Powerwalk

Igår, tisdags, när jag var ledig hela dagen och inte hade något planerat så tog jag med mig en av hundarna och gick till en park för att ta en promenad. Egentligen hade jag tänkt åka skidor, men efter två dagar var jag helt enkelt för trött i både ben och armar. Så en promenad blev det i stället, hunden var helt överlycklig att jag tog med honom ut så det slutade i en powerwalk i stället. Var skönt efter en lång dusch i alla fall. Sedan på kvällen åkte jag på en dejt tror det eller ej. Vi lärde ju känna lite andra au pairer och amerikanare i fredags när vi var ute på Wild Onion, så en av killarna från det gänget bjöd ut mig. Han är dock bara 18, så det känns ju att han är lite yngre, inget pojkvänsmaterial direkt, men vi hade trevligt. Men nu har man i alla fall varit på dejt med en amerikanare, det är inte var dag.

Idag, onsdag, blev det skidor igen. Det har blivit lite varmare nu, 3 plusgrader. Det var blöt snö som jag åkte i, inget bra glid med tog mig runt 6 km i solskenet. Jag har hunnit prata med Viktoria nästan en timme på skype med, och sedan lite snabb lunch innan jag åkte och hämtade upp barnen från skolan.

Ikväll hoppas jag träffa Johanna, kanske blir det Yoga eller klistra in bilder som jag framkallade igår till mitt fotoalbum. Innan det, tacos till middag, gott!

Whatever It Takes

"You can´t make footprints in the sands of time if you´re sitting on your butt. And who want to make buttprints in the sands of time?"

Imorse hade vi var och en fått en liten citatnote (eller vad man ska kalla dem, som en lyckokaka utan kaka). Jag öpnnade min och fick texten som ovan, det skrattade vi åt. Tim brukar ge oss såna här notes när man minst anar det. På Rachels note stod det: "What people say you cannnot do, you can try and find that you can". Den passade in perfekt för hon fick precis reda på att hon fick A (högsta betyg) på hennes matteprov häromdagen. Hon har jättesvårt för matte men tar verkligen tag i det och kämpar sig igenom och se till att lära sig allt, sitter uppe sent på kvällarna och pluggar. Hon imponerar oss verkligen med hur mycket hon försöker, och resultat därefter. Det är så att man är stolt över henne!

Slumdog Millionaire

 

Oj, vilken film! Ja, den var verkligen värd de 8 Oscar som den fick igår vid Oscarsgalan 2009. Helt otrolig var den, lite i stil med Flyga Drake och Tusen Strålande Solar. Ni måste se den den 6 mars när den har biopremiär i Sverige. Det är mer än en film som man bara går och ser rakt upp och ner, det är så mycket kännslor och detta är en film man alltid kommer komma ihåg. En Oscar med andra ord.


West Side Story

Ännu en dag i skidspåren, inte lika långt idag med tanke på träningsvärken efter gårdagens bravagder. Det var härligt att åka men var väldigt trött på slutet, får se om jag orkar åka imorgon igen. Mot slutet av min tur stötte jag på ett par rådjur i skogen, såg dem inte förrän den sista skuttade fram ur snåren ett par meter framför mig. Förutom rådjur så var det många skidåkare i spåren idag, även om det var mitt på dagen när de flesta jobbar. Skildnaden från hemma är att de flesta åker "scating", i stället för "classic". Ni vet när man saxar sig fram, som man gör med slalom när man åker transportsträckor för att få mer fart. Så gör de hela tiden, snacka om att bygga upp bra benmuskler. Och balans kan jag tala om, jag har nämnligen försökt.

På eftermiddagen idag så bakade Rachel och jag kokostoppar. De såg bra ut tills att vi tänkte att vi skulle smälta choklad och doppa dem i, de såg inte lika bra ut efteråt. Nu sitter vi och kollar på West Side Story som hon fick igår av föräldrarna. När jag slutar ikväll blir det bio för Johanna & mig, Slumdog Millionaire, som igår fick 8 Oscar, (10 nomineringar). Den ska bli kul att se!

