till oss även om det inte var det, och gratis shot, gratis drinkar, plus att det inte kostade något i inträde. Nattliv i Alanya, I love it!

Prutade på allt gjorde vi också, Viktoria var kung på det  minsan, och prutade ner ett par jeans 550 kr på ett par minuter. Allt vi fick gratis och allt vi prutade ner hade i Sverige motsvarat flera tusen kronor, haha vad bra vi är. Underbart föresten att man kan gå och shoppa mitt i natten. Köpte underkläder klockan 3 på morgonen.

Vi gjorde allt den veckan, kommer alltid komma ihåg det. Stekt i solen, badad haman, spanat på skandinavier, festat, glömt resebevis, tråffat några riktigt trevliga stockholmare som vi bråkade med sista kvällen, men men, vi hade kul på stranden i alla fall.
Sunny Greatings from Alanya





Living Next Door To Alice

Alice och jag träffades igår igen, har saknat dig sedan i onsdags. Älska att bo nära dig, vi kan ses när som. Ska ses snart igen, längtar tills dess. Fast ska träffa Viktoria först, och har inte hunnit ses denna veckan heller, så nu äntligen!

Do It Twice

Här ute på Näset flyter livet på som vanligt och jag badar i havet varje morgon, kan mormor bada hela året runt så kan jag åtminståne bada i septmber. Jobbar på dagarna och träffar mina kusiner på kvällarna. Träna hinner jag med också, tennis både i tisdags och onsdags. Insåg verkligen hur mycket jag har saknat det... känns riktigt skönt att spela igen. Speciellt att spela med Alice, det måste vi göra ofta! Har sprungit en gång denna vecka och gått promenader runt Smitten i princip varje dag, en gång stavgång till och med. Träningsvärken kom som ett brev på posten men nu känns det bättre och jag tänker gå upp och springa innan frukost i morgon. Mormor och jag hade en liten utflykt idag, vi gick på lunchkonsert på konserthuset, något jag aldrig gjort förut. 20 kronor kostar det, värt det!

Med 32, snart 31 dagar kvar till USA så känns det att det börjar närma sig på riktigt. Pratade mycket om detta med min moster ikväll och hon är underbar att prata om sånt med, riktigt kul att ha en så nära relation med henne, träffas igen på onsdag då vi ska ut och shoppa.

Dags för min skönhetssömn nu, jag ska ge gärnet på min springrunda i morgon!

RSS 2.0