Rebecca My Love

Helgen är alltid lika spännande och man vet aldrig vad som kommer att hända. Det första jag gjorde idag var att ringa Rebecca, hon bjöd hem mig hem till sig, så åkte över dit efter frukost och spenderade dagen med henne. Vi pratade bokstavligt om allt mellan himmel och jord; tro, Gud, bibeln, himlen, livet.. allt. Underbart att ha en sån vän som Rebecca, vi kan verkligen prata om allt. Vi gjorde eget is-te och sen gjorde vi sallad till lunch. Efter många skratt och tårar tillsammans och en underbar dag tillsammans åkte jag hem, mina värdföräldrar är ute och äter ikväll så jag har hand om ungarna. Livet är verkligen underbart här i statderna :)

"Life isn´t about waiting for the storm to pass, it´s about learning to dance in the rain"


Friday, Again!

Så var det helg igen! Veckan har gått super fort. Igårkväll hade vi au pair möte, bågskytte och sedan ut och äta på restaurang. Kvällen före det så var vi 5 (Michi, Anna, Sarah, Rebecca + jag) hemma hos Michelle och kollade på baseball och pratade om allt mellan himmel och jord. Michelle var här på dagen igår och åt lunch, vi hade en liten BBQ på altanen och grillade kyckling marinerad i BBQ sås + potatis. Jättegott! Ikväll ska vi göra lite volontärarbete på Feed My Starving Children. Vi ska packa mat som skickas iväg till barn i fattiga länder. På helgen vet man aldrig vad som händer, men ska hinna träffa Johanna och så har Michi o Co pratat om horseback riding, kankse blir det grillkväll på lördagskvällen med.

BBQ, Volley Boll, And Flight to LA!

Det var fullt upp i helgen och har inte haft tid att blogga om allt som hänt förän nu.

Fredag: Anna och jag åkte in till Minneapolis Uptown och Lake Calhoun. Vi mötte Erika, Emma, Nina, och massa andra au pairer och spelade beach volleyboll där. När det blev för mörkt för att spela så satte vi oss i gräset och snackade massa, innan vi åkte in till city och gick på världens godaste glass ställe - Sebastian Joes. De har den godaste glassen någonsin!

Lördag: Roadtripen till Duluth

Söndag: Sov ut ordentligt och sedan åkte Rachel, Erica och jag till en blomsterhandel och köpte plantor och frön till vårat grönsaksland! Tim hade spikat ihop en låda att odla grönsaker i dagen innan, så när vi kom hem planterade vi allt. Jordgubbar, sallad, rädisor, morätter, tomater mm.. Nu är det bara att vattna varje dag och vänta. På eftermiddagen blev jag inbjuden till en barbeque hos Anna och hennes grannar. Efter mycket mat och prat med många vuxna gick Anna och jag in och kollade på Mamma Mia filmen.

Måndag: Kom iväg runt 11 och åkte till Erika. Vi spenderade några timmar på internet och jämförde olika flighter till soliga Kalifornien, och nu har vi bokat våra flygbiljetter dit! Lördagen den 8 augusti åker vi till LA! Där stannar vi i några dagar och sedan åker vi troligen nattbuss till San Francisco där vi bor hos några kompisar till Erikas värdfamilj. Den 17 augusti åker Erika hem till Sverige, och samma dag eller lördag kväll åker jag tillbaka till Minneapolis. Åh vilken underbar semester vi kommer få ihop! Vi gjorde lunch hos Erika med och satt ute i trädgården och åt. På eftermiddag/kväll hade vi blivit medbjudna till en till barbecue på en klubb där de har medlemsskap (pool, restaurang, lekplats och gym, som ett hotel fast man sover inte där...). Jättegod mat var det, och vi satt och pratade med hennes värdföräldrar som är jättetrevliga. Sedan åkte jag hem till Michelle och träffade henne och Anna. Michelle har varit med hennes värdfamilj hela helgen uppe i deras stuga, så var jättekul att se henne igen för det var längesedan! Vi gick på bio och sedan hem till Michi igen och bara chillade.

Tisdag: Idag har jag slått alla rekord på att sova ut, 12.20pm! Sånt händer inte ofta, tur är väl det. Men jag har fått gjort en hel del idag ändå, tvättat (ungefär hela min garderob, det var verkligen på tiden), umgåtts med Rachel, fixat massa med foton och sånt, och skypat med mamma. Ikväll ska jag träffa Michelle igen, men först middag med familjen!

