Work Out

Kom hem från Lifetime för en timme sedan, Michelle & jag körde vikter och nu är vi båda helt slut. Stretchning, ångbastu, och en sval dusch senare känner man sig fräschare än någonsin. Hemma blev det en sandwitch med kalkon, majonäs och sallad. Har varit i skolan idag som vanligt, och läst ut en bok som jag började på igår, Alkemisten. Underbar bok om att följa sina drömmar, vilket är precis det jag gör. Så har jag slappat och skypat lite, sånt vanligt. Tog en liten tupplur efter att jag slutat jobba, det var skönt, det ska jag ta fler gånger. Nu är jag helt slut i kroppen efter träningen och stupar snart i säng, skönt att veta jag nästan alltid somnar så fort jag lägger huvudet på kudden, ska bli skönt att sova :)


It´s All About Shoes


Det blev ingen siming ikväll, istället åkte Johanna & jag till Ridgedale Mall och kollade i lite affärer. Jag hittade jättefina skor och fina utgångsväskor, kunde inte bestämma mig vilken jag ville ha så köpte ingen än, men väskorna kostar bara $14! Nästan värt att köpa en ny plånbok (de var för samma pris) när man ändå håller på. Den som jag köpte från Guess är för liten, den är jättesvår att stänga när man har kort i alla kortfacken, och det går inte att ha kvitton i heller. Onödigt köp. När slutar man göra onödiga köp? Det händer alltid för mig, men har lärt mig att alltid kolla bytesrätt och sånt innan jag köper något. Åter till skorna. Kan inte bestämma mig vilka jag ska ha. Hittade 7 olika par i liknande modell.. vilka i-landsproblem jag har!

04-28-09

Slappat! Tisdagar är min dag off. Kollat upp studentboende i Lund, står som passiv sökande och har gjort en lista på vart jag kan söka när jag vet att jag har kommit in. Inte för att jag ska börja plugga de närmaste åren men har tänkt att jag ska ställa mig i kö så nu har jag gjort det i alla fall.


Har kollat på skor har jag gjort med, vill köpa ett par nya och har tänkt på det sedan i höstas(!) men har inte hittat några förän nu. Nu hittar jag hur många som helst.


Skype med, en timme med Viktoria och lite snabbt med familjen hemma.


Ska läsa en av världens bästa böcker: Alkemisten. Fick paket från Sverige idag! Mamma skickade över en klänning som jag kom att tänka på att jag har hemma. Tack! Väntar och ser om jag inte får svar på mitt brev från mormor snart kankse?


Simma ikväll. Ska kolla på ny baddräkt, så att mamma kan få tillbaka sin som jag tog med mig över hit. (Väldigt praktiskt att ha en mamma ibland.)


Weekends In The Twin Cities

Det var mycket som hände i helgen, minst sagt. Fredagen på Cheesecake Facory var lyckad, pratade mycket med Erika men också med några Tyskar som jag inte har träffat tidigare. Chessecaken till dessert var såklart helt underbar god med. Blev en dyr kväll, men riktig god! På lördagskvällen var vi ett gäng hemma hos Michelle och spelade spel och åt glass & färska jordgubbar från Kalifornien. Gott! Mysig kväll som slutade sent. Söndagen tillbringade jag i St. Paul och lunchade hos Erika. Slappade lite innan vi åkte till Mall Of America för att möta Anna, Sarah & Michelle. Erika hade au pair möte som hon skulle på och vi andra åkte vidare till kyrkan. Där mötte vi en av våra amerikanska vänner som bjöd in oss på middag på fredag. Hon "house-sitting" denna veckan, passar ett hus med andra ord, bord där gratis och får betalt. Så där ska vi ses på fredag och käka middag (det var de som bor där på riktigt som föreslog att hon skulle bjuda in vänner så att hon inte känner sig ensam, det är ett stort hus med både pool och bastu!).

Igår (måndag) träffades Johanna & jag nästan hela dagen. Efter min skola på morgonen åkte jag hem till henne och vi gjorde jättegod tonfisksallad till lunch. Stannade kvar tills strax innan 2 då hon började jobba. Sedan sågs vi på kvällen här och tog en kort cykeltur. Det var jättehärligt att komma ut men det var kallare än vad det såg ut att vara så vi var lite frusna när vi kom tillbaka efter en halvtimme. Skönt att ses i alla fall. Hade en jättebra dag med min värdfamilj med, allt bara klaffade och jag kände verkligen är jag har haft tur som har fått en så bra familj. Rachels och min relation är jättebra, och blir bättre hela tiden. Men ibland är det svårt med tånåringar (tack för att ni stod ut, mamma & pappa! Jag förstår er nu!). Andra relationer är svåra, men det är sånt man får jobba på.