The Oscars

Rent allmänt så börjar det hända lite mer saker igen, det gillas! Denna helgen har det hänt jättemycket, och ikväll ska vi ha fin middag för att fira Rachels levertranslantion, 15 år sedan. Efter det ska jag kolla på oscarsgalan! Planer för vekcan har jag med, det kommer bli shopping och träning som vanligt, skidor förhoppningsvis, Yoga med Johanna, lunch på en botaniskt trädgård med Lisa & Andy, Snowtubing med min au pair grupp, samt en basket match på söndag med Erika! Hon sjunger i en kör och de ska sjunga nationalsången på matchen, så vi har fått tag i billiga biljetter! Jag ska också planera vad jag och pappa ska göra när han kommer hit i början av march. Det är inte långt kvar nu!

Cross Country Skiing

Åh, äntligen kom jag ut i spåren igen! Det har ju som sagt kommit mer snö här, och idag tog jag bilen till en park 30 min härifrån för att njuta av säsongens kanske sista längdskidåkning. Det blev en toppendag! Tog en tur på 1 mil runt en sjö, solen sken och det enda som hördes var stavarna och skidorna i snön. Helt perfekt. Hade aldrig åkt denna sträckan förut men jättebra, fick fin utsikt över sjön och hade inte kameran med mig annars hade jag tagit lite kort och lagt upp här. Det kändes i kroppen att jag inte har åkt på länge, och när jag efter drygt en timme kom tillbaka så var jag helt slut i hela kroppen. Blev en lång dusch och sedan lunch när jag kom hem; bakad potatis med skinka och purjolök, riktigt gott. Hoppas på några fler tillfällen att komma ut i spåren innan skidorna åker hem med pappa. Njuter av vintern här!

Friday Night By Wild Onions

På fredagskvällen åkte jag till Erika i St. Paul, sedan gick vi till en bar /restaurang tillsammans med några au pairer som Erika känner och kompisars kompisar.. åt riktigt god middag, en sallad för min del, jordgubbar, mandlar och kyckling.. riktigt gott! Satt kvar och snackade till 1 sedan gick vi hem till Erika, skönt att hon bor så centralt!


Full fart på St. Paul vid 01 am måste jag säga..


Winter Walk By Mississippi River

Vaknade upp runt tio hos Erika, och efter frukost åkte vi ut på en liten utflykt till Mississippi River, eller rättare sagt område St. Anthony, där vi gick en promenad vid Mississippi River. Det var riktigt skönt att komma ut, även om det var mycket snö och en ganska molning dag. Men efter knappt en timmes promenad åkte vi runt i St. Anthony och letade efter bra lunch restauranger. Vi hamnade på Chipotle, en jättegod mexikansk restaurang. Sedan var det dags att åka vidare, och denna gången blev destinationen Minneapolis Uptown. Lite krångligt att hitta dit, men när vi väl kom fram så gick vi runt och kollade i lite affärer och sånt.


Härligt att det snöade igår, men min bil förvandlades till en iglo..
bara att ta fram snöskrapan..


Minneapolis skyskrapor i bakgrunden

Sedan blev det en sväng om Minneapolis Uptown

Friday

Idag träffade jag Johanna igen, det var minsann inte igår! Men vi har ju hörts varje dag i alla fall. Vi tog en promenad i solksenet, jättehärligt att komma ut! Börjar bli varmare också, men det ska tydligen komma mer snö ikväll.. längtar verkligen till våren här nu. Skidorna åker hem med pappa om två veckor, och har ju inte använt dem på ett tag, men hoppas på möjlighet i helgen att få till ett sista åk. Ja det är väl allt nytt, har inte hänt så mycket på senaste.. Johanna och jag ska ses massa nästa vecka i alla fall, lite shopping och Yoga ska vi försöka hinna med. Ikväll ska jag åka ner till Erika så ska vi gå ut med hennes kompisar och käka, sedan blir det Minneapolis på lördag med Louise, shopping är bara förnamnet..