Men det bästa var att prata med mamma igen. Det var längesedan vi hördes av. Även om jag inte har hemlängtan så kommer jag alltid sakna mamma vart jag än är.


Duluth

I lördags åkte vi upp till Duluth över dagen! Louise, Erika, Anna och jag tog bilen upp (3 timmars körning), och spenderade lördagen med att gå ut och äta på restaurang, gå runt i små affärer, äta glass, gå ut till fyren, samt åkte ut till en underbar sandstrand som såg påminnde om Smögen! Vi hade en härlig dag tillsammans med mycket solsken (och bilkörning).

Bilder från både Anna, Erika och mig:


Louise och Anna


Vi 4 ute vid fyren, några pratglada tanter tog kortet


Mycket körning, men vi hade kul ändå


Stranden!


Här hittade vi ett glass ställe


Vi fyra på sandstranden


Danmark? Eller Duluth?


Visst blir man lite sugen på att ge sig ut på en segeltur?!

Biking & Ice Cream

Erika var ledig idag så vi bestämde oss för att ta en cykelutflykt i Minneahaha Park vid Mississippi River. Vi fick en toppendag! Det var varmt och skönt, 23 grader, och det var perfekt att cykla runt på cyklarna. Vi möttes vid 10 och efter att ha cyklat runt i över 2 timmar var vi tillbaka till bilarna och åt våra mackor. Sedan åkte vi till ett glass ställe på Marchall Ave och satte oss ute i solen. Lärde mig att "norweigan Chai"-glass innehåller gluten, men min hallonsorbet var jättegod!

Erika, Louise och jag bestämde oss precis för att åka upp till Duluth imorgon! Det är en hamnstad precis vid Lake Supperior i Minnesota. Hoppas verkligen att det blir av, för det hade varit jättekul!

Jag har fått gjort en del viktiga saker de senaste dagarna, skickat in papper om att jag vill ha ett certificat från mina College kurser, ringt både valmyndigheten i Sverige och svenska ambassaden i Washington för att beställa material så att jag kan brevrösta till Eu valet, samt gjort en 
kalender för sommaren.

Just det, åkte förbi Rebecca på hennes Starbucks där hon jobbar och träffade henne över hennes rast. Alltid lika kul att ses även om det bara var för en halvtimme.

Erika hade med sig sin kamera idag, så här är några av hennes bilder:





Jake Turns 11

Idag var det Jakes födelsedag! Vi gick ut och åt på kvällen, och sedan blev det paket och tårta här hemma. Tim och jag hade gjort en fejk tårta av en stor svamp som vi köpt och garnerat med frosting och jordgubbar. Jake blev inte lite förvånad när tårtan inte gick att skära.. men det tog honom inte lång tid att komma på att det inte var en riktig tårta.. men vi skrattade gott åt hans min :)


Fake tårtan designad av Tim och mig! Visst ser den god ut?!


Igårkväll satt jag ute på altanen med min iPod och dagbok, det var 20 grader varmt vi 9 på kvällen, underbart! Tropisk värme i luften och svala sommarvindar. Det var en underbar kväll. Anna och Michi kom förbi så hängde jag lite med dem, utomhus såklart, jättemysigt.

Michi & Sweet Molly

Var bara tvungen att berätta att det var 25 grader varmt här idag! Underbart! Tränade på morgonen med Anna & Michi, de fick verkligen upp mig och även om jag försov mig lite så kom jag iväg till Lifetime strax efter 9.30. Sprang 20 min och var helt slut efteråt, då gjorde vi vikter i stället. Det bästa var att basta efteråt! Michi följde med mig hem så gjorde vi lunch här, och åt chokladglass till efterrätt på altanen. Solade och lyssnade på musik innan vi började jobba, glassigt värre med andra ord. På eftermiddagen bakade Rach & jag kärleksmums, och sedan nu på kvällen så träffade jag Anna och Michi igen, det blev mat och lite shopping, jag köpte en Twins T-shirt! (Baseball laget från Twin Cities). Just det, skypade med Viktoria idag och nu är hon klar med skolan! Bara balen och studenten kvar, underbara dagar ska ni veta, har tänkt massa på dig Vickan men nu har du klarat det! Studenten var lätt bästa dagen ever.