Erika på The Cheesecake Factory


Jag själv, som råkade beställa samma mat som förra gången jag var där
med pappa. De har inämnligen inte så många glutenfria alternativ, och jag
brukar bara chanse lite hej vilt när jag beställa något och håller tummarna
på att det är gott. Cheesecaken slår ju allt i alla fall! (Fast ja, den var samma
som förra gången med, de har bara en glutenfri)


Mina tjejer :)

The Cheesecake Factory

Efter en dusch är jag nu i full fart för att göra mig i ordning för ikväll, middag på the cheesecake factory med ett gäng från hela världen ungefär. Ska slänga på mig klackskorna och sedan är jag redo för kvällen. Har mailat lite med min hälirga moster idag med, och suttit ute och läst en bok. Har fått lite färg på armarna! (Haha, ja, Kerstin det skrev jag bara för din skull.. haha). Kan också berätta att när man har varit i USA såhär länge så börjar man göra engelska ord svenska ( i stället för göra svenska ord engelska som jag försäkte i början, vilket dessutom oftast fungerar). Ord som "distraktion", eller "amerikaniserad" låter väl bra på svenska? Blanda det med "that sounds good" så vet du hur Erikas och mitt telefonsamtal lät igår. Plus att jag kom på mig själv idag med att tänka på engelska! Helt otroligt. Nu måste jag iväg så att jag inte blir sen till ikväll (vilket jag kommer bli ändå, men alla vet att jag alltid är några min sen så det skulle förvåna mig om alla är där prick 8 för de vet att de får vänta på mig ändå ;)

Summerbreeze

Det har altså varit 29 grader varmt här idag! Underbart! När Michelle & jag kom ut från Lifetime ikväll runt 9 så var det helt perfekt varmt. Det var mörkt och det kändes som att man var utomlands. Just det ja, det var vi ju! Har hunnit träffa Johanna lite idag med, och simmat som sagt, helt slut i kroppen men det var jättehärligt att basta efter det. En skön dag med andra ord, livet känns så mycket skönare då :)

04-22-09

Här är livet som vanligt, skola en timme på morgonen idag och sedan åkte jag och tränade med Johanna. Det var över en månad sedan jag simmade sist, så även om jag inte hade samma fart som vanligt så var det jätteskönt. I måndags fylde Tim år, så vi gick ut på restaurang med kusinfamiljen. De är trevliga och så men jag kommer aldrig in i gänget.. men det var väl en helt ok middag ändå. Hemma blev det tårta och presenter, och fick till och med ett glas vin när Tim & Erika tog det på kvällen. Vilken lyx! Igår var det au pair möte, bowling, och imorgon ska det bli 20 grader varmt = sola. Har hunnit med att prata lite med mamma och brorsan med, alltid lika kul att höra vad som händer hemma såklart. Nu ska jag ut och lägga mig på altanen med en filt innan barnen kommer hem, sklnt!


Helgen med Louise & Erika på en glassbar i St. Paul


Weekend in Downtown Mnpls

På helgen är det som alltid full fart, det händer alltid något nytt och spännande. I lördags åkte jag hem till Louise och hängde med henne under dagen, solade och sånt. Sedan åkte vi till Erika och stannade till på Mall Of America för att hitta något att ha på oss på kvällen. I St. Paul hos Erika gick vi ut och åt middag på en thai restaurang, ingen höjdare alls men man måste ju testa. Sedan klädde vi upp oss och smink och sånt som tog säker 2 timmar, men hade musik på och pratade på massa under tiden, och tog kort såklart. Sedan kom Michelle så åkte vi in til downtown till en 18+ klubb. Körde lite fel så hamnade i bilkö en halvtimme, men när vi väl hade hittat parkering och gått till klubben så var det ingen kö in i alla fall. Hade en kul kväll tillsammans med tjejerna, kom inte hem förän 3, 4 någong gång. Sov ut länge på söndagen och umgicks mer med Erika och lite Louise sen med. Middag hemma med familjen och sedan slappa lite, sånt som hör helgen till.