Work Out

Riktig bra träning blev det idag, 1 h simning! Var helt slut efteråt, var skönt att sitta i bastun 10 min och bara relaxa. Sedan blev det en lång sval dusch och så hem och äta pasta & lax till middag. Lisa & Andy & Emil har jag hunnit träffa idag med, åkte hem till dem efter skolan och sedan gick vi ut och åt lunch. Kul som alltid att träffa dem, och Emil växer så att det knakar kan jag berätta!

3 bra saker jag har gjort idag:
- Tränat riktigt hårt, 1h simning, varva 2/3 var frisim
- Presterat bra på mitt quiz i skolan, 10/10 poäng
- Tvättat! Ska lägga mig och sova i nytvättade lakan ikväll, mys! Tur att jag shoppade lite på Victorias Secret i helgen med, annars hade jag inte klarat mig. Och det är klart roligare att shoppa än att tvätta. Men kanske inte så miljömedvetet i vårat konsumtions samhälle idag.. vi konsumerar helt klart för mycket onödiga produkter, och tillverkningen är antagligen inte rättvis plus att det drar av jordens vattenresurser. Tycker dock att vi i Sverige är bra på att tänka grönt, jämfört med USA, kanske inte ska dömma ett helt land efter Minneapolis, men är i alla fall säker på att Sverige ligger långt före USA i miljömedvetenhet.

Dagens två guldkorn: Att träffa Lisa, Andy och deras Emil.  Att basta efter simningen, slappnar verkligen av där.



H&M Dressing Room



Tänkte att jag också skulle följa trenden att shoppa på internet, eller åtminstone kolla vad som finns.. men sedan vill jag gärna gå att prova ut allt själv i butiken. Hittade på H&M´s hemsida att man kan designa sin egna outfit, vad tycks?!

16 February

Söndag: Skulle åka och träna men bassängen var avstängd, åkte istället vidare till Mall Of America och mötte Louise och senare Erika, blev ett par solglaskögon för min del samt en latte från Starbucks. Sedan följde jag med Erika hem så kollade vi på film och gick ut och åt chinesiskt till middag. Idag är det presidents day här, som en helgdag, alla myndigheter är stängda och barnen har lediga från skolan men alla andra jobbar. Så jag har tänkt ta med mig barnen till Minnesota Science Museum i St.Paul. Och så ska jag försöka få tag på Helena och gratta på 17års dagen!

Happy Valentine!


Happy Valentine everyone!


Mitt valentines card från familjen, är det inte bara helt underbart?!


Gul ros från Tim & Jake! Erica fick en bukett skickad till jobbet igår och Rachel en röd idag. Tim & Jake har koll på hur man ställer sig in hos tjejer..

Imorse när jag vaknade hittade jag världens finaste alla hjärtans dag kort, med mitt namn på, tillsammans med en ros i choklad. Åh dagen hade inte kunnat börja bättre! Sedan när jag loggar in på mailen får jag ett ännu finare foto av mamma, pappa och Michael, det var det finaste och det blev jag jätteglad för! Jag och Louise bestämde oss för att åka till ett mall och shoppa och luncha ihop. När jag går ut genom garaget möter jag Tim &Jake som båda med ett flin berättar att de har något till mig, så får jag en gul ros av dem! Ett jättefint kort till det med, för varje tjej borde ju få blommor på alla hjärtans dag, och klart jag håller med dem. Det kom som en överraskning och jag blev såklart jätteglad. Louise och jag träffades sedan på mallet som bestämt, shoppade på Victoria Secret och sedan blev det thai till lunch. Efter ett tag kom även Erika. Efter många timmars tjejsnack åkte jag och mötte jag upp Erica & Rachel på en restaurang för att äta middag ihop. Åker sedan vidare till Coldstone för efterrätt, ett av världens bästa glass ställe. Min dag har helt klart varit en riktigt härlig alla hjärtans dag! Hoppas att er har varit lika bra!

