The Start Of Christmas Season



Här har vi precis tagit in granen och satt i alla ljusen. Imorgon ska vi dekorera allt, det ser jag fram emot!

Louise & jag hade lite julshopping igår, åkte till Excelsior där hon bor och gick i lite affärer, sådana affärer som har allt möjligt och man går flera timmar och bara tittar på allt. Efter det åkte vi och köpte mat och åt middag tillsammans med Johanna & Anna. Kött, klyftpotatis och bearnaisesås blev det. Gott!

Idag har det inte hänt så mycket, var planerat mer shopping och utgång men jag har haft lite feber så har bara varit hemma och tagit det lugnt. Har pratat med mamma på skype vilket var längesedan och det känns så skönt att ha pratat med henne. Jag saknar dig mamma.

Just det, det var thanksgiving i torsdags. Vi var hemma hos kusinfamiljen och åt middag med dem. Det var helt ok men ganska långtråkigt. Gick och la mig tidigt och eftersom barnen var lediga från skolan kunde jag sova ut lite extra. Skönt!

I fredags startade julsäsongen på riktigt, affärerna öppnade 4 am och denna dag räknas som den största shoppingdagen på hela året. Det är thanksgiving sale och andra erbjudanden. Vi var ute och köpte våran 11 feet (3.35 meter) höga julgran!! Inga levadande ljus som hemma dock.

Missing This



Kollade igenom lite bilder häromdagen och hittade bilder på min motorcykel. Pappa och Michael kommer ni ihåg när vi åkte till Oslo över dagen på flygshow? Härliga minnen :D

Night Christmas Shopping

Blev Bond filmen igår tillsammans med Johanna & Anna. Och jättegod glass på "Cold Stone" glassbar. Är så glad att jag har lärt känna dem, men Anna är bara här på besök och åker hem på tisdag. Men vi kommer nog hinna ses varje dag innan dess :)

Skridskor tillsammans med barnen och två av Jakes kompisar idag. Åkte och träffade Johanna & Anna igen senare på kvällen. Var så mysigt att gå och julklapps-shoppa tillsammans. Träden är dekorerade och det är högtalare längt hela gågatan som spelar julmusik. Hittade några riktigt bra julklappar till mina värdföräldrar och lite till mamma och pappa. När jag kom hem så tränade vi på att kasta marsmallows. Lärde mig kasta upp och fånga i munnen. Haha jag trivs med min värdfamilj, de är roliga.

Chocolate Tea

Igår var det au pair möte igen. Vi gjorde volontär arbete på Feed My Starving Children. Vi var med och packade 7 000 mål mat som ska skickas till fattiga barn världen över. Dagens goda gärning!

Idag: Chocolate Tea, långa mail till Viktoria, träning, skickat kort, kompisar och planer för fika ikväll!

Tea Party!





I Söndags hade jag Tea Party för några kompisar för att fira min födelsedag. Gott te, god chokladkaka, svenska Ahlgrens bilar och trevligt folk, och massa presenter. Vi hade jättetrevligt tillsammans :D

Jag har inte hittat något gott te här förän nu. Älskar jasmins te och passions te.. åh så gott!


Fick som sagt mycket presenter som sagt, krämer, halsband, necesär och presentkort från Victorias Secret. Allt var jättefint! Var på Mall Of America i lördags med och köpte en lånbok från Guess och en jättefin ring för det presentkortet jag fick av min värdfamilj när jag fyllde år. Köpte en jättefin stickad tröja med, så nu känner jag mig så fin så.

På lördagskvällen åkte jag och Anna, Michelle och Sara hem till en amerikansk familj och åt middag tillsammans med dem, och drack te, spelade spel och kollade på film. Så himla mysigt vi hade det. Lisa visade oss ett party-trick: Hon sprayade lite grädde på handen och slår till hela armen underfrån så att gärdden flyger upp och fångar grädden i munnen. Haha vad vi skrattde för det ser så roligt ut. Ellie skulle testa och det gick ju inte lika bra så första gången hamnade grädden på tröjan och nästa gång fastnade den i taket.. haha vi vek oss av skratt..

Hard Rock Café




Hard Rock Café i Minneapolis Downtown på fredagskvällen för att fira min födelsedag med min värdamilj. Vi hade trevligt och jag fick en hars rock café tshirt av dem eftersom vi firade min födelsedag på fredagen i stället för torsdagen. Tackar :)

My 19th Birthday


Min värdfamilj kom in till mig i morse med frukost på sängen, amerikanska pannkakor, varm shoklad och presenter. Bettyde verkligen jättmycket och var väldigt oväntat.. Fick jättefina kort och presentkort på Macys, Caribou, vinerstövlar, ny baddräkt och Mamma Mia filmen!! Längtar tills att jag kan köpa filmen men de släpper den tidigare i Europa än i USA... (varför åkte jag ifrån Europa?!). Och så fick jag fotot på familjen från 4 oktober. Saknar er!