Sunshine Sunshine Sunshine

Igår var jag ute nästan hela dagen. Efter skolan så la jag mig på altanen och pluggade, slappade, åt lunch och läste bok. Sedan tog jag en timmes cykeltur, varmt och svettigt. Kom hem och duschade länge, svalt och skönt. När barnen kom hem så pratade jag massa med dem och sedan blev det altanen igen. Jake skjutdsade jag till en kompis och Rachel satt inne och läste. Skönt jobb, som att få betalt för att sola. Sedan vid 6 skjutsade jag iväg Rachel till ett event på hennes skola, och fortsatte sedan till Mall Of America för att möta Erika & Louise, och sedan Emma, Nina, Johanna och Maria. Vi åt middag alla tillsammans, trevligt. Sedan vid halv nio åkte jag hemåt för att hämta upp Rachel, så slappade vi framöfr Tv och pratade på som vanligt. Vid 11 kom föräldrarna hem och jag somnade snabt efter en lång dag i solen, sov 10 timmar och nu är jag pigg som en lärka och ska strax åga iväg till Louise. Ikväll blir det utgång! Kommer bli toppen, när jag väl har hittat vad jag ska ha på mig.. i-lands promblem..

Hello Sunshine!

Kan inte fatta det, men det har varit 18 grader varmt idag! Efter att ha lunchat med nya tjejen Emma på Mall of America, så åkte jag hem och la mig och solade på altanen. Skönt att ligga och slappa i solskenet, låg och läste och bara njöt av värmen. När barnen kom hem så skjutsade jag Jake till en kompis och Rachel pluggade, så fortsatte att sola. Au Pair livet är allt skönt ibland. Vi hade en diskussion i söndags om att det är för mycket saker framme i köket, så vi bestämde att ha en regel att vi ska ha pick-up varje dag. Kände på mig att även om vi bestämde regeln tillsammans så kommer jag inte få någon respons när det väl är dax att plocka upp. Men har bestämt mig för att vara mer bestämd mot barnen och visa vem det är som faktiskt bestämmer, så skickade äldsta barnet på time out när hon inte lyssnade. Har aldrig använt time out innan, det behös sällan och om jag ska vara ärlig så är jag konflikträdd i denhär situationen, och rädd om våran relation. Kände mig stolt över mig själv för att jag vågat säga ifrån, historien är längre än vad jag skrev här men sedan pratade vi om det och så städade vi upp hela köket tillsammans. Nu har jag visat vem som bestämmer!

Johanna och jag träffades på kvällen, riktigt kul! Saknar att vi inte ses lika ofta som innan, men vi har båda haft mycket för oss. Kul att ses igen och vi hittar alltid tillaka Johanna & jag, det betyder jättemycket. Så efter att ha träffat både Emma och Johanna, solat massa och haft en bra dag med barnen så trivs jag riktigt bra här. Underbart att det är vår och varmt, tro det eller ej men jag gick i flipp-flopp när Johanna & jag gick på strip-mallet i Maple Grove! Premiär för i år! Det är verkligen varmt, även på kvällen. Härlig känsla! Saknar inte Sverige ett dugg nu, eller det gör jag nog alltid men trivs bra här. Speciellt när jag fick brev från mormor, morfar och kusin Niklas igår, och två marabou mjölkchoklad låg det i paketet med.

Imorgon har jag fullt upp hela dagen, jag ska först till skolan en timme på morgonen och sedan hela vägen till Erika i St. Paul och umgås med henne lite. Sedan ska jag se till att plugga och städa och sånt där som aldrig blir gjort, och säkerhetskopiera hårdisken. (Om jag skriver det på bloggen så öker chansen att det blir gjort, känner större ansvar, att hålla vad man lovar ungefär. Altså ska jag damsuga imorgon med. Och tvätta badrummet. Ha! Det får vi se hur det blir med den saken.)