Johanna kom som sagt hem igår, och det var jättekul att träffa henne igen. Jag skulle hämta upp henne på hennes hotell, hade fått namnet och vart det låg så det skulle inte vara några problem. Så jag åker dit, går upp och knackar på hennes rumsnummer, får inget svar så ringer upp på mobilen men vi hittar inte varandra, och sedan kommer det ut en kille och går in i det rummet som jag trodde var Johannas. Haha, då förstod vi att jag hade gått till fel hotell. Holiday Inn och Hampton Inn ligger nämligen bredvid varandra vet vi nu.. haha jag har väl en lilla hoppsansa i mig jag med :D Men det var underbart att träffa Johanna igen och så fort vi såg varandra så var allt som vanligt igen. Vi hade massa att prata om såklart. Vi gick på en jättebra film som hette Shoppaholic, vilket lika gärna hade kunnat vara en film om Johanna. Haha, det är ett dilemma hur hon ska få hem alla sina kläder, speciellt de 8 (nu 9) jackorna. Och de rosa skorna från NY. En äkta shoppaholic.. men vi är ju trots allt på resa, nästan som semester ;)

02-13-09

Här är allt som vanligt, denna veckan har segat sig fram och det har inte hänt något särskilt, pluggar, jobbar, äter och sover, tränar när jag har ork och energi, samt kollar på några avsnitt av Sex And The City med, och skype för att hålla mig uppdaterad om hemma såklart. Kände mig riktigt sugen på något gott idag när jag kom hem från skolan så gjorde i ordning en bananasplit med hemmagjord chokladsås. Blev lite mycket av såsen så det blev simskola av det hela, chokladsås med glass kanske man skulle kalla det i stället, men gott var det såklart! Passade bra med något sött nu på förmiddagen efter min nyttiga frukost i morse, poached eggs with toast and orange juice!
Idag kommer Johanna hem från New York, hoppas att jag får träffa henne snart, vill höra allt om hennes resa. Saknat min bästa vän här!

American Driving License

Mitt amerikanska körkort kom med posten idag. Så hur går en uppkörning i USA till egentligen? Det börjar med att man åker in på en drive-in registrering, naturligtvis ska man ju inte behöva gå ur bilen. Sedan får man parkera i kön och vänta på att det kommer en liten gubbe med skägg och sätter sig i bilen och kollar att man har koll på hur man sätter på alla ljus, ställer in stolen, parkeringsbromsen, samt vindrutetorkaren. Sedan går uppkörningen till på ett avgränsat område i storlek fotbollsplan. Där får man visa att man klarar av att svänga åt både höger och vänster, parkering och start i backe (läs kulle), samt fickparkering och backa runt hörn. Ett litet trafikljus har de satt upp också för att få in känslan att man är ute och kör i trafiken. En bil mötte jag under min 10 min långa uppkörning. Klarade det som en dans med anmärkningen att jag inte behöver stanna för det tjocka heldragna linjen tvärs över vägen. Man lär sig något nytt varje dag. Så vad säger man, efter ett varv runt kvarteret så är det klart! Bara kvar att gå in och fylla i lite papper, ta kort och betala så kommer det som ett brev på posten efter 3 veckor. Men varför kan de inte ha en drive-in för det, måste man verkligen gå ut ur bilen..?!