Nu på kvällen har jag varit och ätit middag på restaurang med Erika, åh så trevligt vi hade, och jag fick gratis vaniljglass med chokladsås till efterrätt.. haha välrdens minsta kula serverad i en skål storlek äggkopp. Men god var den.

Tack för alla brev, telefonsamtal, mail och facebook kommentarer! Min dag har vairt jättebra och ska fortsätta fira i morgon, hela familjen har inte varit hemma idag så vi har sparat min födelsedagstårta till imorgon, och då ska vi också gå ut och äta på Hard Rock Café. Det ser jag fram emot!


  Presenterna och efterrätten på restaurangen
 Kortet jag fick av mina värdföräldrar, det betydde verkligen :)

21 Minutes Left...!!

Har inte varit på topp idag så har tränat, pratat med Viktoria, druckit chai latte och lyssnat på bra musik.

Imorgon fyller jag 19!!


Michael Buble - Everything

Report From Today

Tränat med Anna och Michelle, kollat på The Sound Of Music, Caribou med Johanna och hennes kompis Anna som är här och hälsar på två veckor. Pluggat för körkortsteorin.

Tycker om min värdfamilj, våra middagar är alltid så roliga.. vi skrattar hela tiden.. :)

Lite segt idag, huvudvärk och längtar efter pappa och hoppas du kommer över i Januari!!

Music, College And Letters

Har äntligen börjar kolla lite mer om vilka kurser jag ska ta på College här, tror att jag har bestämt mig för Graphic Design och Introduction to Marketing. Men måste ta reda på hur mycket de kostar och Grapic Design fanns inte för vårterminen på det colleget vi hade tänkt oss, så måste göra lite mer research...

Jag fick brev från Sverige & Spanien idag!! Tackar så mycket :D

Har bränt ut lite musik till cd skivor som jag kan lyssna på i bilen. Och har blivit en hel del skype, msn och facebook idag.. som vanligt.


Such A Great Time!!

Denna helgen har verkligen varit jättebra! Idag träffade jag Anna och Michelle, vi åkte skridskor!! Vi hade jättekul! Har ju aldrig lärt mig det även om jag åkt någon gång varje år. Men funderar verkligen på att lära mig det detta året. Vi har ju två (väldigt små) sjöar precis utanför huset där jag bor och Tim berättade att de brukar åka skridskor där på vintern :)

Efter skridskoåkningen åkte vi till Caribou coffee, och sedan till Target och jag köpte några cd skivor som jag ska bränna ut musik på så att jag kan lyssna på annat än radio i bilen. Efter det åkte vi till en kyrka här i Minnesota, det var jättekul och de hade liveband som spelade och det var mycket mer avslappnat än hemma och bara unga som var där. Var där tillsammans med Anna & Michelle och en annan au pair som heter Sara och två till tjejer som Sara kände. Efteråt åkte vi hem till de två tjejernas familj och drack te hos dem. Riktigt härliga människor! de bjöd in oss på middag nästa helg :)

Allting känns verkligen mycket bättre här nu. Känns verkligen som att jag kommer ha the time of my life!!

Bilder från skridskoåkningen på Michelle & mig, Anna tog korten

Downtown Minneapolis, A Life Without Walls


Erika och jag var på svensk-amerikanska instituet igår, kollade på massa svenska grejer och köpte några sakr från svensk-shoppen, glögg och ekströms blåbärssoppa... så god!




Erika körde :)


Haha.. världens roligase sätt att betala parkeringen.. man lägger i 5 dollar på det numret man står på så får man stå där 1 dag. Haha inget kvitto eller någonting..

Minneapolis är business.. affärshus överallt, men vi hittade våra shoppinggator till slut. Åt middag på en restaurang inne i downtown.


Caribou, Caribou And Even More Caribou

Det har hänt en hel del denna vecka. Till att börja med så var jag på bio med Rachel & Jake; Madagaskar 2. Har träffat Johanna jättemycket, vi har gått gått på bio vi med; High School Musical 3. Åh vi tyckte den var jättebra och skrattade jättemycket.. haha vi hade jättekul ihop :) Dessutom kostade bion bara 5 dollar, och vi var ensamma i biosalongen.

Jag har varit jättetrött hela veckan så det  har inte blivit någon träning, och dessutom hade jag feber i onsdags. Var hemma och slappade och kollade på film. Så denna veckan tar jag det lugnt men nästa vecka ska jag tillbaka till Lifetime.

Det finns en park i närheten (10 min med bil) som jag har promenerat i flera gånger, har tagit med mig en av deras hundar. Booner är alltid jätteglad att få komma ut men tyckte inte det var lika roligt att sitta still framför kameran...


Jag kan inte ens räkna hur många gånger jag har varit på Caribou Coffee denna veckan! De har jättegott te har jag kommit på, och jättegoda latte... Allt är gott på Caribou!