Just det, vi har nicknames allihoppa nu, som vi faktiskt använder hela tiden. Michelle har blivit Michi och jag har blivit Sweet Molly. Molly för att det låter precis som Malin när man säger det på engelska, och Sweet för att jag är "the pretty Swedish girl"... tröttnar nog aldrig på att höra det av människor man möter :)

Biking, Chai Latte, And Ice Cream

Underbara dagar här i Staterna ska jag berätta! Erika och jag cyklade runt sjöarna i Minneapolis uptown igår, sedan tog vi bilarna några kvarter och tog en långpromenad längs Hennepin Avenue (huvud gatan) i Minneapolis uptown / downtown. Av en slump hittade vi stans godaste glass ställe! Hemgjord björnbärsglass njöt vi av i solen. Äkta sommarkänsla. Vi gick vidare längs avenyn och kom till Minneapolis sculpture garden och till det berömda körsbäret. På tillbaka vägen satta oss på mitt nya favorit ställe, Namaste Café, som har stans godaste Chai! Underbart gott. Satt på uteserverigen och bara njöt av gott sällskap, chai, och solsken! Efter en heldag utomhus med Erika åkte jag iväg för att möta Michi, Anna, Sarah & Rebecca i kyrkan, alltid lika kul att träffa dem igen. Somnade sent efter en underbar helg i Twin Cities!



Njuter i solen på uteservering på Hennepin Avenue in Minneapolis


Körsbäret.

Living in US

I lördags sov ut riktigt ordentligt, till klockan 12! Efter en snabb frukost åkte jag med Rach, Erica + farmorn till ett blomsterställe för att kolla på plantor till Rach och mitt grönsaksland som vi ska ha i trädgården. En snabb sväng hemom och lite lunch så blev jag uppplockad av Michi & Anna, vi åkte in till Minneapolis till Starbucks där Rebecca jobbar, hängde där en timma eller två, och sedan en snabb sväng om Mall Of America. Tjejerna släpte av mig hemma, det skulle bara vara Jake och jag hemma på kvällen så spelkvällen som vi skulle ha hos Michi flyttade vi till mig i stället. Sarah och Rebecca kom över senare, och vi hade en super mysig kväll tillsammans med hela gänget. Vi fungerar så himla bra ihop vi 5, vad vi än gör är det alltid på topp! Ska träffa dem i kyrkan ikväll igen, har planerat en cykeltur med Erika i en park i Minneapolis först. Och just det, jag fick brev från mormor i veckan!! Tack!! Alltid lika kul med post, sparar allt! Kankse ska lägga mig i solen på altanen en timme innan det är dags att åka iväg och träffa Erika... skönt... :)

Friday!

Film igårkväll hos Michelle, det blev sent som vanligt och vi måste bli bättre på att gå och lägga oss i tid. Har inte mått på topp idag men det kommer ju som ett brev på posten. Hur som helst, Michi och jag åkte in till Minneapolis och hälsade på Rebecca på hennes Starbucks som hon jobbar på, och sedan satte vi oss på en uteservering och åt lunch. Då vet man att det snart är sommar! Jättehärligt att kunna sitta ute och luncha! Ikväll blir det in till Minneapolis igen, ska ut och äta med Erika, Louise, Michelle och kankse Anna & Sarah. När var senast då jag åt alla måltider hemma? Kommer inte ens ihåg..

Michi´s Pics From the Twins Baseball

Här är Michelles bilder från baseball matchen i onsdags!


Påväg till matchen...


...taggade!!


Jag, Anna, Sarah och Michelle utanför stadion och väntar på Rebecca & co.


På matchen! Sitter och pratar massa och äter jordnötter och solrosfrön, typiskt amerikanskt!


Hehe.. Rebecca och jag :P


We are the crew!!


4 av oss..


Matchen är i full gång...


Sedan var det bara vi 3 kvar som orkade stanna hela matchen, 5 timmar tog det som sagt. Vanligtvis är det 9 innings (typ perioder), och denna matchen varade 13. Perfekt avslut när matchen avslutades med en Grand Slam! LYCKA!!

AWSOME Twins Baseball Game!!