Idag, onsdag, är jag hemma med Jake igen, han var sjuk både igår och idag. Har verkligen försökt hålla honom undan från tv och dataspel men vad hjälper det när hans föräldrar tycker det är ok att ägna 16 timmar framför tvn en dag? Hm, vet i alla fall hur mina framtida barn kommer ha det, en svår uppväxt med begränsad möjlighet till tv, hehe. Hur som helst, jag mådde heller inte så bra igår så det gjorde inget att bara vara hemma, och gick och la mig tidigt (!). Efter 9 timmars sömn vaknade jag pigg som en lärka och sjöng ikapp med mamma mia låtarna jag bränt ut i bilen hela vägen till mitt college. Nu är jag hemma igen och har några avsnitt av Sex And The City kvar att kolla på, sedan ska jag försöka ta mig ut på en promenad (tror att Tim ska jobba hemifrån några timmar till så det borde inte vara för svårt att ta en halvtimme), det är plusgrader idag med för ovanlighetens skull! Jippie!


Thats A Hockey Game!

Igår hade Jake en hockey match, och för en gångs skull hade jag inget planerat så jag följde med dem. Vilken match det blev! Även om det bara var 10-åringar som spelade så var det massa föräldrar och syskon som var med och hejade på riktigt ordentligt. Och de gjorde många mål och det var jättenära på att bli mål hela tiden, bra spel och kul att kolla på. Jake mådde inte bra efter matchen så är hemma med honom idag, gör mig förtjänt av min lön med andra ord.

Sunday Morning

I fredags var det som sagt 4 månader sedan jag flyttade hit! Tänk vad mycket som har hänt sedan dess. Hur som helst, jag hade min kurs på morgonen som vanligt, med Jake var sjuk så jag var hemma med honom resten av dagen. Kul att det bara var han och jag för en gångs skull. Köpte pizza och världens största slush ice till honom (storlek M, men hade lika gärna kunnat vara en XXXL), så nu ligger jag högt i kurs hos honom. På kvällen åkte jag hem till Johanna och sov över där, strax innan 11 nästa dag åkte hon iväg till flygplatsen och sedan vidare till New York, där hon kommer ha en veckas semester med sin familj. Saknar dig redan Johanna! Jag träffade Erika över en fika och sedan på kvällen blev det bio med Anna och Michelle. Idag, söndag, har jag inte så mycket planerat, det ska bli lite städning, plugg och träning innan dagen är slut. Känner mig bara jätteseg idag och har ingen ork att ta tag i saker. Är lite avundsjuk på min familj som är uppe i åre på skidsemester nu, slalom var ett tag sedan jag åkte!

The Real Life Of An Au Pair

Finns en grupp på facebook, "You know you're an Au Pair in the USA when..." alla empel passar in för bra...! Här är några av dem, översättningen får ni göra själva ;)

"You know you're an Au Pair in the USA when...

...you always introduce yourself with : 'Hi! my name is (your name), I'm from (country) and I have (amount of children you are taking care of) children!!'
...everybody is greeting you with a 'Hi.How are you!' and you can't respond fast enough, so you say it first!
 ...you spent all your money at the MALL and you still have nothing to wear
...you've seen more movies in one month than in your whole life at home
...you drive ove 30 minutes to a friend and you think it's not far
...you only have other Au Pairs as your friends
...you can make bacon
...someone has asked you stupid questions like: - 'do you have cars in your country?' - 'You don't have Valentine's day?' - 'Where is your country?'
...you don't think it's wrong to have cake AND ice cream
...you park as close to the store as possible so you don't have to walk even one yard too far
...you cherish moments of silence more than ever before
...you're sure you don't want own kids within the next 100 years
...you know now exactly how difficult it was for your parents to have little kids and you feel like saying thanks for all you've done to your mum and dad every day
...you're ready to drink anytime of the day.
..you've learned what it means to be patient
...you know what a LCC is
...you take a nap, after you dropped of the kids at school(after being up for just 2h :D)
...you are DRIVING to the busstop to pick up your kids, which is only 200 meters from your house
...you think $160 every weekend just for shopping and coffee are not that much
...one cup of coffee doesn`t make you awake anymore, it just makes you alive
...you don't walk into the bank, you use the drive inn to get your money"

02-05-09


Louise, jag och Erika, hemma hos Erika förra helgen, strax innan vi gav oss iväg till vinter festivalen. Jag har på mig min nya tröja från American Eagle som jag hade kollat länge på innan jag köpte. Nu hänger den oanvänd i garderoben och väntar på att det ska bli vår så att man får tillfälle för alla sommarkläder.