LOVE The Weekends in US

Det är verkligen helgerna här som jag lever för, Erika & jag hittar alltid på något nytt och ingen helg är den andra lik. I torsdags var jag hemma hos Lisa & Andy på kvällen, var jättekul att se Emil igen för han har verklign växt jättemycket sedan jag såg honom sist, vilket var över en månad sedan. Vi drack te och åt jordgubbar, fick med mig en svensk tidning och hallonbåtar hem. På fredagen blev jag ledig, när Jake kom hem från skolan berättade han att han hade jätteont i tån och eftersom den var regält svullen kom Erica hem så tog hon med sig barnen och åkte till doktorn. Låg och läste min bok i stället, vilket i och för sig var helt ok men det var det enda jag hade gjort under så det är inte lika kul efter 8 timmar. Väntade på att Anna eller Sarah skulle höra av sig men när klockan var 7.40 och jag fortfarande inte hade fått tag på dem så bestämde jag mig att åka och träffa Erika och Emma, en ny svensk Au Pair. Vi åt på Chipotle på Mall Of America och sedan åkte jag hem till Erika och sov över där. Vi hade en heldag tillsammans på lördagen och det började med att vi åkte till Midtown Global Market, en marknad med mat och lite små affärer från hela världen. Thaimat till lunch och sedan vidare till en svensk affär inte långt därifrån. Efter en snabb sväng hem om så tog vi en cykelutflykt i St. Paul och längs Mississippi River. Jag hade fått låna en cykel av min värdfamilj, hela cykeln gick inte in i bilen så fick ta av ena hjulet men satte ihop allt själv(!). Hur som helst, vi hade en trevlig utflukt, hade tur med soligt och varmt väder, och var slut i benen när vi kom tillbaka efter 1,5 h på cyklarna. Då tog vi en promenad längs Grand Avenue i St. Paul, gick och fönstershoppade lite och sedan njöt av en Cocolate Hazelnut Latte på Café Latte. Stans godaste latte! Himmelsk gott. Blev bjuden på middag hemma hos Erika med hennes värdfamilj. De är jättetrevliga så satt och pratade lite. Erika & jag slappade lite i soffan innan jag bestämde mig för att åka hem.

Idag, påskdagen, på morgonen var det ägg-jakt för barnen. Föräldrarna hade gömt 10 små ägg till var och en av dem i huset, den sista letade de i en kvart efter men med hjälp av våra fyndiga ledtrådar hittade de ägget tillslut. Själv hade jag gjort en lite skattjakt åt dem, med olika ledtrådar som ledde till skatten. Det var mycket uppskattat, och även påskkortet som jag hade köpt till familjen.

Efter frukost gav jag mig ut på en cykeltur på 50 min, cyklade runt bland åkrarna där vi bor, solen sken och jag var trött i benen sedan igår men det var skönt att vara ute så länge. På eftermiddagen hade jag blivit hembjuden med Lisa & Andy till Andys bror och hans familj. De var trevliga, kände mig lite vilsen i början med pratade mycket med Lisa sedan och även de andra. Trevligt var det i alla fall, åkte strax innan 6 för att hinna hem till middagen här. Vi hade stek och bakad potatis, inget speciellt med påsk, de firar inte alls mycket här. Pratade lite med Lisa om det, vi firar högtider på ett annat sätt i Sverige, firar mer och med påskpynt och sånt. Här kändes påsken som vilken annan dag som helst. Middagen var trevlig som alltid, får spader på min värdfamilj ibland men middagarna är nästan alltid det bästa. För att vara ärlig så är det väldigt speciellt att bo och jobba i en familj, det tar energi. Nu sitter jag och pratar med Erika på skype, vi har alltid något att prata om, allt mellan himmel och jord!


Mitt påsk kort till familjen ;)


1/2 year!

Igår var det ett halvår sedan jag åkte över till Usa. Kan inte fatta att jag har varit hemifrån så länge. Det känns längesedan jag var hemma men ändå inte. Har hänt otroligt mycket detta halvår och jag ångrar ingenting. Trivs verkligen jättebra här nu, allt är väl inte perfekt men när är det perfekt? Alla planer hittills har blivit inställda denna veckan, skulle träffa Johanna igårkväll och några svenskar nu på dagen men inget av det blev av, får boka ny tid helt enkelt. Har pluggat mycket både igår och idag, håller fortfarande på med mitt prjekt i marknadsföringen. Ägnade aldelles för många timmar åt detta igår utan att komma någon vart, men idag går det bättre. Har till och med torsdag på mig så det är nog inga problem ändå. Som allt annat så löser det sig ju. Längtar redan till helgen såklart, på helgerna händer det alltid saker och ingen helg är den andra lik. Kom precis hem från en promenad, tog bilen och åkte så att jag kom till åkrarna och ängarna utanför vårat villaområde. Jätteskönt att komma ut i solskenet och gå lite, älskar det!