Igår var en underbar dag! Michelle, Anna, Sarah, Rebecca och jag gick på en baseball match, Minnesota Twins vs. Detroit Tigers. Det var massa folk utanför stadion när vi kom dit och vi köpte student biljetter för bara 4 dollar. Detta var första baseball matchen för mig, så jag hade lite svårt att hänga med i början eftesrom jag hade noll koll på vad det hela gick ut på. Men när jag väl förstod allt så älskade jag det. Vi hade jättekul tillsammans vi som var där, och vilken match det var sedan! Sånt som aldrig hände hände igår, vi fick en home run efter bara några minuter, och matchen brukar vanligtvis vara 3 timmar men det blev förlängt hela tiden eftersom det stod lika, 9-9. Efter 5 timmars spelande så får Detroit Tigers ett poäng, men helt ofattbart avsluttas matchen med en Grand Slam ( 3 spelare ute på planen och den som slår gör en homerun = 4 poäng). Sånt händer nästan aldrig och matchen avslutades med detta! Segern var underbar. Kvällen avslutades verkligen perfekt. Åh det går inte ens att förklara men det var bara underbart efter över 5 timmar och klockan var över midnatt att vi vann med en Grand Slam! Michelle och jag firade med glass på McDonalds, och sedan åkte vi hem och sov 4 timmar innan det var dags att upp och jobba. Men det var det värt.

Idag var det min sista dag på college! Jag gjorde klart mitt slutarbete i Grafisk Design och lämnade in, så nu är allt klart! Så har man läst två kurser på College i USA! Lite stolt är jag, för jag var nervös hur allt skulle gå med alla ansökningar och sånt jag hade i vintras, och att allt skulle vara på englelska men dethär klarade jag ju galant! Har lärt mig jättemycket, framför allt att jag kan plugga på College här. Kan jag göra det kan jag göra allt. Blir att söka Teknisk Fysik eller någon annan svår utbildning i Sverige sen. Självförtroendet är på topp med andra ord.

Living my life in the US! Livet hade inte kunnat vara bättre.


Baseball Tonight!

Igår träffade jag Michelle på dagen, vi åkte ut och fixade lite ärenden och sedan lunchade tillsammans hemma hos henne. Jake hade säsongens sista hockey match på kvällen, så stannade kvar och kollade på innan jag drog vidare till Lifetime för att träna med Johanna. 20 minuters springning blev det för min del! Jobbigt men skönt. Tim övertalade mig att vi ska springa ett lopp i sommar (eller ja, det var väl min idé från början så det behövde inte så mycket övertalning), så måste träna för det! Men det kommer inte bli förän slutet av sommaren så jag har tid att hinna träna innan dess. Hur som helst, Johanna & jag bestämde oss sedan för att gå på bio, det är verkligen våran grej och det är alltid lika mysigt. Hemma efter midnatt och somnade med en gång och sov som en stock tills alarmet ringde. Idag hade jag planerat en trip till Minneapolis med Emma, men Jake mår inte bra efter all pizza han åt igår så han är hemma och sjuk. Typiskt. Men men, han lär ju vara frisk imorgon när hans hemska au pair tvingat i honom lite nyttig mat så som fiber och protein.

Ikväll ska jag på en Baseball match! Minnesota Twins vs. Detroit Tigers. Det ser jag fram emot!

Chai Tea Latte & Cup Cake

Hola bloggen!

idag är det en strålande dag här i Staterna. Imorse hade jag mitt slutprov i marknadsföring, inget toppresultat men väldigt bra i alla fall. Blir ett A i betyg! Känner mig super duktig. Plus att jag trodde att jag var en av de 5 bästa i klassen på våran presentation, men fick reda på idag att jag var den bästa! Jag kommer ju inte ens härifrån?! Känns sjukt bra i alla fall. Och visst måste min engelska ha blivit bättre för annars hade jag aldrig klarat det. Sedan hade jag tänkt träffa Johanna men hon ställde in ( så skulle jag aldrig säga på svenska, men eftersom jag tänker "she cancelled" på engelska så blir översättningen inte den bästa, borde blogga på engelska i stället.) Hur som helst, jag träffade Michelle i stället och vi hade hur kul som helst! Hon kom hem från soliga (fast det var regn de första dagarna) Kalifornien i förrgår, så vi har inte setts på evigheter. Vi shoppade lite och sedan blev det ännu en chai latte, vilket man alrig kan få för mycket av. Vi skrattade och skämtade hur mycket som helst och pratade om hur mycket vi har förändrats och vad vi tycker om Svenskar och Tyskar nu. Som att Svenskar aldrig pratar med folk de inte känner och att Tyskar klagar jättemycket, hade inte hört det innan men det är tydligen typiskt tyskt. Vi trivs sjukt bra här i Minnesota med andra ord, speciellt eftersom Michi berättade att de inte var lika trevliga i Kalifornien (det har jag hört många gånger innan, så fick det bekräftat.)