Har köpt massa kort så nu blir det brev till Sverige! Hehe.. korten kostar lika mycket som en bio... :P


Caribou Coffee igen så klart, köpte till och med ett presentkort där, till mig själv. Var tionde gång man handlar där så får man fem dollar till på kortet. Och jag var ju på Caribou flera gånger samma dag...
Jag har planerat mitt födelsedags party med, Tea Party blir det! Ska provbaka tårtor nästa vecka.
Grattis Astrid på 18 års dagen föresten! Tänker massa på dig!

11-10-08



Partypinglorna, Erika, Louise & jag

Har fortfarande ont i öronen sedan lördags... jobbigt! Idag var det -6 grader ute, så har plockat fram vinterjackan och vantar och mössa, men har glömt mina vantar i Brads bil, och det är mina favorit!

Har slappat idag, spenderat största delen av dagen framför datorn men träffade Antonia i alla fall och såg på film. I morgon ska Jake, Rachel och jag gå på bio!

Party From Pm To Am

I fredags kväll träffade jag Anna, Michelle & Antonia. Vi gick på bio tillsammans. Skillnaden från hemma är att man behöver inte boka biljett i förväg, det är bara att gå dit för salongerna är aldrig mer än halvfulla. Man får inga sittplatser från biljetten utan man sätter sig där man vill. Hur som helst, filmen vi gick på hette Role Models. Haha den var kul, oseriös och komisk.

I går var jag och simmade en timme igen, frisimmet kändes verkligen jättebra. Tog det lugnt några timmar och åkte sedan till Caribou och träffade Mariel från Brasilien.  Hon är 25 men vi fungera verkligen bra ihop. Åkte därifrån direkt till Louise & Erika, två svenska tjejer jag har lärt känna här. Louises hus är fint, riktigt fint, allt är designat. Plus att de bor precis vid en stor sjö och har båt och jetski. Och högtalaranläggning både inne i huset och ute. Hur som helst, vi gjorde middag tillsammans och hade planerat film och utgång. Det slutade med att vi pratade bort filmen och fick skynda oss ut för att vi pratade så mycket. Vi hade verkligen trevligt! Vi gick till en klubb som heter Spin, det var bra musik och mycket folk. Efter nattklubben stängde och vi letat oss ut ur Minneapolis centrum (vilket tog ett tag..) så kom vi hem till Louise igen  och jag sov över där. Ja, det slutade med att vi låg och pratade ganska länge...

Just nu är jag hemma och äter kycklingsallad till lunch. Ska åka tillbaka till Louise snart så ska vi kolla på filmen som vi aldrig såg igår: Sex and the city.

Helgen har verkligen varit jättebra. Det börjar kännas mer som hemma nu och har lärt känna lite mer folk här :)


Mall Of America

Idag var jag för fårsta gången på MOA, Mall Of America, amerikas största köpcentrum med 520 butiker.. och ett nöjesfält! Det är svårt att föreställa sig hur stort det är.. fyra våningar i storlek av nordstan! Jag och en svensk au pair som heter Erika gick runt och fönstershoppade och åt jättegod thamat till lunch.

Resten av dagen har jag jobbat. Mina värdföräldrar var på teater ikväll så jag var hemma ensam med barnen.
Inför helgen ska jag försöka träffa kompisar och vi har pratat om film, fika, utgång, skridskor och museum. Får se vad det blir. Träning blir det i alla fall, har verkligen kommit på hur mycket jag älskar att simma. Blev en hel timme igår och det kändes jätteskönt :)

4 våningar shopping
... och ett nöjesfält! Och har hört att de har bio också!

Happy Birthday Rachel



Rachel fyllde 15 igår, vilket firades med tårta, presenter och middag på restaurang.

Redefined

Helgen har varit riktigt bra! Vi har firat halloween, i mitt fall varit hemma hos Anna och gett godis till alla barn som kom och plingade på. Och popcornbollar har vi gjort också! Som allting annat är är de enkla att göra och riktigt riktigt söta. Man smälter lite smör och två påsar marshmallows som man häller över popcornen och candy corn. Sprayar smör på händerna och formar bollar.

I lördags åkte Antonia, Anna och jag och shoppade. Jag köpte en tishirt från GAP. Simmade drygt en halvtimme och åt middag med familjen. På kvällen åkte vi och köpte en ny tv eftersom den förra gått sönder. En plasma från Panasonic! Invigde den på söndagsmorgonen med att kolla på film och äta amerikanska pannkakor som vi alltid gör på söndagar.

På söndagen följde jag med Tim & Jake, och några av Tims kompisar ut och jagade fasaner. Vi gick genom majsfält, jag var trött på slutet. Det var skönt att vara ute hela dagen och vi sköt 15 fasaner.



 I lördags var vi inne i en affär som hade allt möjligt. Till exempel designade martini glas!!
 Halloween kakor!
 Popcornbollar
 Min nya t-shirt från GAP
 Tim, Jake och Brad, i söndags när vi var ute och jagade.

RSS 2.0