Unbeatable Summer

Helgen var precis som de andra helgerna i Twin Cities, helt underbar!

Som sagt så blev det middag i fredags med ett stort gäng, vi ukte ut till Excelsior för att gå på Maynards, men det var 45 minuters väntetid så vi traskade runt och hittade en irlänsk bar/restaurang som vi hamnade på i stället. Blev en sallad med parmaskinka, baby spenat, svarta vinbär och feta ost för mig, gott! Emma sov över här och på lördagen åkte vi in till Minnesota State fair där vi mötte upp med Nina, Lisa och Cilla. Där gick vi runt på festivalen och åt "every thing you can eat on a stick". Vi provade på både äpple med kolasås och jordnötter på pinne, aligator-korv på pinne, frusen banan med smält choklad på pinne, och de andra åt deep fried candy bars (det var med gluten på), på pinne. Men Emmas och min favorit var helt klart fusen banan med choklad på, så gott! Smakade som banana split. Vi åkte ett varv i karusellerna med innan det blev dags att börja dra sig hemmåt. Jag skulle jobba lördagskvällen, och fick ha kompisar över om jag ville, så Emma stannade kvar här en natt till. På kvällen spelade vi pinging med Rach & Jake, och sedan kollade på film. Sen när föräldrarna kommit hem satt Emma & jag med min dator i sängen och kollade på gamla bilder, visade mit fotoalbum, och åt det sista av banan kakan som var kvar. Vi  hade sjukt kul ihop och fick ont i magen av allt skratt ;) Emma är allt en härligt tjej hon, och efter att ha umgåtts 40 timmar i stäck har vi fortfarande riktigt kul när vi ses. Ja vi kankse skulle passa som rumskompisar i Lund? Hoppas på det :)

På söndagen gjorde vi svenska pannkakor till frukost, med jordgubbar och socker. Emma åkte vid 10 och jag hade inga planer för dagen än(! Hur hände det?!), så jag åkte iväg och tränade (hur hände DET?!). Brände 400 kalorier på 45 minuter och sedan skickade jag iväg en drös sms till vännerna för att se vad alla hade för sig idag. Cilla och jag bestämde att vi skule promenera massa, så jag hoppade in i duschen och åt några kaviar mackor till lunch och åkte iväg och plockade upp Cilla och åkte till Lake Nokomis i Minneapolis. Det var en jättefin sjö som vi gick runt, äkta USA känsla. Åh det är så fint i Minneapolis! Både Cilla och jag älskade det! Med 5 veckor och 1 dag kvar i Minneapolis inser jag hur mycket jag älskar denna stad, och njuter av varenda sekund. Cilla och jag gick och pratade om allt mellan himmel och jord, livet som au pair, våran tro, utmaningar i livet, framtiden, och hur bra vårat år i Minneapolis blev. Cilla åker hem i november och har då varit här i 1 år och 9 månader! Det var verkligen jättekul att umgås så mycket med Cilla, vi har aldrig setts bara hon och jag innan. Efter promen vid sjön och vid Minnehaha falls åkte vi in mot Minneapolis Uptown till en pizza restaurang som serverar glutenfri pizza! Vi mötte också upp Nina där, och vi åt middag tillsammans. Åh, har inte ätit pizza på 1 år nu.. det var gott! Satt ute i solskenet och njöt av något av det bästa i livet, vänner och mat, haha. Sedan åkte vi iväg till kyrkan där vi mötte Emma, Anna och Annas nya au pair Alma. Det är verkligen jättekul att vi har hittat en så bra kyrka här, och hoppas jag kan hitta en nästan lika bra i Sverige..?!

Helgen gick alldeles för fort, även om det var mycket som hände och vi hann med en hel del. Denna veckan är barnens sista vecka på sommarlovet (yes yes yes!), så vi gjorde en lista på allt vi vill göra tillsammans Jake, Rachel och jag. Bowling, Minigolf, GoCart, History Museum och bio är bara några av alla de aktivitet vi hade på våran lista. Får se hur mycket vi hinner med, men hoppas på en toppenvecka nu! Och förhoppningsvis åker hela min värdfamilj upp till stugan på fredag el. lördag, så då ska jag ha en BBQ här för alla vännerna. Anna fyller 21 på söndag, så det hade varit perfekt tajming, plus att Michelle kankse hinner komma hit innan dess! Hon har ett möte på onsdag med en ansökning om turistvisum, och får hon det kommer hon hit redan i helgen!! Åh det är allt jag kan tänka på just nu, hoppas verkligen att Michi kommer hit!

Carrot Muffin & Banana Cake

Emma och jag sitter i min säng och tittar på gamla bilder från både Usa och Sverige, och käkar det sita av en underbart god banan kaka som Emma köpte med sig till mig häromdagen. Har haft en härlig helg hittills, var ute och åt i fredags med vännerna och idag var vi på state fair tillsammans. Nu ligger vi bara här och myser och Emma sover över ikväll igen. Kankse dags att köpa en tandborste och ställa här snart?! Haha.

Emma hälsar till sin mamma som antagligen också läser min blogg!

Friends & Fligth Ticket Home

Anna fick sin flygbiljett igår, och vi flyger tillsammans från New York till Frankfurt!! Anna & jag kommer ha det helt underbart i New York tillsammans, och så skönt att vi fick samma flyg hem :) Jag tänker nog aldelles för mycket på hemma, men det är bara 6 veckor och 2 dagar innan jag landar på Landvetter!!

Sarah var tillbaka! Träffade henne och Anna både i onsdags och torsdags kväll hemma hos Sarah, och Sarah visade massa bilder från deras roadtrip i Californien / Arizona / Las Vegas. Igår blev det shopping på Ridgedale Mall och sedan ett hejdå till Sarah hemma hos henne.. idag flyger hon hem till Tyskland.. och Minneapolis kommer aldrig bli det samma utan vi 5.

har haft några toppendagar med Rachel och Jake denna veckan, vi var på zoo i tisdags och i onsdags var vi och körde gokart och spelade minigolf. Jake & jag älskade bara älskade gokarten, så roligt vi hade tillsammans!! :) Både Jake & Rachel känns så mycket mer som syskon nu.