Här vandrar jag på livets väg och njuter av solskenet

Roadtrip to Wisconsin Dells

Ännu en underbar helg här i staterna, denna gången en roadtrip till Wisconsin! Fredagen var jag ledig hela dagen, hade en lektion på morgonen och sedan blev det plugg och en riktig långpromenad. Vid 5 åkte jag mot St. Paul för att hämta upp Erika, för att sedan åka vidare mot Wisconsin Dells där vi spenderade en helg på et badhotell. Tog 4 timmar att köra men med musik, choklad, djungelvrål, medhavda mackor och massa masssa prat. Tjejkompisar är bland det bästa som finns. Kom fram 4 timmar senare till ett stort hotellrum där min värdfamilj (minus Tim, plus en av Jakes kompisar) väntade. Erika och jag fick ett eget rum!

Sov ut ordentligt på lördagen, och spenderade resten av dagen i alla vattenrutchbanor som Usas största vatten-parks-resort hade att erbjuda i de 3 innomhus parkerna. På kvällen gick vi ut och åt med min värdfamilj och sedan spelade vi minigolf innan vi gick tillbaka till hotellrummet och slappade framför tvn.

Söndagen checkade vi ut runt 10 och åkte några timmar till i vattenrutchbanorna, var trötta i benen efter att ståt i kö så mycket igår, och framför allt alla trappor. Åt lunch och åkte lite mer, både Erika och jag älskade stället men kände oss nöjda runt 2 då vi drog vidare till ett outlet som låg precis bredvid. För vad är väl en helg utan lite shopping? Jag hittade ett par vita shorts, och Erika shoppade som en galning. Linnen, jeans, shorts och träningskläder. Så med tanke på förra helgen så har väl både Erika och jag en ny garderob här. Sedan började vi köra hemmåt, stannade och åt middag på vägen och även om det var många timmar att köra så hade vi trevligt tillsammans och pratade om allt mellan himmel och jord. Kom hem till Erika runt 10 och en timme senare stupade jag i säng här hemma och sov som en stock. Erika och jag fick verkligen en toppenhelg, igen.

Changed Plans

Planerna för helgen blev ändrade, i stället ska Erika & jag åka till Usa´s största vattenpalats i Wisconsin med min värdfamilj! Vi kommer åka i egen bil på fredag kväll när hon slutat jobba, och sedan hem igen på söndagen. Hoppas på en toppenhelg! Ikväll var det Rachel och jag som stod för middagen. Vi gjorde kyckling med jordnötsås (kokosmöjlk, chilisås, jordnötter..), det blev en riktig hit! Nu börjar klockan närma sig 9pm men jag är hur trött som helst, har kommit hem sent varje kväll denna vecka. Ska lägga mig tidigt och sedan imorgon bär det av till Wisconsin!


Great Nights

På måndagskvällen ringde Johanna och vi bestämde för att gå och se en bio ihop, det har ju blivit lite av en tradition. På tisdagkvällen blev vi (Sarah, Anna, Michelle & jag) inbjudna till filmkväll hos Dianne, den amerikanska familjen som vi har lärt känna här. Blev te, glass, film och massa prat. Supermysig kväll. Plus att Alexandra ringde upp senare på kvällen, vi pratade på i nästan en timme och det var jättekul att ha kontakt igen. Hon är i Texas nu och åkte till Taiwan nästa vecka med volontärgruppen/casten som hon är med i. Blir så inspirerad av allt hon gör. Men just nu känns det väldigt bra att bo i Minneapolis. Är så glad att jag kom hit. Ikväll, onsdag, var vi som sagt var ute på en italiensk restaurang med en Rebecca, som vi har lärt känna genom kyrkan. Hon är öppen och trevlig, vi hade verkligen en toppenkväll tillsammans.

Har börjat planera lite för helgen med, Global Food Market i Minneapolis på lördagen, och sedan spendera hela söndagen hemma hos Erika. Måste plugga lite med men inte mig emot, jag håller på med del 2 i min marknadsplanering om hur jag ska marknadsföra min innovativa kamera. Riktigt intressant! Ska göra mycket research och se vad som pågår i kameravärlden just nu och skriva massa, men hittills har jag ju klarat allt galant så det borde inte vara något problem. Speciellt med en påse djungelvrål som motivation.


RSS 2.0