Jake och hans kompis Anders var över här och de är riktiga teaterapor så skrattade massa med dem med, och nu ska jag iväg och träffa Rebecca på en restaurang i Minneapolis. Livet hade inte kunnat vara bättre idag!

Living my life in US!


Chai Latte.. igen.. fortfarande godare på The Coffe House hemma i Götet!


Glutenfri cupcake! Inte den bästa, men kul med någon bakelse i alla fall

What Happened On Saturday

Oj vilken lördag det blev! Efter att ha kollat på Mamma Mia hade jag verkligen piggnat till och bestämde mig för att ta en snabb tur till Lifetime och simma lite. Det var riktigt skönt! Simmade bara frisim, jobbigt men skönt. Sedan en snabb sväng hemom för lunch och packa väskan så åkte Rachel och jag iväg till den europeiska festivalen. Det var inte så stort som vi hade trott men hon gillade det och sedan glassen i St. Paul var ju det bästa av allt. Hem igen och släppa av Rachel, och tillbaka till Minneapolis för en fika med Erika. Vi möttes på ett café som vi hade hört serverar glutenfritt, men när vi kom dit var det mer som ett bageri som man köpte med sig från. Jag köpte en cup-cake och så åkte vi till en starbucks i stället, där det blev en ice caffe latte. Gott! Pratade om allt mellan himmel och gjord, och det var längesedan vi sågs så det var mycket att prata om. Vi har börjat planera våran resa till Kalifornien med! Det kommer bli underbart! Vid halv 8 skildes vi åt, och jag åkte iväg till min middags dejt med Scott, en av Rebeccas kompisar.. det är en lång historia.. men en av hennes kompisar bjöd ut mig i vilket fall som helst, och vi hade en trevlig middag. Trevlig kille, men inget mer. Kvällen fortsatte hemma hos Rebecca, spelade biljard men hennes kompisar, kul! De andra gick vid 12 men jag stannade kvar hos Rebecca så satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord till strax efter 2 då det kändes ganska lagom att åka hem. Stannade till på Cub Foods och köpte ett morsdags-kort till min värdmamma, vilken tur att affärerna är öppna 24-7! Så det blev en riktigt bra lördag till slut!

Saturday´s Plans

Så var det äntligen helg igen! Idag ska Rachel & jag åka på en internationel festival för barn i St. Paul, plus en sväng till Grand Creamery och äta hemgjord glass (hur gott som helst). Sedan ikväll blir det fika med vännerna och sedan ut på middag. Har inga planer nu på förmiddagen och eftersom jag redan har simmat 4 ggr denna veckan så tänker jag bädda ner mig i min säng och kolla på Mamma Mia filmen. Mys!

Appreciate Life

Jag vet inte vart jag ska börja.. mer än att det är så många människor som har gått igenom så mycket och att även om det är fruktansvärt jobbigt så växer man och lär sig så otroligt mycket av det. Det är så många människor i mitt liv som har gått igenom så mycket och bara genom att finnas så påminner de mig om ta vara på varje dag och att inte ta något för givet. Ikväll var en sådan kväll då man bara tänker på allt och verkligen inte fattar att man är så lyckligt lottad som man är. Det är svårt att sätta ord på allt, speciellt på svenska eftersom jag tänker på engelska och måste översätta. Ganska coolt ändå, jag tänker verkligen på engelska! Eller svenska.. ibland vet jag inte.. Hm, ska sova nu i alla fall, har varit en bra dag idag, jag var och simmade på kvällen och det var verkligen jättehärligt, I love it.