Inför helgen har jag inte så mycket planerat, eller vi är som vanligt ett stort gäng som ska ses, och det är Minnesota State Fair här i 2 veckor, som en festival typ. Ska dit både lördag och söndag som det ser ut som, men bäst av allt är såklart att träffa alla vänner!

What A Day

Vilken träning det blev igårkväll! Anna & jag möttes på gymmet vid 7 och tränade över en timme tillsammans. Tränade på en grej liknande en träningscykel, fast mer bekväm och kalioribrännande. Efter en timme och en kvart, med 500 brända kalorier blev det 100 situps och då var vi verkligen helt slutkörda.

Igår tog jag Rachel, Jake och Jakes kompis Anders till Minnesota Zoo, där vi hade en toppendag tillsammans. Det var nog en av mina bästa dagar med dem, vi hade så kul ihop och allt fungerade jättebra! Alla var på toppenhumör :)

Jag framkallade hundra bilder igår från de senaste veckorna här i Minneapolis och från semestern som jag ska sätta in i mitt fotoalbum. Gjorde två uppslag igårkväll, även om det tar lång tid är det så kul att sitta och klippa och klistra och jag har verkigen många härliga bilder från både semestern med familjen och semestern i Kalifornien med Erika.

Sarah är tillbaka för 2 dagar! Längtar så att få träffa henne ikväll!

Mail From Europe

Fick vykort från Michelle från Tyskland i förrgår, och brev från mormor igår om när hon och morfar var ute och seglade. Jag blir alltid lika glad när jag får brev hemmifrån :) Det lät som att mormor och morfar hade några toppendagar ute på sjön längs västkusen.. har så många härliga seglarminnen från när vi har varit ute tillsammans tidigare sommrar :)

Det är ganksa lugna dagar här nu, bara 10 jobbdagar kvar tills Jake & Rachel börjar skolan igen och även om jag alltid har planer för kvällarna så är det inte lika hektiskt som vanligt. Har inte ens koll på vad som händer till helgen, annars brukar helgen vara planerad redan i början av veckan.. haha, typsikt mig. men skönt att inte ha så många bollar i luften hela tiden.

Snart Sverige..

Ice-Cream

Anna och  jag hade en heldag tillsammans. Chillade i Minneapolis vid Lake Calhoun med Nina & Siri (en ny tjej från Norge som verkar jättehärlig), hade picknick tillsammans med pannkakor och frukt. Sommrigt ;) Hängde runt i Minneapolis lite och åt glass på Sebastian Joe´s, värlens bästa glass ställe, och åkte till körsbäret, och sen hem en sväng och käka hemma(billigast så), och sen träffa Rebecca i kyrkan på kvällen. Det var utomhus denna gången med, så härligt! Helgen gick jättefort och nu är det redan 5 jobbdagar kvar tills nästa helg. Men har redan massa planerat såklart, ska träffa Lisa & Andy imorgon, och träna på tisdag med Anna, sen är Sarah här onsdag och torsdag så ska umgås med henne innan hon åker hem till Tyskland, och sen kommer det vara fredag igen :) Bara 6 veckor kvar på mitt glassiga liv här, ska njuta till 100% av livet i USA tills jag åker hem till Sverige.


Lake Calhoun

Mitt favoritställe i hela Twin cities är utan tvekan parken vid Lake Calhoun, en sån mysig park precis vid sjön. Det är alltid massa folk som har picknick, spelar volleyboll, cyklar, åker inlines eller springer.. det är full fart med andra ord. Idag var vi där ett gäng och spelade brännboll! Det var min idé från början, så skickade ut inbjudning till alla på facebook med tid och plats och vi blev ett gäng på 10 pers som hade picknick och spelade brännboll tillsammans. Innan vi sågs i parken vid 3pm hann jag med en cykeltur på 1,3 mil som tog 45 minuter, en skönt dusch och sedan träffa Emma strax efter 1pm på Mall of America.  Vi åt lunch på vårat favoritställe, en billig och jättegod thai restaurang.

Nu på kvällen gick vi ut och åt tillsammas, vi åt thailänskt då också, på ett ställe i downtown. Parkeringen var nästan lika dyr som maten, men riktigt gott var det. Just deet, vi var hemma hos Nina ett tag emellan och chillade, åt massa svenskt godis och lyssnade på musik.

Anna, Nina och jag ska ses imorgon igen, antagligen blir det väl parken igen. Haha, varje helg är det detsamma, åker in till Minneapolis på förmiddagen och sedan ut tillbaka till Medina där jag bor på kvällen. Bränner massa pengar på att äta gott och allt kul som vi gör med mitt kompis gäng, men så kul vi har! Men saknar alla som har åkt hem, det är inte på samma sätt längre. Men lärde känna en norska idag som verkar jättetrevlig, och sen har ju i alla fall kvar Anna, Rebecca, Emma och Nina som jag umgås mest med här.

Just det, anmälde mig till högskoleprovet ikväll med, och betalade, så den 24 oktober gäller det. Perfekt tajming att jag kommer komma hem bara någon vecka innan det! Ibland har man flyt!

Anna & I

Anna och jag lärde ju känna varandra när vi var i New York i början av vårat au pair år. Det är så himla skönt att ha Anna här nu, speciellt när både Sarah och Michelle har åkt. Sarah är på roadtrip genom hela Californen med några kompisar från Tyskland, men kommer tillbaka hit 2 dagar om en vecka. Hur som helst, Anna & jag har kommit varandra mycket närmare denna våren och sommaren, och har verkligen jättekul ihop, och ses så ofta vi kan! I tisdags träffade vi Rebecca i Minneapolis, tog en promenad i en park tillsammans, och igår var vi och tränade(!). Det var nog 2 månader sedan jag tränade sist.. men nu är det 8 veckor kvar tills jag kommer hem så ska träna till tusen här och komma hem lite mer vältränad än nu.. men har gjort så mycket annat roligt i sommar så träningen har inte kommit i första hand. Idag har det regnat hela dagen så Anna ska komma över hit ikväll så ska vi se en film tillsammans och dricka te och ha det mysigt bara honoch jag :)

Denna våren och sommaren har varit heeeelt underbar! Det bästa av allt har verkligen varit vi 5, "The Crew", Anna, Sarah, Michelle, Rebecca & jag. Vi blev verkligen sammansvetsade i våras och har fungerat så bra ihop. Bästa helgen i USA var verkligen helgen i Rebeccas stuga. Vi 5 är verkigen så olika varandra ibland men fungerar så bra tillsammans, och det är aldrig detsamma om det är någon som saknas..