Förra året i Åre med familjen och Louise! Tänk då hade jag ingen aning om allt som skulle hända! Och imorgon har jag varit här 4 månader! Så mycket jag har varit med om! Bara 2/3 av mitt år kvar nu, och det här ska jag se till att klara av. Johanna åker till New York på lördag så då får jag klara mig själv här och det kommer nog inte ta så lång tid innan jag kommer börja sakna henne. Sedan ska hennes familj vara här i en vecka, och sedan är det bara drygt en vecka tills min pappa kommer! Det ska bli underbart!

Pratade med Viktoria häromdagen, det är fortfarande vi. Och det hoppas jag att det alltid kommer vara!

Sunset In Medina


Coca Cola


Alla kollade verklen på matchen i söndags, många kollar för reklmens skull eftersom alla reklamer är helt nya och många anpassade efter att de visas under matchen. Spana in coca colas nya!

Tisdag: Sovit ut, postat paket, pratat med Vickan, ätit brownies till frukost, stickat mer på min halsduk och tränade på kvällen med Anna & Sara. En helt vanlig tisdag.

Onsdag: Först skolan, sesdan åkte jag till ett café och satte mig och pluggade lite grafisk design. Går ju fortfarande kvar på kursen så ska se till att göra det bästa av det. Sedan hem till Johanna och äta taco chips till lunch och snacka massa. Ska tillbaka hem till henne ikväll och kolla på Mamma Mia. En helt vanlig onsdag.

Speed

Full fart hela dagen, först kurser och plugg till det för att göra klart inlämningen till imorgon (som fortfarande inte klar, 15 h innan deadline nu!). Tänkte komma iväg och åka lite skidor men när jag kom fram var det inte en enda bil på parkeringen, blev lite fundersam men när jag väl ställde mig i spåren så fick jag min förklaring - det var för isigt och för dåligt med snö för att åka. Bara att packa in skidorna igen och åka hemåt. Men lika glad för det är jag för då fick jag tid att sticka lite innan barnen kom hem. Sedan har det blivit skjuts fram och tillbaka till kompisar och bakat bröd och bownies som vi ska äta alldeles strax, plus att jag har förberett en liten överraskning till alla-hjärtans-dag. Kan ju inte säga mer för då kommer det ju inte som en överraskning...

Super Bowl ´09



Finalen i NFL - National Football League, stor final i amerikansk fotboll med andra ord. Det är som sagt jättestort med fotboll här, och den här matchen är den största av dem alla. Fotboll hela kvällen, god mat, glass till efterrätt och lite plugg inför imorgon med. Jag försökte verkligen hänga med i matchen men förstår inte riktigt alla regler och sånt, tur att de kommenterar allt och har repriser...

Idag blev den en lång och härlig sovmorgon, sedan iväg och träffa Johanna igen, det var ett tag sedan, vi sågs inte en enda gång på hela lördagen! Igår var det St. Paul Winter Carnival igen, så var inne i St. Paul downtown och kollade på en parad med Erika &Louise, efter en halvtimma när vi kände oss helt genomfrusna började vi leta restauranger och missade då naturligtvis lasershowen, typiskt. Louise & jag hann med en sväng på Mall Of America tidigare under dagen, köpte en sommar top från American Eagle som jag har kollat på länge. Det börjar bli både varmare och ljusare nu, ska bli skönt med vår snart! Fast ska ju hinna med att åka lite mer skidor innan vintern är slut!

RSS 2.0