7 Months In US!

Idag är det precis 7 månader sedan jag flög över till USA! Tänk vad mycket som har hänt! Även om dagarna är lite långtråkiga ibland så är det ändå värt att att vara här. Och nu är det bara 5 månader kvar som mamma till mina tonåringar, vad jag kommer sakna dem sen! Jag har lärt mig så sjukt mycket om föräldrarskap, och de ska bli skönt att ha några år utan barn! (Så mamma, du behöver inte alls vara orolig för att något sånt skulle hända de närmaste tio åren). Fick mitt månadsbrev på Au Pair Care, min au pair organisation, och fördelarna med för tonåringar att ha en au pair. Plöttsligt känns mitt jobb så mycket mer värt!

"Can Teens Benefit From Having An Au Pair?

Au pairs are wonderful for young children and they can be really great for teenagers too.

What do you do when you need extra help taking care of your teenager but traditional childcare isn't really what you're looking for? They're still kids to you but they want to be treated like young adults and after the age of twelve they'll probably be opposed to the idea of having a babysitter, they may not be thrilled with a nanny either. So what do you do when you work full time and your kids need rides to soccer practice, dentist appointments, and trips to the mall, homework help, someone to be around in the afternoon when they get home from school? There's one option that you probably haven't considered: an au pair. Au pairs are great for older kids because they are young enough to be relatable and old enough to be responsible.

Relateability is key with teenagers. Most teens would much prefer the atmosphere of a young adult hanging out than an older adult figure taking care of them. Teen girls want someone they can talk to, confide in, and look up to. Au pairs have a unique opportunity to exist as both a responsible adult that teenagers abide by and an older sibling that they look up to. Especially for parents that have children with wide age ranges, au pairs offer a differentiated type of care. They are able to be a caregiver for young children and more of a supporter and go-to person for older ones. Being close to teenagers' age gives au pairs the ability to relate to teens while still providing dependable supervision.
Playing more of an older sibling role can enable au pairs to bond and have a relationship their teenage charges. For single parents, au pairs can be a role model that children of all ages look to. Especially for single parents with teens of the opposite sex, having a male au pair for single moms with sons or female au pairs for single dads with daughters, an au pair can be someone to offer advice and view points that parents may not have.

When you work full time but your kids have sports practices, appointments, friends' houses, and a myriad of other places to be, how do you orchestrate transportation? Au pairs can be an extra driver in the house, a safe and responsible person to get your children to and from commitments. In addition, having another person to help with homework and school projects may also be tremendously helpful. Especially if an au pair is a native speaker of the language that your teenager is studying in school. Having a native Spanish speaker in the house can have almost the same effect as an immersion program for your teen, like providing full time tutoring.

Parents often don't consider childcare alternatives as an option to help with their older children. But, au pairs may be able to provide all of the care that is needed with added benefits that parents may not even be aware of. Don't think of au pairs as caregivers for only young kids, they can provide your family with high quality care with advantages for the whole family."


St. Paul & Hockey

Jag somnar nästan alltid på 2 sekunder, men om jag inte gör det somnar jag inte alls. Efter att ha försökt somna i två timmar igår natt så gav jag upp, och började i stället leta efter mina armband från Turkiet som jag har tappat bort. Har letat överallt efter dem innan, förutom under en hög kuddar som jag har bredvid sängen. Och där var dem! Lycklig av att hittat min gömda skatt började jag fila och måla naglarna i stället, och kom inte på något annat att göra eftersom klockan nu var efter 1 så efter en huvudvärkstablett gick jag tillbaka till sängen och försökte sova. Nästa gång jag kollade på klockan var den 3am och  jag har ingen aning om jag hade sovit från 1 eller inte, men kunde inte somna om i vilket fall som helst. Ett glas mjölk senare somnade jag i alla fall, och sov mina 2,5 återstående timmar tills det var dags att gå upp och jobba. Ingen kul natt alls, men jag hittade mina armband!