Idag fick jag min flygbiljett! Lördag den 10 oktober åker jag från New York och har ett stop i Frankfurt och landar sedan på Landvetter söndagen den 11 oktober klockan 10:20!! Nedräkning, bara 52 dagar kvar sen är jag hemma! Åh det kommer bli underbart att möta familjen igen på flygplatsen! Men som sagt, har det toppen här just nu, men man kan ju inte få allt, och jag har verkigen varit borta länge nu.


Our Vacation in San Francisco

Framme i San Francisco släpade vi våra väskor till en tunnelbane station för att ta oss mot Lina och Steven, de som vi skulle bo hos. Tillslut kom vi fram efter mycket släpande på vår packning och vi blev upphämtade av Steven vid tunnelbane stationen och körda uppför backen till huset. Så skönt det var att komma fram! Det kände som att vi hade åkt buss från 7pm då vi lämnade Santa Monica Beach dagen innan, så över 12 timmar! Snacka om att vi var helt slut. Vi duschade och planerade att åka in till San Francisco Downtown och ta en lugn dag där. Det blev lite shopping, luch på en kina restaurang och sedan en spårvagn ut till Fishermans Wharf. Erika mådde inte bra så vi stannade inte länge, utan tog oss sen tillbaka till huset. Erika hade fått feber så vi tog det lugnt resten av dagen, sov och slappade. Middag käkade vi i närheten där vi bodde, Glen Park (Haha, Erika kommer du ihåg hur lång tid det tog för att komma ihåg vad stället hette?! Haha.). Vi åt mexikanskt och satt och pratade om livet. Vi pratade på i 2 timmar och hade jättemysigt ihop, och glömde verkigen av att tiden gick. Vid 9 tiden gick vi tillbaka uppför backen till huset och la oss tidigt efter vår första dag i San Francisco. 

På onsdagen hade vi bokat biljetter till Alcatraz, men innan det hann vi med en lunch på Pier 39, där vi gick till Bubba Gump, samma restaurang som vi var på i LA. Riktigt gott denna gången med, och sen skyndade vi vidare till färjan som vi åkte ut till Alcatraz. Där spenderade vi några timmar med att gå runt på fängelseön, och vi fick hörlurar med inspelad guidning, så man fick höra några av de tidigare fångarna hur allt var där. Det var riktigt intressant! Bara 2,5 km utanför stan ligger ön, 2,5 km från frihet.. det har varit en del rymningsförsök från fängelset, och det är faktiskt 3 stycken som  man inte har fått tag på.. Man hade jättefin utsikt över San Francisco så vi tog massa foton med, som vanligt ;)
När vi kom tillbaka från Alcatraz åkte vi vidare med buss till Coit Tower, där vi betalade 5 dollar för att åka upp i tornet och få jättefin utsikt över hla San Francisco. Det var verkligen en härlig vy. Efter fler foton åkte vi vidare mot China Town, där vi gick i affärer och hamnade på en jättegod kinarestaurang till middag. Efter en heldag tillsammans i San Francisco var vi helt slut när vi kom hem vid halv 11 tiden.

Torsdagen började vi med att åka in till en turistbyrå i San Francisco downtown för att planera resten av våran semester. Vi hade tänkt åka till Muir Woods men det gick inga bra bussar förutom på helgen, så vi bestämde att ta det på lördagen i stället. (Tänk vad vuxna vi är egentligen, planerar riktigt ordentligt! Det var jättesvårt att hitta all information på inernet, men på turist informationen fick vi tag på allt vi behövde). Vi bestämde oss för att åka ut till Golden Gate Bridge, där vi fotade massa och sedan därifrån gick vidare ner mot stranden på norra sidan av San Francisco, till Crissy Filed Beach. Där åt vi lunch och doppade tårna i det iskalla vattnet. Vi gick(!) vidare till Palace of Fine Arts, och spenderade nästan en timme med att gå runt i området. Nästa sightsing punkt var Lombard Street, en känd gata med flest svängar i världen. Vi gick ner längs gatan och sedan upp igen. Det var massa fina hus där i olika färget, såg jättefitnt ut men hade nog inte velat bo där och haft en sån backe upp till huset :P
Vi åkte vidare på våran tur i San Francisco till Haight Ashbury, ett hippeställe. Därtog vi en promenad längs huvudgatan tills vi hittade ett litet mysigt café som vi fiade på. Vi var precis i kanten av Golden Gate Park så vi tog en buss till mitten av parken för att komma till Japanese Tea Garden, men vi kte fel och det tog ett tag innan vi kom dit, och då hade de stängt. Typsikt. Men men, vi hade bestämt middag med Lisa & Steven, så det var bara att gå ut från parken igen (och då hittade vi en rosen trädggård som vi gick genom), och sedan tog vi bussen och mötte upp dem. Ann, Erikas värdmamma, var i San Francisco på affärsresa, så hon kom också och mötte upp oss. Det var trevligt att umgås alla 5 tillsammans, och middagen blev vi bjudna på :)

Fredagen började lite oplanerad när vi åkte ut till Fort Mason där det var en stor affärsmarknad med olika hantverk, smycken och allt möjligt. Ann fixade in oss gratis så vi gick runt tillsammans med henne (hon ägen ett galleri på Grand Avenue i St. Paul, så här i San Francisco och marknaden var en inköpsresa). Efter en timme drog vi vadare, och vi åkte ut till Pier 39 för att käka lunch på Pier 39 på restaurangen Bubba Gump, igen. Vi gick lite längs piren och köpte glass som vi satt vid hamnen och åt. Eftersom vi aldrig kom till Japanese Tea Garden igår så åkte vi ut till Golden Gate Park igen och gick runt i Japanese tea Garden lite. Det var inte så speciellt som vi förväntat oss, men helt klart en liten trevlig park. Sedan mötte vi upp Ann igen vid DeYoung museum som låg precis bredvid, där hennes kompis som hn mötte fixade gratis inträde till oss genom hans medlemsskap. Vi gick runt en timme på museumet och kollade på alla målningar och modern konst. Det var väl kul att ha sett men efter en timme var vi nöjda, och som tur var var Ann och hennes kompis (som-jag-inte-kommerihåg-vad-han-hette) också klara. Tillsammans åkte vi ut till Ocean Beach där vi åt middag på en restaurang precis vid stranden där vi såg solnedgången. Lisa & Steven mötte upp oss, och vi fick en trevlig middag tillsammans. Plus att vi än en gång blev bjudna på middagen och slapp åka buss hem eftersom vi hängde på Lina & Steven.

Helt plöttsligt var det lördag och sista dagen på våran semester tillsammans. Vi hade planerat hela dagen på kvällen innan för att hinna med allt, Erika skulle stänga sitt bankkonto så vi var tvugna att ta oss till en bank först innan vi skulle med en buss ut från San Francisco till Muir Woods. Vi hade alla bussar planerade till 100%, och för en gångs skull löste sig allt väldigt smidigt! Ok att vi först glömde Erikas viktiga papper hemma och fick gå tillbaka, och att bussarna var lite sena, men sånt hade vi liksom räknat med efter en veckas buss och tunnelbana i både LA och San Francisco. (I LA har de inte ens tid tabeller, bussarna går var 15 minut, eller ska gå i alla fall..) Vid lunchtid kom vi fram till Muir Woods, och då kändes det verkligen som att vi lämnat storstan bakom oss. Vi hade åkt buss på en liten slingrig väg bland berg och dalar och det påminnde om när vi var uppe i bergen på Kanarieöarna eller Spanien eller något sånt. Vi åt lunch innan vi gav oss i National Parken. Karta behövde vi ju inte tänkte vi, det finns ju kartor som är uppsatta för allmänheten så de kollade vi på i stället. Vi tänkte ta promenadstigen som gick i en loop 3 km. Vi började gå brant uppför i våra flipp-flopp och tog kort påvägen. Vi gick och gick och gick. Det tycktes alltid gå uppför och stigen svängde aldrig riktigt tillbaka. Efter 50 minuters vandring stannade vi tillsist och frågade några om de hade en karta och kunde visa oss vart vi var. Det visade då sig att vi hade vandrat längs hardcore-stigen, som inte alls gick som en loop! Och där hade vi gått i 50 minuter, i flipp-flopp! Men men, sånt är livet, tur att det var nedför på tillbaka vägen! Det gick kankse lite väl fort påvägen ner så naturligtvis ramlar jag i mina flipp-flopp, vi hade ju inte riktigt bästa vandringsskorna om man säger så. Men men, efter totalt 1,5 var vi tillbaka till där vi började, helt slut i benen. Efter en liten vatten paus traskade vi vidare längs promenad vägen, platt och skönt, den vägen vi hade tänkt gå från början.


Our Vacation in LA

Fredagen den 7 augusti flög vi från Minneapolis till LA, Erika och jag. Där hade vi 3 nätter på hotell och sedan skulle vi vidare med buss till San Francisco för 5 dagar innan jag skulle tillbaka till Minneapolis och Erika hem till Sverige efter ett år här i USA.

Vi landade vid 1 på natten i LA, tog en shuttle till hotellet. Vi kom fram utan problem, men när jag sen skulle betala hotellet så fungerade inte mitt kort. Det var sent på natten så vi fick vårat rum i alla fall och skulle betala vid frukost imorgon. Trötta efter en 4 timmars flygning stupade vi i säng och tog sovmorgon på lörsdagmorgonen, våran första dag i LA! Mitt kort fungerade fortfarande inte, och fick reda på att mitt konto hade blivit spärrat! Så det var bara att ringa banken och efter 5 minuters väntetid i telefonen fick jag prata med en bankman.. det var bara första samtalet av 10 för att låsa upp mitt konto igen. Jag var tvungen att "identifiera mig", behövde ha mitt bank kontonummer, utdrag, senast jag använde min pinkod och allt sånt. Problemet var ju bara att jag som sagt var på semester i LA, hade ju ingen information alls med mig! Så utan pengar i LA fick jag lite smått panik, och utan min konto information kunde jag inte låsa upp mitt konto. Men ringde hem till min värdafmilj så letade de rätt på alla papper så det löste sig till slut och mitt konto! Lycka!

Undertiden hade vi tagit oss några hållplatser med bussen i Hollywood, gåttt på Walk of Fame, Madame Tussauds och tagit några foton på Holywood skylten. Madame Tussauds var verkligen jättehäftigt! Alla vaxdockor såg så verkliga ut! Och det var en som föreställde en vanlig fotograf, och Erika & jag blev båda lurade och tänkte att vi skulle låta honom ta foto och sedan skulle vi passera så att vi inte hamnade mitt i bilden.. vi skrattade så mycket åt oss själva när vi märkte att det bara var en vaxdocka.. haha. Vi käkade lunch på ett mysigt café i Hollywood och sedan åkte vidare till Beverly Hills. Där var det verkligen så som man tänkt sig att LA ser ut! Vi gick längs Rodeo drive och fönstershoppade i alla märkesaffärer. Det var jätteskönt att bara gå runt och vi satte oss på ett litet café och fikade, eller jag köpte te och Erika köpte glass :) Vi spenderade hela eftermiddagen i Beverly Hills, och sedan på kvällen hade vi tänkt åka till Hard Rock Café men det slutade med att vi hamnad på ett shoppingmall i stället och åt på Grand Lux Café, jättegod mat! Det är allt kul att vara på semester och njuta av semesterlivet ;)

Andra dagen på våran resa i LA åkte vi till Universal Studios. Vi spenderade en heldag där och åkte alla atraktioner och åkte till inspelningsplatserna som ligger precis där. Det var inte mycket man fick se från turist turen, mest alla byggnader där de spelar in film. fån utsidan är det bara stora grå betonghus, inte så spännande. Men vi fick se husen där de spelar in Desperate Housewifes, hajen, och massa andra scener. det var intressant att se, men allting är så fake! Husen är av plast och alla scener är inspelade på olika platser. De visade oss en scen där de sätter upp en bild av NYC i bakgrunden och spelar in scener från Central Park! På Universal Studios så gick vi också en vattenshow som var jättehäftig! Det var som en film mitt framför ögonen. Efter en heltfylld dag gick vi till Universal City (precis utanför Universal Studios), för att kolla i lite affärer och äta middag på Hard Rock Café. Vi åt gott och jag köpte en t-shirt från Billabong.