Idag har det hänt en hel del, åkte till Erika och var där strax efter 9. Vi hängde ett tag hemma hos henne och sedan blev det en promenad på Grand Ave, och sedan lunch hemma hos Erika igen. Vi försöker vara ekonomiska, men det är så gott att äta ute! Det finns massa  mysiga cafeér (riktiga cafeér och inte bara coffee shops som de annars har här i USA) och restauranger längs Grand Ave, har gått till några men måste testa alla innan vi åker hem. Hur som helst, vid 1 åkte Erika iväg till sin skola och jag åkte hemåt men stannade till på ett mall och köpte ett par nya skor och en plånbok, de som jag har kollat på innan. Blev jättenöjd med skorna och ska kolla så att svenska sedlar får plats i plånboken, lärde mig i vintras att de inte får plats i plånböckerna från Guess...
Jake hade hockeymatch ikväll som jag följde med och kollade på, vilket var riktigt kul. De spelade bra men förlorade med 4-2. Eferåt gick vi ut och åt, för mig blev det revbjens-spjäll och coleslaw sallad - riktigt amerikanskt!

Jakes kusin ska bo hos oss några dagar, han kom hit ikväll och ska vara här till söndag. Ska vara hemma på dagarna så att inte han är ensam, men hade med största sannolikhet varit hemma ändå så det är ingen större skillnad. Jag trivs bara bättre och bättre med familjen här, Rachel och jag har kommit varandra närmre och det fungerar bra mellan mig och Jake med. Det mesta på topp!

I söndags var jag som vanligt i Kyrkan, varken Anna, Sarah, eller Michelle kunde men visste att Rebecca skulle vara där i alla fall. Jag har känt Rebecca några veckor men det känns som att vi har känt varandra minst ett år. Hon är en underbar person och vi har hörts massa sedan i fredags och pratat om allt möjligt. Hon är verkligen genom go och jag hoppas vi kommer umgås mer.

Nu ska jag försöka sova igen all sömn jag missade förra natten, men har hela dagen imorgon att sova så har tid att ta igen mig, ibland är det riktigt bra att bara jobba 5 h om dagen..


Weekend Pictures


Erika, Sarah, jag och Anna, på internationell festival i Minneapolis, haha...


Cykeltur längs sjöarna i Minneapolis! Erika, Louise och jag hade en toppendag!


Great Days With Great Friends

Nu har jag precis kommit hem från en cykelutflykt i Minneapolis uptown med Erika & Louise. Soligt och varmt, och jättetrevligt såklart. Efter en timme hade vi hunnit cykla runt två sjöar och kände oss ganska nöjda, men bestämde att göra dethär igen. Jag tog massa bilder med Erikas kamera så lägger upp dem här när jag har fått dem av henne.

I fredags var vi som sagt ett gäng (Anna, Sarah, Michelle, Rebecca och jag) och åt middag ihop i det huset som Rebecca "passar". Huset var hur stort som helst! De hade allt! Pool, utomhus jacuzzi, tennisplan, basketplan, biljard, två barer, ett litet gym, samt en liten biosaling, för att inte tala om 5 vardagsrum och ett jättekök. Där hade man kunnat bo! Vi gjorde tacos till middag, och till efterrätt blev det en kaka som Sarah hade bakat, riktigt god! Vi hade en supermysig kväll och spelade biljard och pratade massor. Riktigt lyckad kväll! Eller natt, för kom inte hem förän 2.30 am.

Igår, lördag, var det internationel festival planerat. Anna, Sarah, Erika och jag åkte in till St. Paul till festivalen, där vi kollade på dansuppträdanden och åt mat från olika länder, indisk kyckling och choklad från Schweiz. Gick runt och kollade på marknaden med, och jag köpte ett litet armband. På kvällen gjorde vi potatis soppa och sedan blev det film. Mys!


Speach!

Idag på marknadsföringen hade vi presentationer av våra produkt ideér. Väldigt nervös innan och väl uppe på scen blandar jag ihop ordningen på det jag ska säga efter min inledning, men rättar mig och sedan går allt bra. Fick massa frågor och positiva kommentarer, så det gick väl bra ändå. Känns bra att ha gjort det!

Denna veckan har det inte hänt mycket, träningsvärken från i onsdags kväll sitter fortfarande kvar och mina armar känns tunga som bly. Orkar inte hålla uppe händerna på ratten som jag brukar när jag kör, utan sitter med händerna längst ner på ratten, vägarna är ju raka i USA ändå så det spelar ingen större roll.

Planerna inför helgen är allt mellan middag, kulturfestival, shopping & cykelutflykt. Plus att jag får lön idag, gött!


RSS 2.0