Tredje och sista dagen i LA åkte vi ut til kusten, till Venice Beach! Där var det fint kan jag tala om, helt underbart! Vi gick ut på piren och tog massa kort, slappade på stranden och tog till och med ett topp i havet. Kallt! Skönt att ligga på stranden och torka i värmen. Efter stranden blev det lunch på en liten restaurang precis vid stranden, och turister som vi är så gick vi i alla souvineir affärer innan vi tog bussen vidare till Santa Moninca Beach. Lika fint som Venice Beach, vi hade verkligen valt rätt ställe att ha semester! Vi gick ut längs piren, där det fanns turist affärer, souvinirer, ett nöjesfält(!) och restauranger. Vi tog massa foton och gick och la oss på stranden och bara slappade. Skönt! Vi åt lunch på Bubba Gump, en räkrestaurang med tema Forrest Gump. Jättegod mat! Efter lite mer slappande på stranden och mer fotande tog vi en buss tillbaka till hotellet. Vi hade en buss som skulle ta oss till San Francisco över natten, så vi checkade ut från hotellet och åkte in till LA downtown där vi skulle byta buss för att komma till SanFrancisco-bussen. Men vi (jag) hade glömt skriva ner vilket håll vi skulle ta bussen åt, så vi var helt vilsna. Vi visste knappt vart vi var och vart vi skulle, bara vilken buss. Just förutom denhär kvällen har folk varit hjälpsamma och trevliga och man kan fråga vemsom hellst vart man ska och alltid är det någon som hjälper en. Men denna kväll gick allt fel och inte ens busschafförerna var trevliga och villiga att hjälpa oss. Efter lite smått panik kom vi fram till att vi behövde få tag i en taxi för att hinna med bussen. Ja, då skulle vi ha tag på en taxi, (som om vi hade koll på vilket nummer man ringer för att få en taxi i LA). Men vi hade tur och vinkade in en taxi efter bara någon minut, och han hjälpte oss om vart vi skulle och vi kom dit på nolltid. Nu efteråt kan vi bara skratta åt allt som hände oss, men just då kände vi oss bara hjälplösa, mitt inne i LA. Bussen till San francisco tog 8 timmar och var något av det obekvämaste jag varit med om. Vi var trötta men somnade inte förän vid 3 tiden när vi testat alla sätt att försöka somna på. Framme i San Francisco släpade vi våra väskor till en tunnelbane station för att ta oss mot Lina och Steven, de som vi skulle bo hos. Tillslut kom vi fram efter mycket släpande på vår packning och vi blev upphämtade av Steven vid tunnelbane stationen och körda uppför backen till huset. Så skönt det var att komma fram! Det kände som att vi hade åkt buss från 7pm då vi lämnade Santa Monica Beach dagen innan, så över 12 timmar! Snacka om att vi var helt slut. Vi duschade och planerade att åka in till San Francisco Downtown och ta en lugn dag där. Det blev lite shopping, luch på en kina restaurang och sedan en spårvagn ut till Fishermans Wharf. Erika mådde inte bra så vi stannade inte länge, utan tog oss sen tillbaka till huset. Erika hade fått feber så vi tog det lugnt resten av dagen, sov och slappade. Middag käkade vi i närheten där vi bodde, Glen Park (Haha, Erika kommer du ihåg hur lång tid det tog för att komma ihåg vad stället hette?! Haha.). Vi åt mexikanskt och satt och pratade om livet. Vi pratade på i 2 timmar och hade jättemysigt ihop, och glömde verkigen av att tiden gick. Vid 9 tiden gick vi tillbaka uppför backen till huset och la oss tidigt efter vår första dag i San Francisco.  

Another Night With The Au Pair Girls

Ikväll var vi hemma hos Sophia, hon åker hem till Tyskland på onsdag. Vi var kankse 15 tjejer som var hemma hos henne ikväll, det är alltid så kul att träffa alla och vara ett stort gäng som umgås! Och sen när jag kom hem spelade jag pingis med min värdfamilj till midnatt. Är fortfarande trött efter resan men har fler resor som jag redan planerar, kankse ska till Chicago om 3 veckor, bara över helgen. Men det ligger bara 8 timmar bort så man måste ju passa på när man är här.

Saknar Michelle jättemycket, hon är verkligen en av mina närmasta vänner här, eller till och med den närmsta. Hennes visum tillbaka som student blev nekat, så förhoppninsvis kommer hon tillbaka på turist visum på 3 månader, hoppas hoppas hoppas! Annars åker jag ner till henne i Tyskland i oktober, men hade varit så kul om hon kom tillbaka till oss här!

Home From San Francisco

landade imorse vid 5.40 am på flygplatsen och åkte taxi hem, (en vit med svarta fönster, V.I.P. känsla!). Sov till 1 och sedan pratade någon timme med Michelle på skype. Åh vad jag saknar henne! Men vi ses snart, i USA eller Tyskland.

Erika och jag hade verkligen en toppensemester! Vi tog oss runt överallt i LA och San Francisco, och minneskortet på kameran är fullt med massa bra bilder. Nu ska jag iväg och träffa Anna så skriver om hela resan imorgon.

Det är inte alls så kul som jag trodde att ha kompisar runt om i världen, man saknar dem bara! Hellst skulle jag vilja vara i Sverige, Tyskland, Norge och USA på samma gång..


Just Arrived In SAN FRANCISCO!!

Erika & jag ar mitt uppe i varan semester i Californien! I fredags kvall flog vi till La dar vi har besokt Universal Studios, Hollywood Walk of Fame, Madame Tussausd, Beverly Hills, Santa Monica beach och Venice Beach. Vi njuter verkligen av semesterlivet =)

Igarkvall akte vi buss fran LA till San Francisco, dar vi ska bo hos Erikas vardmammas halvbror i 5 natter. Vi har massa vi ska hinna med att se har i San Franisco, kamera batterierna laddas och vi haller precis pa att planera dagen. Vill ivag och upptacka stan!

Great Times

Vi hade en toppenkväll både igår och idag med mitt kompisgäng. Igår var det middag på Southdale med bio efteråt. Vi var på cheesecake factory, och deras cheesecakes är verkigen så goda! Maria och jag delade på en och vi orkade knappt äta upp våra halva. Vi satt utomhus och åt och pratade massa med de som var med; Emma, Erika, Susanna, Maria, Sarah, Natalie och jag. Filmen sedan var jättebra, en äkta tjej film. Ikväll var det middag hemma hos Erika. Jag hämta upp Anna påvägen och vi åkte dit tillsammans. Det var jättekul att få lite ensam tid bara Anna och jag. Hon är verkligen jättehärlig och vi har vi har verklingen hittat varandra nu. Jag är så glad att vi ska till New York tillsammans! Kvällen hos Erika var toppen, hennes värdföräldrar hade fixat pizza, sallad, läsk och en designad tårta med ett flygplan och svensk flagga på(!). Och så kollade vi på Erikas film och bilder från när hon hoppade fallskärm förra helgen. Vi pratade på massa som vanligt och det var kul att ses ett stort gäng. Vi planerar en stor roadtrip nästa sommar så att vi åker och hälsar på alla!

Om 48 timmar sitter jag på planet till LA!!

Back Home In Minneapolis

Hemma igen efter en underbar familjesemester vaknar jag upp vid 8 och har 5 arbetsdagar kvar innan nästa semester. Jag tänkte på min familj hela dagen, och allt kul som vi har varit med på denna semester. Just nu längtar jag så mycket efter att komma hem tillbaka till Sverige. Men det är bara 2 månader kvar, och Anna och jag ska ju till New York några dagar innan vi åker hem, och på fredag åker jag till Los Angeles! Snacka om att leva lyxliv! På måndagskvällen åt jag middag med min värdfamilj innan jag åkte över till Sarah och träffade henne, Anna och Sarahs-nya-au-pair-som-jag-aldrig-kommer-ihåg-namet-på. Vi satt ute på gräsmattan och bara pratade, så mysigt! Vid halv 10 sa vi hejdå och jag åkte vidare för att träffa Erika, Emma, Maria och några till hemma hos Louise.. fast Louise har ju åkt hem till Sverige, men Emma och de andra har lärt känna hennes nya au pair (som jag heller inte kommer ihåg vad hon heter), så vi hängde hemma hos henne. Åh det var så kul att träffa kompisarna igen! Vi pratade på massa och sedan vid 11 gick vi över till deras grannar, som hade en lägereld på stranden. Satt där och pratade massa innan jag bestämde mig för att åka hem vid midnatt. Livet är verkligen härligt här ändå, jobbar på dagarna och träffar kompisar på kvällarna. Alltid är det något på g! Varje vecka är alltid fullbokad redan när det är måndag! (Denna vecka är dock undantag, det var inte förrän på tisdag som jag hade resten av veckan planerad). Ikväll är det middag på cheesecake factory och sedan bio, "The Ugly Truth". Emma och jag ska ses vid 7 och sedan är middagen vid 8 och bion vid 10. Det är så härligt att vara ett stort kompisgäng som umgås. Det är alltid något på g, och då menar jag alltid. Och ibland är det så mycket så att man får välja vad man vill göra och vad man hoppar över. Det är alltid full fart och alla känner att när man har varit borta en vecka så missar man allt som händer hemma. Jag älskar verkligen att vara ett sånt här stort gäng, jag tror att vi är upp emot 20 au pairer, om inte fler. Alltid är det någon mer, och kommer en kommer tio.

Pappa la över alla bilder han tog från semester på cd skivor till mig, så ska gå igenom dem och lägga upp både på bloggen, facebook, och skriva ut så att jag kan sätta in i mitt fotoalbum. Erika och jag ska planera våran resa i Kalifornien med, och jag har massa annat att fixa med. På onsdag har Erika avskedmiddag hemma hos sig, på torsdag ska jag träffa Rebecca, och på fredag middag igen med Erika och sedan flyga till Los Angeles. Glassigt värre!


Family Vacation, The Story

På söndagen (den 25 augusti) flög vi vid 10am från Minneapolis till Antlanta, där vi bytte plan till Buffalo i New York State. Det tog hela dagen att flyga och när vi kom fram till hotellet tog vi ett dopp i poolen innan vi käkade middag och gick och la oss.

Måndagen var bästa dagen på hela semestern! Vi var vid niagarafallen hela dagen. Vi började vi de amerikanska fallen där vi först var ovanför fallen och sedan åkte vi ner och gick precis vid kanten av fallen. Det var häftigt! Och blött, vatten från alla håll. Vi åt lunch på en food court och mamma och jag åt jättegod indisk kyckling och drack mango juice, vår favorit. Vi lämnade USA och gick over bron till Kanada, (jag hade fått mitt visum bara några dagar innan.. men allt funkade smidigt). Vi hade jättebra utsikt när vi gick over bron, då såg vi båda fallen jättebra. Vi gick hela gatan bort mot det stora niagarafallet, där vi tog en båttur som tog oss ut på floden och in precis vid fallen. Pappa och jag stod uppe på däck och det var häftigt att komma så nära fallen, som såg mycket större ut när man var precis under dem. Vi hann också med en liten fika, och en tur bakom fallen, och ett stop i alla turist affärer innan vi började traska hela vägen tillbaka. För att komma in i USA igen fick vi betala 50 cent för tullavgift.. haha. Vi hade verkligen en toppendag tillsammans och det var skönt att gå mycket även om vi var helt slut när vi kom tillbaka till vårt hotellrum. Middag åt vi på Appelbees.

På tisdagsmorgonen gick vi upp tidigt och flog från Buffalo till Louisville i Kentucky, där vi spenderade hela dagen med att åka berg-och-dal banor på nöjesfältet Six Flags. Vi hade en kul dag men nöjesfältet var under våra förväntningar, det var inte så många berg-och-dal banor som vi hade  trott att det skulle vara, och det var långa köer inne i vattenlandet så där hann vi nästan inte åka någon ting. Berg-och-dal banan som vi man står upp i och åker slår i alla fall allt, jag bara älskar den banan! De har en lika dan i Atlanta, där pappa och jag var på semester 2005.

Så blev det onsdag och vi drog vidare på vår roadtrip genom USA. Vi körde några timmar från Louiseville tills vi kom till  Mammoth Cave. Där köpte vi biljetter till en grott tur, vi satte oss på en picknick plats och åt rostbiff och potatis sallad till lunch, innan vi gick bort till mötesplatsen för grott turen. Det var knappt några andra där, och vi började fundera på om vi verkligen var på rätt ställe vid rätt tid. Då visade det sig att vi hade kört över en tidsgräns, och klockan var bara 1.30 i stället för 2.30. Med en timme extra så gick mamma och jag en promenad i skogen bara hon och jag, medans pappa och Micke stannade kvar vid sovunir affärerna, caféerna och spelade tärning. Grott turen sedan var jättehäftig. Hela turen var på 2 timmar och det var över 200 trappsteg brant neråt i början. Vi har ju varit i grottor innan, men jag vet inte om jag har varit i en sådan här stor. Vi gick långt och det häftigaste var när de stängde av alla ljusen och det blev helt kolsvart runt om kring oss. Efter knappt två timmar nere i grottorna tog bussen oss tillbaka till visitor center, där vi tog en fika och planerade morgondagen tillsammans. Vi kom tidigt till hotellet i Bowling Green och badade i poolen tillsammans. Micke och jag har alltid så kul tillsammans, han är så härlig min brorsa! Middag åt vi på en jättegod restaurang, där det kändes som att alla i byn hade samlats.

Torsdagen var planerad från morgon till kväll, som började med en 2,5 timmars kajakpaddling! (Vi hyrde kajaker på ett ställe och de körde oss upp längs floden, sedan var det bara att paddla tillbaka till där vi hade parkerat bilen. Micke och jag åkte bak på flaket, vilket var minst lika roligt som själva paddlingen ;) Vi paddlade på "The Green River", som mycket riktigt var en helt grön flod. Det var jätteskönt att vara mitt ute i naturen med våra två kajaker och paddla längs floden. Vi stannade till på en liten ö och fikade kakor och frukt. När vi började paddla vidare så hörde vi ljudet av en fors lite längre fram. Ju mer vi paddlade ju större lät forsen, och det lät som att den kom mot oss väldigt snabbt.. plöttsligt såg vi hur regnet kommer mot oss, och vi sökte snabbt skydd under några stora träd som gick ut över floden några minuter tills regnet dragit över. Men det var varmt så våra kläder torkade snabbt, och vi kom fram till våran bil efter en till timmes paddlande i våra kajaker. Vi kom fram till där vi parkerat bilen och drog upp våra kajaker på land. Efter ett klädbyte så gick Micke, Mamma och jag en kort promenad i skogen innan vi satte oss i bilen igen och åkte vidare mor Nashville. På vägen stannade vi på corvette museumet, och sedan utanför Nashville (som ligger i Tenneesse, så hade vi varit i en till delstat) gick vi till en musikaffär som Michael ville till. Vi åkte också till ett mall och jag köpte två par skor innan vi åkte vidare in till Nashville Downtown och gick på Hard Rock Café. Jag älskar deras mat där, och en kycklingsallad där smakade precis lika gott som när vi var på Hard Rock i Singapore.  Efter en trevlig middag tillsammans hade vi bara en kvart kvar att köra innan vi kom fram till nästa hotell, som låg strax utanför Nashville och vi somnade snabbt efter en lång dag.

På fredagen fortsatte vi våran roadtrip, 3 timmars körning plus lunch som vi stannade vid vägen och åt, innan vi kom fram till en Cumberland falls där vi skulle vandra. Vi började med en vandring där vi gick i skogen en timme och fick se både Cumberland falls och ett annat häftigt vattenfall, Eagle falls. Mamma började genast klättra upp vid fallet och jag hängde på, vi kom högt upp och det gick att gå bakom fallen (om man hade velat, fast det såg för blött och halt ut). Vi tog massa foton och sedan hade vi en liten picknick på en sten precis vid forsen. Härligt! Det är precis såna stunder som jag bara njuter av livet. Picknick med familjen mitt ute i skogen vid en stor fors och ett vattenfall bakom oss. Livet är härligt!

Efter att ha traskat längs floden hela vägen tillbaka, vi fortsatte våran tur till det stora fallet. Efter några fler foton tog vi bilen upp till en restaurang som låg i närheten, där vi hade utsikt över hela floden. Vi åt gott men största minnet är av tvättbjörnen som gick precis utanför, sånt ser man inte i Sverige!

Efter en ny natt på ett nytt hotell gick körde vi vidare mot Smoky Mountains, med appalacherna som ligger på gränsen mellan Tennesse och North Carolina. Vi åkte upp i bergen, vilket bara det tog en timme, men det var fin körning och det var vacker utsikt. Vi tog våran första vandring på appalacherna, precis på gränsen mellan delstaterna. Det var inte mycket man såg av utsikten för det var höga träd på båda sidor av stigen, men vi gick verkligen på toppen av berget för det sluttade neråt på båda sidor. Det var varmt och fuktigt i luften, det kändes nästan mer som att gå i en regnskog. Efter en timme vände vi om och vägen tillbaka var nerförsbacke så det tog bara drygt 40 minuter att gå tillbaka. Sedan körde vi en kvart till för att komma högre upp på berget. Vi ställde bilen och gick ca 20 min på asfalt brant uppför till högsta punkten på berget. Där hade vi utsikt över appalatcherna så långt man kunde se. Det var häftigt! Efter en stunds beundrande av utsikten och fotograferande traskade vi ner tillbaka till bilen för att sedan åka ner för bergen mot vårat hotell. Vårt hotell låg på en stor turist gata där det var en blandning av hotell, go cart, restauranger och gift shops. Efter att ha ätit middag på Texas Raodhouse (en restaurang där man får gratis jordnötter och slänger skalen rakt ner på marken, väldigt amerikanskt), bestämde vi oss för att åka go cart. Micke och jag köade och köpte våra biljetter och sedan bar det av längs en riktigt riktigt bra go cart bana. Micke körde ut före mig och låg snäppet före hela tiden. Vi varvade ett gäng men Micke la sig innerst i varje kurva så jag kom aldrig förbi brorsan. Vi älskade det båda två, så kul det var!

Söndag var sista dagen på våran gemensamma semester.. Veckan hade verkligen gått jättefort och jag kände inte alls för att lämna dem igen och åka "hem" till Minneapolis. Men vi fick en toppendag tillsammans i alla fall. Vi hade planerat att vandra till ett vattenfall men regnet öste ner så vi åkte till ett visitor center i stället där vi såg en kort film om de som bodde här i bergen för 1000 år sedan, och om naturen här som var väldigt unik. Det var faktiskt riktigt intressant, och sedan fick vi tipset att ta bilen runt i Cades Cove, där det var jättevacker natur och hus kvar från de som levde här för 1000 år sedan. Vi stannade till vid några hus och gick in och kollade, men det roligaste på bilturen var att vi såg några björnar! En björnmamma med 4 ungar, åh så söta ungarna var! De var små svarta björnungar som tumlade runt och lekte i skogen. Efter Cades Cove blev det dags att börja köra på flygplatsen i Chattanooga där min familj skulle lämna av mig. Lunch åt vi på vägen och lite efter det hittar vi ett bra picknickställe, så vi åker och köper glass och sätter oss i gräset och spelar tärning. Det var härligt att bara slappa lite med familjen. Vi hittade en karta på parken och såg att det var badställen lite längre bort, så det slutade med att vi åkte dit och mamma, Michael och jag tog oss ett dopp i sjön. Det var härligt! Det är sånt som vi alltid kommer komma ihåg och det var spontant och jätteskönt. Vattnet var varmt men svalkande. Vi körde vidare och kom fram till Chattanooga där vi hade våran sista middag tillsammans, som blev på Chilis.  Sedan var det dags att säga hejdå på flygplatsen. Vi satt och väntade utanför säerhetskontrollen tillsammans innan det blev dags för mig att gå igenom och mot gaten. Vi hade verkligen en härlig vecka tillsammans, de bästa dagarna hade vi i Minneapolis och vid niagarafallen, men det bästa av allt var ju att spendera tid med familjen. Min flygning hem gick bra, jag bytte plan i Charlotte och tur att jag kom på att det var en annan tiszon där, för annars hade jag missat mitt plan hem till Minneapolis. Vid 12 landade jag och vid 1 hade jag hittat min bil och kört hem. Vid 2 ringde Michelle och berättade att hon hade landat i Tyskland, så nu är hon hemma igen. Men hon kommer ju tillbaka om några veckor men jag saknar henne lika mycket för det.


My Family Arrives!

Så blev det äntligen den 24 augusti och jag mötte Mamma, Pappa och Michael på Minneapolis flygplats! Jag kunde verkligen inte fatta att de var här, och det var så underbart att se dem igen! Ren lycka. Inte en chans att jag kunde hålla tårarna tillbaka när jag såg dem inne på flygplatsen och sedan när de kom ut med sitt bagage. Kramade om dem länge innan vi slängde in bagaget i bilen och åkte iväg till vårt hotell. Efter över 9 månaders jobb hade jag äntligen min första semestervecka. Och bäst av allt, tillsammans med min familj.

På lördagen hade vi fullt upp med allt som vi skulle hinna se och göra här i Twin Cities. Det började med shopping på Mall Of America, med lunch på Rainforest Café. Sedan åkte vi in mot centala Minneapolis där vi såg det kända körsbäret, och sedan vidare till min favorit plats, parken Lake Calhoun i Minneapolis uptown.   Där mötte vi ett gäng av mina kompisar, det var Rebecca, Michelle, Anna, Sarah, Sarah´s nya au pair, Erika och några till. Tillsammans spelade vi baseball! Om nu min familj har flygit över hela atlanten till USA så får jag ju visa dem det amerikanska livet = Baseball! Vi var 14 pers som spelade ihop, team Germany (7 tyskar), vs team Sweden (Sverige, Finland & Rebecca). Det var jättekul att spela, Micke visade sig vara en hejare på baseball och slog flera homeruns  och var en jättebra pitcher. Pappa slog någon homerun med, och vi fick verkligen igång ett jättebra spel. Vi hade med oss en picknick filt och åt jordgubbar och pratade med alla, hade verkligen trevligt ihop. Det var kul att visa familjen mina vänner här, eftersom det är mitt liv här ;)

På kvällen blev det middag med min värdfamilj (vi hann med en dator butik och St. Paul Cathedral innan det).  Vi åt gott och hade jättetrevligt ihop, min familj och min värdfamilj gick jättebra ihop. Vi hade verkligen en toppenkväll tillsammans! Vi åt lax med pasta och jättegod sallad, och dessert med cupcakes, donuts, glass och jordgubbar. Micke hade köpt en blade board innan de kom till Minneapolis, så han och Jake var ute på uppfarten och åkte massa. Vi spelade tärningsspel alla tillsammans och pratade om att min värdfamilj verkligen borde komma till oss i Sverige någon gång. Förhoppningsvis kommer de om några år! Jag hann med att boka Annas och min biljett till New York City i oktober med. Efter en toppenkväll tillsammans blev vi körda tillbaka till hotellet.


RSS 2.0